Reklama

Reklama

Jsem Ali

  • USA I Am Ali
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Detailní a strhující pohled na muže, který se stal legendou – jak jsme ho dosud nikdy neviděli.Snímek 'Jsem Ali' využil exkluzivního a bezprecedentního přístupu do Aliho osobního archivu 'audiožurnálů' a zkombinoval ho s působivými rozhovory a výpověďmi členů nejužší rodiny a nejbližších přátel, včetně Aliho dcer, syna, bývalé manželky a bratra, stejně jako legend boxerské komunity Mikea Tysona, George Foremana a Genea Kilroye.Prožijte neobyčejný příběh bojovníka, milence, bratra a otce poprvé pohledem těch nejbližších. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z dokumentu o jednom z nejlepších sportovců dvacátého století se dalo vymlátit o něco víc. Zobrazení je víceméně bez kontroverze a Ali tak vypadá v podstatě bezchybně. Jediné, co dostane trochu větší prostor je odmítnutí narukovat. Ale chápu to, protože na něho vzpomínají jeho blízcí a lidi, kteří ho mají rádi. I tak se však Alimu nedá upřít, že po sobě zanechal mnohem větší odkaz než jen velkohubá prohlášení. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Box ma absolútne nezaujíma, čiže Muhammad Ali je pre mňa v prvom rade inšpiratívny človek a až potom vynikajúci boxer a som veľmi rád, že tento film to berie podobne. Nezhodujem sa s ním v oblasti náboženstva, prestúpiť na islam je naozaj atypické a celkovo riešiť takéto veci, keď sám seba považoval za boha, ale je mi jasné, že vedel, čo robí a za svojími postojmi si tvrdo stál. Ten chlapík mal niečo do seba a často dokázal vypotiť naozaj geniálne hlášky. Niekedy pôsobil naozaj zvláštne, ale aj tento dokument ukazuje, že to bol vo výsledku dobrý človek. 8/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

O tom, jestli je Ali nejlepším boxerem všech dob, můžeme diskutovat, ale rozhodně se mu nedá upřít prvenství ve velkohubých prohlášeních. A v tomhle je jeho odkaz živý do dnešních dnů. Ostatně to dokládá i sám dokument, který je sestaven výpovědí rodiny, soupeřů, trenérů a řady dalších lidí, kteří s Alim přišli do kontaktu, stejně jako ze záběrů z jednotlivých mačů, dobových zpráv či z unikátních nahrávek, které si Ali dělal, když telefonoval s dětmi. V tomhle ohledu bych tvůrcům vyčetl jen absenci Thrilleru v Manile, což je vlastně jeden z nejslavnější zápasů vůbec. Každopádně i přes veškerá zmíněná pozitiva jsem měl neodbytný pocit, že se jedná o film, který by o sobě natočil sám Ali. Kontroverze veskrze žádná, jestli tu byla naznačena nějaká charakterová vada, tak byla téměř vzápětí popřena a takhle by se dalo pokračovat. Ale za vidění to určitě stojí, o tom žádná a pro fandy boxu se jedná takřka o povinnost. 80% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Není to klasický životopisný dokument, který by vás provedl všemi zápasy a milníky hezky jak šel čas. Jde spíš o lidský, rodinný portrét Aliho, s důrazem na některé z myšlenek a světlo v něm, ale i hrdost - ten "mladý černoch s prořízlou pusou", co si nedal srát na hlavu a stal se inspirativní, sám se definující osobností. Stinné stránky a osobní selhání jsou tu pouze taktně v krátkých zmínkách a náznacích. Vesměs vzpomínky blízkých, některých fanoušků a celebrit, domácí audio nahrávky, zběžný přelet kariérou - slušná pocta. "See the greatest sports title doesn't mean nothin' mister, if you can not be free." ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Dokument ma zo začiatku trochu nudil, no po úvodnej polhodine to začalo byť stále viac a viac zaujímavejšie. Skladá sa to z rôznych príbehov, vyjadrení bud členov rodiny, bývalých boxerov, alebo priateľov. Páčilo sa mi, že sa film nevenoval len jeho boxerskej kariére, ale aj života mimo ringu v ktorom Muhammad Ali dosiahol veľmi veľa. Koniec koncov po vzhliadnutí som mal zmiešané pocity a bol som rád že som si tento film pozrel. Pretože mi priblížil bližšie kým Ali v skutočnosti bol. Odporúčam pozrieť. Ako už bolo spomenuté "Veľká osobnosť v ringu, no predovšetkým mimo neho". ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama