Reklama

Reklama

Napadený obvod

(festivalový název)
  • USA Hacked Circuit
Krátkometrážní / Experimentální / Dokumentární
USA, 2014, 15 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený v jediném záběru, kdy je kamera pohybující se dovnitř a vně zvukového studia umocněná audio útržky z filmu (aktuálně zpracovávaným je Rozhovor Francise F. Coppoly z roku 1974) a dalšími filmovými citacemi, nastoluje aktuální téma narušování soukromí z pozic politické síly a vytváří sofistikovanou úvahu o paranoie, hranicích soukromí a moci obsažené ve vytváření iluzí. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

thoreau 

všechny recenze uživatele

Trochu chabá premisa. Film má jen dvě nepopiratelné výhody: je velmi krátký a taky se mi líbilo, že v HACKed Circuit použili záznam filmu s Genem HACKmanem, ale to nemusel být záměr. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Plíživá kamera je všade. Neobchádza vonkajšie priestory ulíc ani vnútrajšky príbytkov a domov. Na ulici panuje kľud noci. Tlmené zvuky pohlcuje šero. Sliedivé oko kamery nebdie. Všetko pomaly a pozorne zachytáva. V interiéroch pracujú zvukári na vytvorení zvukov k záberom z filmov Rozhovor a Nepriateľ štátu. Oba filmy spracúvajú témy sledovania a odpočúvania. Ani práca zvukárov neostáva v utajení. Bedlivé oko kamerového dozoru skúma všetko. Od toho akú kávu z automatu si zvukári dávajú až po detaily ich práce. Najefektívnejším sledovačom sa stal štát. Je totiž vybavený mohutnými represívnymi mocenskými zložkami. Tie disponujú pred verejnosťou dokonale utajenými právomocami - väčšinou pod zámienkou boja proti terorizmu a organizovanému zločinu. Film je venovaný zvukárovi, strihačovi Walterovi Murchovi. Bol nominovaný na Oscara za nalepší zvuk vo filme Rozhovor. Druhým, komu je venovaný je Edward Snowden - bývalý zamestnanec vládnych služieb USA, ktorý informoval svet o ich rozsiahlom monitorovaní obsahu e-mailov, počítačov, telefonických rozhovorov a esemesiek ľudí po celom svete. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama