Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla slušná úchylárna. Spojení klasického hororového prvku (parta mladých, nespoutaných osob kontra ujetá famílie), inspirace hororovými klasikami (nejvíce jsem shledala podobu s Texaským masakrem), stupidity a jisté míry trapnosti. Toto vše je naloženo na komediálním pozadí, s typicky ujetým americkým hororovým humorem. Velmi působivá byla závěrečná scéna, ve které dívčí postava odhalila vskutku rozsáhlou kosterní výzdobu onoho domu. Spojení hororu a komedie často dopadá bídně, ale Dům tisíce mrtvol byl nezávazným a oddechovým zážitkem s dobrými, zapamatovatelnými scénami a fenomenální hlavní postavou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chicken, Gasoline'' ------ Rob Zombie je pacient, možná úchyl a nejspíš i něco navíc. Já ale asi také, protože se mi tahle šílenost zase líbila. Marně přemýšlím kam tohle žánrově zařadit a nenapadá mně zhola nic. Tohle je na samostatnou škatulku. Ačkoliv je atmoška zdánlivě hororová, z hororů si to spíš dělá prču a to mi sedí. A ani s tím explicitně zobrazeným násilím to není tak hot jak by to mohlo vypadat. Navíc to téma už tu bylo 100x jenže tady se neberou tak vážně. Já dobrej horor rád, ale většina dnešních kousků je nestrašidelná a když se u hororu sem tam uchechtnete, je něco špatně. Tady se bát věru nebudete. Rob mrtvoly, kostry, porcování lidských těl, případně jejich zohavování za živa bere naprosto vpoho a za běžnou součást života a jeho rodinka také. A teď možná píšu i o autorovi samotném. A možná i jeho ženě. Ta je opravdu nádherná , jen si nějak nedokážu představit, že ti dva mají spolu děti, vozí je do školky, na kroužky a vůbec bych chtěl vidět jejich dům kde bydlí. Samozřejmě s policejním doprovodem nejlépe jednotky SWAT, to pro jistotu.. :-). Zkrátka Sheri Moon vypadá jak andílek, ale nechtějte být jejím králíčkem ! Mně nejen rodinka, ale celá ta partička ze zapadlého městečka nebyla neznámá. Jako první film jsem totiž viděl Vyvržence pekla, takže úvodní seznamovačku a šok už jsem měl nyní za sebou :-). Co dodat? To se musí vidět! Je to originál navíc skvěle říznutý klasickou americkou country. A věřím, že i dnes, když sjedete z nějaké té Route táhnoucí se napříč Státy, tak v nějakém tom zapadákově můžete narazit na podobný Dům hrůzy a budete-li mít štěstí (vlastně smůlu) i na podobnou rodinku.... Velmi chválím český dabing! Dávám za 4 pikantní kuřecí stehna kapitána Spauldinga. * * * * ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Podivná směs bizardního humoru, strachu a nadsázky dává mišmaš, u kterého nevím jesti se smát nebo bát. Všechno bylo hnáno do naprosto absurdní roviny, jako v tom nejpodivnějším snu. Trapný postavy jak z amerického sitkomu mi do horroru taky nesedí. Já tyhle kombinace prostě nemám rád. Když nepřevládá ani strach, ani humor, tak se ve výsledku obojí navzájem neutralizuje. Jedna horrorová scéna byla zvládnutá opravdu dobře, ale je to málo. Celý film je soustředěn na svou podivnost (třeba tancujou, rosekaj chlápka a přišijou mu k tělu rybí ocas), čímž utrpěl příběh, který je takřka úplně postrádán. Podobnou horroro-nehorroro podivností jsou Lidé pod Schody. Alternativa: People Under the Stairs, Hills Run Red, Frontière(s). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne horror, ktorý sa na nič nehrá a nebojí sa divákom ukázať viac, ako bežné trhové horrory. Husté, drsné, nechutné scény, niekedy pritiahnuté za vlasy, ale tak má splatter horror vyzerať! Brutálna zostavička a sadistická rodinka, ktorá vyvraždí všetkých naokolo a klaun rulez! Pokračovanie to isté! Budem sa tešiť na ďalší kúsok od Roba Zombieho. 75%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dej vystavaný na pôdoryse príbehov o dome, v ktorom sa sústreďuje zlo. To tentoraz nie je sofistikované, ani záhadné - predstavuje ho rodina dementne pôsobiacich úchylov, milujúcich zohavovanie. Zvolená forma sa míňala s mojimi požiadavkami na horor plný temného napätia a vzrušujúcej fantázie (alebo aspoň výdatnej porcie humorného odľahčenia). Narýchlo splácaná bábovka zložená zo scén, ktoré nedesili, z úvodnej odľahčujúcej polhodinky s primitívne "tvrďáckymi" hláškami (nebolo ale veľmi od čoho odľahčovať : očakávané hrôzy sa nedostavili), z prestrihov na TV obrazovku, ukazujúcich zábery z hororov či správ o násilí a to všetko korunované prehrávaním slabučkých hercov. Vidiecke hororové B - disko. Usledovateľný bol ako-tak jedine záver začínajúci pohrebom zaživa. 10% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Když Fireflyovi posílají do studny rakev s Denise (Erin Daniels) a Jerrym (Chris Hardwick), společně s ní tam spouštějí diktafon s úryvkem ze zpomalené nahrávky básně Aleistera Crowleyho nazvané Básník (The Poet). Tato nahrávka je jediná známá nahrávka tohoto britského okultisty. Ve filmu se dokola opakuje věta "bury me in the nameless grave" ("pohřbi mě v hrobě beze jména"). (Othello)
  • Rob Zombie si zde zahrál malé cameo jako pomocník Doktora Wolfensteina. (-Bomba-)
  • V první třetině filmu se v krátkém prostřihu objeví Gloria Stuart, známá jako „stará paní z Titaniku“, ve své první roli. Jedná se o film Old Dark House z roku 1932. (warner)

Reklama

Reklama