Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partia z modelingovej agentúry sa vydá do husto zasneženej oblasti, aby tu nafotila nové fotky modeliek. Ubytujú sa v jedinom možnom príbytku, ktorý sa v tejto oblasti nachádza, a plánujú tu stráviť tri dni. Počas prvého večera si od miestnych obyvateľov vypočujú legendu o obrovskom medveďovi, ktorý sa potuluje v miestnych lesoch, a čaká na svoje obete. Obyvatelia veria, že tento nesmrteľný medveď je pomstou prírody za to, že ju ľudia neustále ničia. Netušia však, že neďaleko od nich sídli vedecká stanica, v ktorej výskumníci spoločnosti Clobirch vykonávajú rôzne experimenty na zvieratách. Keď sa však medveď, ktorého skúmajú, vymkne spod kontroly, je zrejmé, že miestna legenda sa stane skutočnosťou. (Marceloo)

(více)

Recenze (24)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

tak som sa zase raz naucil nieco... kam sa hrabe Discovery. Zhrnme si par zakladnych faktov... 1. Na Aljaske ziju polarne medvede, 2. tieto medvede nevedia behat, 3. su nesmrtelne, 4. vedia chodit cez dvere. Teraz si zhrnme niekolko hororovych klise, ktore sa v tomto skvoste objavili. 1. auta nestartuju, 2. ked uz nastartuju, tak s nimi treba co najskor do niecoho najebat, 3. vysielacky nefunguju, 4. satelitne telefony nefunguju, 5. vsetci sa spravaju co mozno najkokotskejsie... No ked skombinujeme vsetko toto dohromady...oblecieme chlapa do kozusiny medveda, ktoru presili z kozusiny vlka a dame do toho za hrst krutoprisnej bajky o geneticky zmutovanom medvedovi, tak dostaneme tento velevygrc, ktory tohtorocnym dvom medvedim filmom nesiaha ani po curaka... Tu jednu prezutu hviezdu som vytlacil za tie defky v plavkach v krasnej scenerii. Holt...som romantik. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi doma na disku válel už pěkně dlouho. Pořád na něj jaksi nebyla chuť, přestože filmy (horory, thrillery) s medvědy mám docela rád a zas tak moc jich natočených není. Teď nám ale venku panuje hnusné mrazivé počasí a sněhová nadílka (nesnáším tohle roční období) a tak jsem na Unnatural nakonec dostal přece jenom „šmak“. Bohužel se ukázalo, že to moc dobrá volba nebyla. Jediným opravdu solidních diváckým požitkem byla samotná příroda a pohled na polonahá děvčata v zasněžené krajině.    A to i přesto, že se tu objevilo několik známějších tváří a samotný tvůrčí myšlenka, taky nebyla zrovna marná. Jenže to by museli tvůrci disponovat větším rozpočtem a kvalitnějšími triky, než nám nakonec nabídli. Dokud se pracovalo jen s náznaky či stíny a divák viděl jen kousky z geneticky upraveného medvěda, který své oběti většinou zabil mimo záběr kamery, nebo je stáhl pod led či se jen letmo mihl v záběru, bylo to docela fajn. Ani mi nevadila ta eko agitka na začátku, jakmile se však objevil v celé své kráse, byl průser na světě.    Ta vypelichaná maska medvěda vypadal vážně hrozně – vskutku to připomínalo spíš jakousi variaci na vlkodlačí ksicht, než ledního medvěda a pozitiva šla rapidně dolů. Do té doby nám přitom byla naservírována vcelku snesitelná atmosféra (i přes hromadu blbých dialogů), mrtvých tu bylo taky dost – některé úmrtí byli i vcelku slušně natočené, ale čím víc se blížil film ke svému závěru, tím to bylo jen horší a horší. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Uťahaný, zasnežený Monster-Animal horor s Dexterovim fotríkom a dvojkou z kultového seriálu Twin Peaks. Nič iné ma na tomto filme nezaujalo. Príšera vyzerala až veľmi umelo a akékoľvek napätie, ktoré horor musí mať, bolo zahrabané pod hrubou vrstvou snehu. Postavičky chodili hore dole po plátne a mne bolo maximálne ukradnuté čo sa s nimi stane. Unnatural je nevýrazný béčkový počin bez prítomnosti prvkov potrebných pre vydarený hororový survival. Nudil som sa viac ako je prístupné a nezachránili to ani sexi pizdy v plavkách na snehu. 