Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (648)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako prvá časť, akurát že tá mala podľa mňa väčšie čaro. Labyrint a s ním spojená záhada okolo monštier sídliacich v jeho útrobách je pre diváka väčším tajomstvom ako putovanie spustošenou krajinou. Musím uznať že nápad so zombie potešil, pričom sa takmer neustále niečo dialo, no mne osobne tieto nočné scény nikdy nič prevratného nepriniesli. Vždy mi to príde ako ideálna voľba na zakrývanie vizuálnych nedostatkov. Takže síce spokojnosť bez mimoriadneho frflania, ale mohlo to byt aj lepšie ;) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil byl vicemene celej v labyrintu, druhej je pro zmenu skoro celej v zniceny krajine, takze fajn zmena, jakkoliv me prvni dil bavil, cumet po druhy na stejny prostredi by me asi nebralo. Pribehove opet vicemene naprosty prazdno, vyuzivaj se tu vsechny klasicky parametry zanru, vetsina hercu je banda nesympatickejch dementu, ale vse to vynahrazuje skvela vizualni stranka a opet perfektne natocena akce. Navic neni ani nouze o hororovy sceny, ktery jsou na tom jeste o nekolik urovni lip nez v prvnim dile. Rovnez se tu zacne trochu osvetlovat pribeh, kdo je kdo a o co jde, coz sice neni nic objevnyho, ale dokaze to nalakat na treti dil, takze za me porad spokojenost, i kdyz bych si to asi doved predstavit kratsi o pul hodky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to vážení u mě nepůjde. Druhý díl se zpočátku profiloval jako sympatický útěk z vězení, který u mě vždy zařučeně zabere, ovšem jakmile se děcka dostanou ven, čeká na nás svět, ve kterém máme odboj, věčnou poušť a hlavně už vlastně ani není moc kam utíkat. Závěrečná akce se dvěma vrtulníkama, které zatnou tipec i poměrně solidně vyzbrojeným rebelům mě dala poměrně jasnou odpověď, že na třetí díl kouknu už jen z povinnosti. 40% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sakra, nabídněte někdo v Hollywoodu Ballovi hranou adaptaci Last of Us! A hned! Už tady se jí totiž tento čím dál schopnější rejža v některých scénách až nečekaně přibližuje a vlastně i tak trochu vykrádá. I přesto to ale funguje skvěle. Nečekanou jednohubku z jedničky tak díky svižnému pojetí, v němž se pořád něco děje a střídá se tu jeden povědomý ksicht za druhým, povýšil ještě na vyšší úroveň a servíruje špičkový teen popcorn, v něhož se divák prostě nenudí. Postavy jsou sympatické, příběh mě pořád zajímá a celé to vypadá asi třikrát dráž, než to ve skutečnosti stálo. Jen ta stopáž mohla být o závěrečných 20 minut kratší. Kdyby ale takhle vypadaly všechny young-adult adaptace, vůbec bych se nezlobil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to o chlp viac ako predošlý Útek. Zhorenisko pokračuje presne tam, kde skončil prvý film a začína takmer okamžite. Lepšie napísané, Scorch Trials už začína rozbehnutý. Úvod ma veľmi potešil, žiadne zbytočne zdržiavačky alebo nudné vysvetlovačky. Ide sa hneď do tuhého, postavy (ktoré už lepšie poznáme) vás hneď chytia, za skromnejší rozpočet sa podarila aj vizuálna stránka post-apokalyptického sveta, atmosféra sa opäť tiež našla a celé to prvú hodinu ešte bičovala akčná hudba Johna Pasana. Potom už prišiel utlm v podobe dlhého putovania v štýle Walking Dead. Prvá polovica bola skoro až vynikajúca, ale čím viac sa to v závere naťahovalo, tým viac strácal film svoju údernosť, ktorú si nádherne vybudoval, za prvú polovicu. Oblúbený soundtrack: Tired of Running. 70% - 3* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama