Reklama

Reklama

Loch Ness - Velký otazník

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1977, 12 min

Režie:

Ivan Mackerle

Obsahy(1)

Výprava předního českého záhadologa Ivana Mackerleho (1942 - 2013) k jezeru Loch Ness. Expedice se konala v roce 1977, tedy v době hluboké totality, kdy volné cestování po světě bylo komunistickým režimem zakázáno. Rovněž zájem o světové záhady nebyl v té době "ideologický", takže literatura a jiné informace z této oblasti u nás prakticky neexistovaly... (CS Film)

(více)

Recenze (3)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Pěkný a milý dokument, i když od samého začátku bylo zřejmé, že se tým s žádnou lochneskou nesetká. V pěkně připraveném komentáři mě však do uší téměř píchla věta: Jeho zařízení, pracující zcela automaticky ve dne i v noci, se sestává z vodotěsné kamery, sonaru s stroboskopického světla, odvozeného z elektronického blesku. Sloveso sestávat totiž není zvratné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Původně jsem smýšlel o dvou hvězdách, ale zdejší komentující mě přesvědčili. Přeci jen se dokument natáčel za hluboké normalizace. Upřímně jsem se divil, že měli tvůrci možnost vyjet ven a natáčet ve Skotsku. Na to, že takovou možnost dostali toho ale moc nenatočili. Způsob, jakým "vyšetřovali" zda Loch Ness existuje ani jiný výsledek nenabízel. Na druhé straně mnoho dalších Čechů, které by zajímaly záhady a zprostředkovávali je našemu národu už není. ()

Reklama

Reklama