Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (648)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový Labyrint se celkem povedl. Líbilo se mi to víc než předchozí díl. Je tam víc akce a je to takové svižnější. Ani tam není tolik nelogičností. Naše parta je skoro pořád v pohybu, protože utíká před mocným Z.L.O.S.I.N.em. Ve Spáleništi na ně totiž čeká spoustu nebezpečí a to ať už v podobě počasí, tak divokých a agresivních Raplů. Po zjištění pravé povahy vedoucího zařízení Jansona se tedy vydávají na útěk. Líbily se mi i nové seriálové herecké posily a to v podobě Aidana Gillena, Giancarla Esposita a Alana Tudyka. Skupina to v pustině opravdu nemá a lehké a neví, komu může věřit. Snaží se dostat k rebelské organizaci jménem Pravá paže a najít v ní spojence proti Z.L.O.S.I.N.ovi. Akce tomu opravdu nechybí a finále je docela otevřené, takže jsem zvědavý na pokračování. Místy mi to trochu připomnělo Šíleného Maxe. "Z.L.O.S.I.N. je dobrý." Recenze ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopila zásadní věc ... k čemu byl vlastně ten labyrint, když jsou ta děcka pro lidstvo tak důležitá? Proč je tam nechali chcípat? U dvojky došel dech a inspirace, takže bylo nutné vymyslet honem rychle nějakou zápletku? Snažila jsem se, a to vážně moc, chápat souvislosti nebo spíš jsem je hledala. Ale pokud si zřejmě nepřečtu knihu, tak mám smůlu. Tam ty smysluplné nitky zřejmě budou, nitky, které filmaři prostě opomněli zdůraznit, aby každý všechno pochopil, i takový jako já. Pokud bych pominula labyrint jako důležitou část děje, tak jsem se docela bavila. Děj je rychlý, adrenalinový a zombíci řádně hladoví. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokračování překvapivě kvalitního prvního dílu se zvrtlo jestě do lepšího pokračování. Postapokalyptický svět je zvládnut perfektně, vizuálně velká paráda. Do toho nakažení působí jako zombie a dodávají hororové prvky. Vše z Labyrintu se posune do otevřeného prostředí a dozvíme se další informace, přeci jen po prvním díle zůstalo pár otázek. Náběh na pokračování je jasný, jinak to být ani nemuže, takže se těším. Podruhé mile překvapen, ale do plné palby něco málo chybí .. 8/10 = 88% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVĚŘÍM, ŽE VYBRANÉ DĚTI OPOUŠTĚJÍ TOTO MÍSTO...“ /// Místo jebání se v labyrintu, skupina děcek putuje apokalypsou zničenou zemí (Zemí?). Hodně CGI a akce (herci zase tolik nestáli…), furt se zdrhá a vo dramatický situace není nouze. Nejde vo žádnou levnou sračku! Navíc sem překvapenej, že je to hodně hororová (ne strašidelná) a dobrodružná (napínavá? Ale jo…) podívaná. A JAKÝ MÁŠ PLÁN, CHLAPČE? Aha, takže pokračujeme příště! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Spáleniště: Zkouška“, kterou v roce 2010 napsal James Dashner, číst nebudu. 2.) Prostě zdrhám. 3.) Thx za titule „Jitoz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek ještě docela ušel, bylo zde trochu napětí, ale pak se z toho stala vykrádačka všech možných filmů a seriálů včetně nijak objevné a obehrané zombie linie. K tomu spousta nelogičností (děcka nic nejedla, a přesto měli plno síly; imunní děcko se nakazí; auta zde jezdí, jako by dodávka nafty nebyla problém atd.). Celkově také chybí jakékoliv vniknutí do tohoto světa. Jistě, postapo kulisy jsou úžasné, ale vlastně nevíme, co se stalo, proč, odkud se neustále už léta berou všichni ti mladí, a zda spotřeba mladých mozků není vyšší než jejich příliv. Ani nevíme, jak má údajný lék fungovat, proč sem tam někoho zastřelí bezdůvodně, proč Teresa, když vidí, jak zavraždí rebelku, si pořád myslí, že je na správné straně apod. Otázek je víc a víc, až to přestane bavit. Postavy se chovají nelogicky, divně. Průběžné poznámky: Jaké filmy to zatím vykrádá: Resident Evil, Matrix, Já, legenda, Planeta opic, jakýkoliv horor s běhajícími zombíky, Jeskyně, italské psychedelické horory 70. let... Kde celou dobu brali ty mladé, aby je odváděli, když přírůstků byl daleko míň? Fakt celou dobu od útěku nic nejedli (nevšiml jsem si, že by kdy něco vzali do úst, takže asi žijí na baterky)? Když jsou ta děcka vzácná tím, že se nenakazí, že jsou imunní, jak to, že se jedno nakazí a umře? Kde berou povstalci funkční auta a benzín nebo naftu? Když potřebujete mladé, imunní, tak srovnáte jejich základnu nejprve střelama se zemí? A Thomas má být vůdce a celou dobu furt jen stojí a čumí? Chlap má kulomet a nechá vojáky v klidu nastoupit do vznášedla i s unesenými lidmi? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Jorge (Giancarlo Esposito) používá ve filmu i v knižní předloze obecné oslovení „hermano" (španělsky: bratr). Stejný herec si zahrál také v seriálu Perníkový táta (od r. 2008) postavu Gustava Fringa, který vlastní síť rychlého občerstvení Los Pollos Hermanos, v překladu Kuřecí bratři. (pajik)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)
  • Vzhľad a správanie nakazených bolo inšpirované úspešnou videohrou „The Last of Us“. Rovnako ako niektoré dejové prvky, napríklad putovanie imúnnych, hľadanie Pravej ruky či lieku. (peter.kralik)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama