Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (299)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence byla skvělá, ale bohužel film jako celek tak nějak postrádal šťávu.... proto jsem s hodnocením na vážkách, ale nakonec jsou to 4 hvězdy s odřenýma ušima. To však především díky Jennifer a díky tématu filmu, které mi sedlo. Film o tom, že by člověk měl jít za tím, čemu věří, a nezvdávat se, i když nastanou těžké chvíle a dílčí neuspěchy. ~(3,5)~ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tohle je podnikání. Žádné zeširoka vzaté skákání v čase, ale naservírování počátečního pekla ve světě byznysu v přímém přenosu s famózní Jennifer Lawrence. Scéna po scéně, záběr po záběru. Všechny emoce jsou na místě a má to neskutečnou energii. Pro jedince co se svým nápadem začínali podobně strastiplnou cestu je to dvojnásobný nášup. K nepochopení je pak úvodní nahořkle "woodyallenovský" rozjezd, který je plný prapodivných individuí a zvláštních režisérských postupů - je potřeba cca 30 minut posečkat. Ke konci ale čím dál lepší a jasnější, stejně jako životní cesta hlavní představitelky. Jennifer si krade některé scény vyloženě pro sebe, neskutečné, měla dostat Oscara spiš než Brie Larson, která byla holt v méně komerčním bijáku. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ono je to naozaj film o predávaní mopov. Jennifer Lawrence ako vždy vynikajúca, ale nerieši žiadne dôležité veci ako sa z obsahov javí, iba predáva mopy. Príjemne sa na to pozerá, ale i pri takomto hereckom obsadení musím konštatovať, že toto nevyšlo. Cooper úplne zbytočný, De Niro síce v pohode, ale načo? 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Joy aneb jak výborně hrající Jennifer Lawrence objevila kouzlo mopu a teleshoppingu. Až na tento fakt mi snímek Joy přišel jako velmi tuctový a hlavně, až moc plýtvající hereckými hvězdami. Je velká škoda, že Robert De Niro či Bradley Cooper nedostali větší prostor. Snímku také škodí přemrštěná stopáž, jelikož 124 minut je v tomto případě až moc. „Never speak, on my behalf, about my business, again.“ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nebýt té jedné oscarové nominace, filmu bych se vyhnul velkým obloukem, protože téma filmu mě absolutně nezaujalo. Nicméně, Joy mě docela mile překvapila. Čekal jsem totální nudu, ale ta se nakonec ani moc nekonala. A to z jednoho prostého důvodu jménem Jennifer Lawrence. Předesílám, že se nepovažuju za jejího fanouška, ovšem byla to právě ona, kdo mě nejvíc zaujal. Hlavní hrdince podobné „Mařenky“ ve mně vzbuzují vše, jen ne sympatie, ovšem v podání výše zmiňované herečky jsem se přistihl, že jí chvílemi nepokrytě fandím, čehož bych se před projekcí nenadál. Zvláště její rodina byla „nádherně“ na zabití. A sem tam se objevila i nějaká ta vydařenější scéna či pasáž (příjemně kýčovité Something Stupid, otcův svatební proslov, šílená soap opera, rozhovor v hotelovém pokoji atd.). Ale nejvíc komické mi přišlo ostříhání vlasů a z ní plynoucí představa nového člověka (jestli mě na ženách něco nikdy nepřestane bavit, je to přesně tenhle faktor). Celkově vzato nic strhujícího ale díky hlavní představitelce to bude lepší průměr. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (15)

  • Taxi, které zastaví na hřbitově po pohřbu, má na sobě napsáno telefonní číslo s kódem oblasti 631. Ten však nebyl používán až do roku 1999. Film se odehrává o 9 let dříve. (hansel97)

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama