Reklama

Reklama

Já jsem lid

(festivalový název)
  • Francie Je suis le peuple (více)
Francie, 2014, 110 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Leden 2011 se v Egyptě nesl v duchu protirežimních demonstrací. Zatímco v Káhiře se shromáždily desetitisíce protestujících, chudí vesničané na jihu země sledovali vyhrocené události z náměstí Tahrír pouze na televizních obrazovkách a v denním tisku. Právě z jejich perspektivy zachycuje dokument politické změny v Egyptě – od svržení prezidenta Mubaraka po zvolení Muhammada Mursího. Odkrývá naděje a zklamání zpovídaných vesničanů a ukazuje, že i přes bouřlivé události v zemi se v jejich životech de facto nic nezměnilo. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (3)

iNKa 1104 

všechny recenze uživatele

Příběh z Egypta prodchnutý člověčinou, natočený Francouzkou s egyptskými předky. Miláček v Jihlavě 2014... a faktický vítěz festivalu. PS: Nikdy nezapomenu, jak si k nám - postávajícím zkřehlým postavám před DKO - přišla sama režisérka s producentem (?) zapálit cigaretu. Já si zprvu vůbec nevšimla, o koho jde a "aha" moment přišel až s "blahopřeji", které vyřkl můj doprovod, když uviděl sošku v podpaží autorky filmu. Love these moments of life. ()

thoreau 

všechny recenze uživatele

Kdyby Anna Rousillon své dílko sestřihala na desetinu, byl by to zajímavý kraťas. Takhle je to fakt děsná otrava. Navíc z mého laického pohledu působí práce s kamerou poněkud odfláknutě - prostě jí někam postaví a půl hodiny nechá běžet. Myslím, že kdybych ji připevnil našemu psovi na hlavu a vypustil ho mezi Egypťany, natočil by to zajímavěji, a to už je mu čtrnáct a povětšinou jen leží. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Viditelné bylo, že v životě vesničanů se nic nezměnilo a teď čtu obsah dokumentu, kde se píše to samé. Turisté by měly na svých cestách mezi mořem, hotelem a památkami zavítat i do oprýskaných ulic. Byli by překvapeni. Festival dokumentárních filmů v Jihlavě za dva týdny nebude kvůli pandemii Čínského viru. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama