Reklama

Reklama

Kingdom

(seriál)
  • USA Navy Street (pracovní název) (více)
Trailer
USA, (2014–2017), 30 h 40 min (Minutáž: 43–56 min)

Tvůrci:

Byron Balasco

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Frank Grillo, Kiele Sanchez, Matt Lauria, Nick Jonas, Joanna Going, Paul Walter Hauser, Jonathan Tucker, Juliette Jackson, Natalie Martinez, Mac Brandt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Seriál, který nás zavede hluboko do světa MMA zápasníků. Alvey (Frank Grillo) a Lisa (Kiele Sanchez) se snaží udržet jejich tělocvičnu Navy Street nad vodou. Jejich největší nadějí je syn Nate (Nick Jonas), který je skvělý zápasník. Zato s druhým synem moc dobře nevycházejí, nedokáže se usmířit se svým otcem. A aby toho nebylo málo, tak se z vězení vrací Lisin bývalý přítel a zápasník (Matt Lauria). (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Zmiešajte The Fighter (2010), Warrior (2011) a The Wrestler (2008), natiahnite to na 10, 20, prípadne 30 častí a vyjde vám z toho niekoľko sérií Kingdom. Charaktery sú fajn, bijú sa pekne, ale aj tak je to zase o vzťahoch, pocitoch a „nariekaní“, čo neznášam. Najväčšie pozitívum je, že Jonáš pritom nespieva tie svoje sprostosti a vokály mu nerobia bratia v opačných rohoch ringu. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velice podařený seriál nejen pro milovníky zápasů MMA. Ostatně těch tu moc neuvidíme, Kingdom se ve své první sérii zaměřuje hlavně na strastiplné životy hlavních protagonistů. To sice může být pro někoho zklamáním, ale pravdou je, že příběh je díky tomu zajímavější, než kdyby nám tvůrci servírovali pouze pohled na tréninky a zápasy bez toho, abychom mohli proniknout hlouběji do světa našich hrdinů. Kingdom je syrová podívaná, která má kromě jiného k dispozici charismatického tahouna v podobě Franka Grilla, jenž má sám s bojovými uměními bohaté zkušenosti a v roli trenéra je velice přesvědčivý. 1. série - 90% ()

Reklama

Bukk 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdo se hlásil na tu postavu Natea, že nám Frank tvrdí, jak ostatní Nick převálcoval. Ano, tím prvotním impulsem ke sledování bylo právě obsazení Jonas brothera. Zvědavost. To, že se mu udělaly svaly a v poslední obě je víc nahatej než oblečenej ještě neznamená, že ho budu chválit, jak se z něj stává charakterní herec. Protože to, co předvádí je v podstatě jeden vyplašenej look rádoby tvrďáka, který má prý hledat sám sebe a druhou sérii bude hodně lidí sledovat jen proto, že místo awkward upocenýho sexu s nějakou rajdou se tam s velkou pravděpodobností ukážou two dicks. To jen na úvod. Proč jsem ale u Kingdom zůstala? Je to slušně rozjetej vlak, kdy je celkem easy si najít oblíbence. A jakmile se to povede, už se dá přežít nepochopitelně zkoněná postava hraná Frankem. A ačkoli by právě ti bojovníci měli být představiteli těch, co maj koule, tak tady je jasná nadvláda ženských. A je fajn sledovat, jak se to vyvíjí v prostředí mma. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

MMA mi nikdy nepřirostly k srdci, takže mě nějak netrápí, že soubojů je relativně málo. A také nemám tendenci dávat vyšší hodnocení jen kvůli prostředí smíšených bojových umění. S chladnou hlavu tak můžu říct, že jde o zajímavé rodinné drama s příjemnými hereckými výkony, který sice není něčím, co by bouralo hranice žánru, ale osudy hlavních postav vás zajímají. Trošku mě ale zklamalo finále, které se do posledních minut snažilo nacpat, co nejvíce překvapivých momentů. Šlo je rozložit trošku lépe napříč celým dílem, takhle působí dost uspěchaně. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Typický seriálový průměr, který dokáže navnadit na neotřelé prostředí zápasů MMA, ale mimo první a poslední díl série je stejně pouze další ničím nevynikající vztahovkou. Jen upocenější. Macho pojetí rodinného podniku lépe zvládali Sons of Anarchy, jako sonda do obyčejnému člověku neznámého prostředí celebrit zase Kingdom nestíhá Rayi Donovanovi, a ti na hraně kriminality balancující hrdinové jsou tak nakonec jen výcucem toho nejlepšího z obou a mnoha dalších seriálů. O to hůř, když je seriál až na výjimky prošpikovaný amatérskými herci, kterým byly na míru ušity ty nejnesympatičtější postavy za hodně dlouhou dobu. Na tom by nemuselo být nic až tak hrozného, pokud by měl seriál alespoň charismatickou hlavní postavu. Zde je to ovšem přesně naopak, a zatímco se Alvey v kažém díle vybarvuje ve stále většího kreténa, ve srovnání s ním najednou postavy kolem něj až tak otřesně nevypadají. Málem sólový díl s výletem kajícného Destroyera (který je jinak těžce napřesdržku) za rodiči a odpuštěním je nakonec asi nejlepší epizodou, protože ty bitky, na které se jinak člověk logicky těší nejvíc jsou například s takovými famózními technickými souboji ve Warriorovi nesrovnatelné, a nijak zvlášť neohromí. Když jsou ve výsledku nejvíce sympatickými postavami na Navy Street ženské, které se kolem hlavního hrdiny točí, a které se autoři snaží mermomocí ukázat jako ty špatné, vlastně ani tolik nepřekvapí, že prakticky celý seriál selhává přesně v tom, čím má vynikat. Ovšem když doplním zbytečné a nikam nevedoucí vedlejší příběhové linky a podivný stříh pomocí fade-outů, negativa Kingdom vyčerpám. Zbytek je totiž i přes ně docela koukatelný. Jen vzhledem k počtu těch připomínek nemá šanci dosáhnout výš, než na ten průměr. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Aréna, kde se v 10. epizodě 1. série "King Beast" odehrál zápas, ke kterému směřovala celá série, se jmenuje Walter Pyramid a patří Kalifornské státní univerzitě v Long Beach. (FTP)
  • V 7. epizodě 1. série lze zahlédnout Natea (Nick Jonas), hrajícího konzolovou hru "Gears of War 3". (f.com)

Reklama

Reklama