40 %!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nafotit modelky uprostřed zasněžené krajiny by se nemuselo zdát tak těžké, kdyby se po okolí nepotuloval geneticky upravený lední medvěd. Ten si to, vyjma doktorky Lindvalové se svými stvořiteli vyřídil, a pak se vydal k místu, kde vytušil lidské maso. Tedy medvěd sice není pixelový, ovšem jeho mechanické provedení je mizerné. Dokud není příliš vidět, nevadí to. Jakmile se však zjeví v plné kráse, připomene vypelichaného vlkodlaka. Každopádně obětí je hodně. Působivá je scéna, kdy se modelka propadá do ledu, až ji medvěd stáhne pod hladinu. Lov nešťastníků je napínavý a závěr klasicky přehnaný, což u těchhle filmů nevadí. Zasněžená krajina je půvabná, hudba epická, kamera solidní, krve dosti, jen gore příliš výživné není. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia z modelingovej agentúry sa vydá do husto zasneženej oblasti, aby tu nafotila nové fotky modeliek. Ubytujú sa v jedinom možnom príbytku, ktorý sa v tejto oblasti nachádza, a plánujú tu stráviť tri dni. Počas prvého večera si od miestnych obyvatelov vypočujú legendu o obrovskom medveďovi, ktorý sa potuluje v miestnych lesoch a čaká na svoje obete. Obyvatelia veria, že je tento nesmrtelný medveď pomstou prírody za to, že ju ludia neustále ničia. Obyvatelia však netušia, že neďaleko od nich sídli vedecká stanica, v ktorej výskumníci spoločnosti clobirch vykonávajú rôzne experimenty na zvieratách. Keď sa však medveď, ktorého skúmajú, vymkne spod kontroly, začína byť jasné, že miestna legenda sa stala skutočnosťou. - Po Backcountry a Into The Grizzly Maze som si horory s medveďmi strašne oblúbil, a tak bol pre mňa Unnatural ďalším velmi očakávaným medveďom. Backcountry bol pre mňa jedným z najatmosférickejších hororov vôbec, pretože som o ňom pred pozretím nič nevedel a nemal som ani tušenia, že to bude o medveďovi. U Unnatural som však vedel, že pôjde o medveďa, a tak som tušil, že to na mňa nezapôsobí tak dokonale ako Backcountry. Unnatural ma však silno sklamal a na Backcountry a Into The Grizzly Maze sa ani zďaleka nechytá. Už na začiatku bol nápis Amalgamated Dynamics a v tej chvíli mi bolo jasné, že medveď nebude stáť za vela, pretože štúdio ADI má na svedomí aj tohtoročný Harbinger Down, ktorého efekty ma velmi nezaujali. Kamera taktiež už od začiatku nepôsobí velmi dobre. Kvalitné je aspoň audio a hudba, ktoré má na svedomí Edwin Wendler, ktorému sa akosi zapáčili horory a tento rok robil hudbu už k trom hororom. Okrem Unnatural aj k I Spit On Your Grave 3 a Tales of Halloween, takže sa uberá tou správnou cestou, pretože horor je najlepší žáner. Pôsobivá je aj príroda, ktorá mohla podla mňa dostať omnoho viac priestoru a tvorcovia si mohli odpustiť zdĺhavé a nezáživné scény v chatke. Postavy sú vcelku otravné, ale páčili sa mi aspoň obyvatelia Lily a Nate. V niekolkých záberoch sa objavil aj hororový prívrženec Ray Wise, čo taktiež potešilo. Celkovo je pre mňa Unnatural rovnako ako Howl citelným sklamaním a som rád, že sa objavil tak skoro po premiére, pretože ak by som čakal dlhšie, bolo by to hodnotenie zrejme ešte nižšie. + herec z From Dusk Till Dawn: The Series + herec z Tom Holland's Twisted Tales, Suburban Gothic a Digging Up the Marrow ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama