Reklama

Reklama

Komín

(festivalový název)
  • Lotyšsko Skurstenis (více)
Lotyšsko, 2013, 53 min

Scénář:

Laila Pakalniņa

Obsahy(1)

V hrstce domů za městem, ve stínu starého komínu žije několik plavovlasých dívek. Rozpustilý portrét svérázného dětského mikrokosmu představuje výjevy z každodenního života, v němž většinu času zabírá průzkum okolí, hry a zvídavé dotazy na nejrůznější témata. Autorčin vyhraněný smysl pro detail umožňuje přesvědčivě zachytit poetiku všednodennosti. Výsledkem je svěží a vtipný vhled do světa, v němž uprostřed zeleně, vraků aut a kaluží neomezeně vládne spontaneita, hravost a bezprostřední dětská logika. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (3)

POMO 

všechny recenze uživatele

Roztomilý portrét života vidieckych detí vo voľnom čase. Ich blbnutie sledujeme v nenadväzujúcich statických záberoch bez hudby, z ktorých vybiehajú a znovu sa do nich vracajú, akoby boli svojou hyperaktivitou pohybovým spestrením pohľadníc z vidieckych zátiší. Zaujímavá kamerová štylizácia. Dospeláci sa v obraze objavia iba výnimočne, takže nenarúšajú hravú jednoduchosť detského sveta, harmonicky splývajúcou so zvukom vetra na záhrade či dažďu za oknom. Film, ktorý sa k ničomu moc nevyjadrí, ale má veľmi autorské a príjemne poetické vyznenie. ()

Christissimo 

všechny recenze uživatele

Krásný snímek, zajímavé záběry. Pro nic překvapujícího, ale doufám, že lidem dokáže, že všechny ty technologie nám život sice zlehčují, ale ne zlepšují. Protože tohle je šťastné dětství, skákat do louže, válet se v trávě, lozit po všem možném, klidně i rozbíjet auto. Potěšilo mě, kolik těch dětí bylo, je skvělé, jak si můžou hrát spolu. A supr scéna, jak pojídaj ty cornflaky z podlahy, lidé si moc zakládají na dokanalé čistotě všeho, přitom takhle je to přirozené, děti si musí nějak budout imunitu a mají špínu rády, tak jim jí nechme. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama