Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (647)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVĚŘÍM, ŽE VYBRANÉ DĚTI OPOUŠTĚJÍ TOTO MÍSTO...“ /// Místo jebání se v labyrintu, skupina děcek putuje apokalypsou zničenou zemí (Zemí?). Hodně CGI a akce (herci zase tolik nestáli…), furt se zdrhá a vo dramatický situace není nouze. Nejde vo žádnou levnou sračku! Navíc sem překvapenej, že je to hodně hororová (ne strašidelná) a dobrodružná (napínavá? Ale jo…) podívaná. A JAKÝ MÁŠ PLÁN, CHLAPČE? Aha, takže pokračujeme příště! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Spáleniště: Zkouška“, kterou v roce 2010 napsal James Dashner, číst nebudu. 2.) Prostě zdrhám. 3.) Thx za titule „Jitoz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování kvalitního prvního dílu - Maze Runner se tak cementuje na pozici jediné young adult adaptace, kterou stojí za to sledovat (druhé, pokud mezi ně budeme počítat i Harry Pottera). Příběh už nemá tak přímočarý tah na branku, logicky, vše je tu mnohem složitější než jen útěk z Labyrintu, a tempo tak hlavně v závěru trochu trpí, ale pořád jde o zručně odvyprávěné řemeslo, kombinující dystopické příběhy totalitních konspirací se zombie řežbou v postapokalyptickém světě. 8/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wes Ball je génius, s takovým rozpočtem a podle nijak oslnivé předlohy vykouzlil doslova zázraky.Žádná filmová adaptace všech těch knižních hitů o mladých pro mladé, které jedou poslední roky jako na běžícím páse se na Labyrint ani zdaleka nechytá.Twilight, Divergence, Hunger Games....ani jedna verze se nemůže pochlubit tím, co mají oba díly Maze Runnera a to je talentovaný a hlavně evidentně nadšený režisér.Jednička mě hodně překvapila a skoro až fascinovala tím, jak mě děj zaujal.Bez mučení a nepokrytecky přiznám, že dvojka je místy neskutečně naivní a ty neuvěřitelné dějové a hlavně neustále náhody opravdu až příliš byly do očí.Na druhou stránku asi musím prostě sugestivně film lehce nadhodnotit, protože mě ta látka celkově chytla.Postavy jsou sympatické a hrají je hlavně výteční herci.Efekty a vizuální stránka jsou vzhledem k rozpočtu něco neskutečného a mám ten pocit, že po třetím díle bude Wes Ball v Hollywoodu velice žádaným zbožím.Od začátku do konce se něco děje a i když mě lehce nudila ta pasáž na tý párty a až moc se povídalo, pořád to nemá ve světě z filmovaných knižních brakových bestsellerů žádnou konkurenci a takový třetí díl Hunger Games je proti dvojce Labyrintu doslova tupá megasračka.Navíc miluju postapo filmy a tady jsem se dočkal naloženo úplně všeho, čeho jsem se dočkat chtěl a Paesano by si zasloužil za svojí hudbu potlesk ve stoje, něco tak úchvatného a strhujícího už jsem nějakej pátek neslyšel.Ve všech ohledech není tenhle film žádný art, ani žádný hluboce inteligentní skvost, ale je nadupaný výtečnou akcí, ubíhající stopáží, napínavým dějem, dobrými herci, vymazlenou vizuální stránkou a strhující hudbou.Jednoznačně nejlepší filmové zpracování knížek tohodle typu a že to někomu neleze do hlavy a hází tu dvojky a odpady....spláchnout vás do kanálu všechny.95%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný pokles oproti prvému filmu, a to už najmä plynie z dôvodov, že tu nie je absolútne nič originálne, čo by sme nevideli niekde inde. A tá halda klišé, ktorá sa do tohto filmu dostala ma skutočne štve. Doslova som vedel predpovedať každý jeden moment, každú scénku a všetko sa udialo presne tak, ako som si myslel, že to nakoniec bude. Úvod pritom vyzerá skutočne skvele a mal som pocit, že sa to bude uberať správnym smerom. No v momente ako uplynie prvá asi polhodina filmu, tak tu máme ukážku sveta z filmu I Am Legend, uvidíme zombíkov z púšte ako v Resident Evil: Extinction a čo sa týka postáv, tak sú proste vystrihnuté zo všetkých tínedžerských fantasy, ktoré už neprinášajú absolútne nič nové. A postavy, ktoré by si zaslúžili viac času, film sa im venuje podľa mňa len veľmi okrajovo. Nefunguje to ako film sám o sebe, nie je to podľa mňa dobré pokračovanie, a hlavne mám z filmu pocit, že narozdiel od prvého je tentokrát absolútne bez nejakého originálneho nápadu, ktorý by ho dokázal urobiť zaujímavým. Knihy som nečítal, takže film hodnotím len ako samostatné dielo, no nemyslím si, že by som mal po tomto nejako extra chuť vidieť The Maze Runner: The Death Cure Hodnotenie: D+ ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

S podobně zaměřenými knižními "young adult" sériemi se v poslední době doslova roztrhl pytel. Mají jistá specifika, díl od dílu se může dost zásadně změnit žánr a to, co funguje na papíře, nemusí fungovat na plátně. Druhý filmový díl Maze Runner (z pravděpodobně plánovaných čtyř) na tom není úplně špatně například oproti Rezistenci. Úplně se změnilo prostředí, podmínky a dystopický svět se rozevřel v celé své komplexnosti. Naštěstí se tvůrci nerozhodli příliš zabředávat do zákonitostí fikčního světa a jsou bez větších výjimek přímočaří, jak jen to jde. Hrdinové stejně jako v prvním Hobitovi nedělají nic jiného, než utíkají. Útěky a honičky jsou to naštěstí nápadité a člověk nemusí přemýšlet nad nějakým hlubším poselstvím, které tam stejně není. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Vzhľad a správanie nakazených bolo inšpirované úspešnou videohrou „The Last of Us“. Rovnako ako niektoré dejové prvky, napríklad putovanie imúnnych, hľadanie Pravej ruky či lieku. (peter.kralik)
  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 61 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama