Reklama

Reklama

Krutý a výjimečný

  • Kanada Cruel & Unusual
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Psychologický thriller o muži, který stále dokola prožívá zločin a nevěří, že jej kdy spáchal. Svůj poslední tragický den zažívá znovu a znovu. Ve snaze vymanit se ze začarovaného kruhu potřebuje najít skutečnou pravdu o smrti vlastní ženy. Manželé zemřou jeden druhému v náručí. Edgar, muž ze zesnulého páru, skončí na zvláštním místě v pekle, kde je obviněn z manželčiny vraždy. To on však důrazně odmítá. Vyměřený trest je krutý – svůj poslední tragický den bude prožívat stále dokola. Aby unikl ze začarovaného kruhu, dá společně se spoluvězněm dohromady plán. Opakem nevinnosti není vždy vina, někdy postačí jen zodpovědné chování. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je se vykašlat na čtení jakékoliv synopse a pustit si to. Bez jakýchkoliv informací o ději. Ale jak pak mám napsat komentář, že jo, ehm.. Snový, temný příběh o vině, trestu, očistci duše, který je v první řadě výtečně natočený a za tu hodinu a půl jsem se nenudil ani na vteřinu. A jak nad tím přemýšlím, tak mě napadají samé superlativy, je to prostě skvělej film, jeden z mála, který je zároveň bez problémů divácky nenáročný, ale stejně tak má jasnou myšlenkovou vizi (a i když označení žánru "Psychologický" zrovna nemusím, tady to sedne jako Kraken na čajovou párty u Cuthullu). ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mystifikační agitka na objednávku pekla, která má zabránit sebereflexi za života a tím zajistit pravidelný přítok duší, neb tam kupodivu nemají téměř do koho píchnout... ale nenechte se mýlit, co peklo schvátí, to nenavrátí! Dervisevicova procházka peklem je přirozeně jen další z teorií, ovšem s naléhavým, staronovým poselstvím - nic není jak se zdá a vlastní mínění o nás samotných už vůbec ne. Pro ty, kdo se nechají obloudit, že i po smrti lze leccos napravit, mám taky dobré zprávy - v kotlích se už nikdo nevaří, tresty jsou mírné a probíhají formou podpůrných skupin, jen ten stereotyp bude trochu otravný, vzhledem k době pobytu... Nebylo to vůbec špatný. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo veľmi príjemné, a hlavne nečakané prekvapenie. Minimalistický, komorný snímok, ktorý sa divákovi snaží troška pomotať hlavičku. Z časti sa mu to aj podarilo, ale nejde o nič extrémne náročné na pochopenie, treba len dávať pozor a všímať si naozaj všetky dôležité detaily, ktoré sú tu, narozdiel od mnohých mindfuckových záležitostí, vypichnuté naozaj okato, čo značne uľahčuje pochopenie pointy. Navyše, hneď od začiatku sa tu podarí navodiť výbornú mysterióznu atmosféru, spoza ktorej začnú dráždiť otázky, že čo vlastne sa to tu deje a príjemný opar tajomstva a mystérií tak začne pracovať na plné obrátky. Neviem, kto tomu pridelil nálepku fantasy, to tento film určite nie je, ide o výborný mysteriózny thrillerík s vydarenou záverečnou pointou, vydláždenou pútavým mozaikovým príbehom. 80/100 ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně, konečně po předvádění pekla pohádkovými způsoby se spoustou čertíků v maškarádách nebo šílených hororových obrazů, se někdo přiblížil ke skutečnému principu duševního utrpení jako opravdového pekla a ještě ke všemu s vědomím, že to nikdy neskončí;-) K dokonalosti ještě chybí, ale je to velmi zdařilý počin. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona nebude náhoda, že se pan režisér jmenuje Merlin. S jiným jménem by nejspíš nic podobně originálního nestvořil. Neotřelý pohled na Peklo i Očistec Dervisevic mixnul s Na Hromnice o den více a donutil tak hlavního hrdinu prožívat pořád dokolečka nejhorší den svého života a postupně odhalovat motivy a skutečnosti, které vedly či nevedly k vraždě jeho milované. Povedlo se i obsazení a ačkoliv mi z počátku hlavní hrdina příliš neseděl, postupem času jsem musel uznat, že to byla ta nejlepší volba. Další z jedinečných debutů, na který bude těžké navazovat. 85% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama