Reklama

Reklama

Northern Soul

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

"Život je len jedna vzácna minúta, tak otvor oči a uzri ho. Daj si šancu, pretože čas ťa minie ako nič..."
Rok 1974, Lancashire, Veľká Británia. Jedného dňa sa v mládežníckom klube, v akých sa v tých časoch prevažne hrávala iba muzika hitparád, hlavný hrdina príbehu John Clark (Elliot James Langridge) spoznáva s mladíkom Mattom (Josh Whitehouse), nadšencom do amerického soulu. John okamžite prepadne šialeným tónom chytľavej rytmickej muziky a pod vplyvom amfetamínu, ktorý v ten večer prvýkrát vyskúšal, zistí, kam sa jeho život bude uberať. Vykašle sa na školu, začne bývať spolu s Mattom a pracovať v miestnej fabrike, aby čo najrýchlejšie našetril peniaze na výlet do Ameriky, rodiska tejto skvelej muziky.
Northern Soul je príbeh priateľstva a lásky, ktoré dala dokopy muzika a ktoré zmenili generáciu klubovej scény sedemdesiatych rokoch v severnom Anglicku. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mala by to byť sláva amerického soulu. Podľa mňa to sa však nepodarilo (aspoň nie podľa predstáv). Príbeh sa snaží spôsobiť dojmom, že dvaja hlavní hrdinovia sú ako rebeli/rockeri, ale toto v tomto prípade tu nefunguje (a ešte k tomu sa málokedy chovajú tak ako rebeli hudby). Hudba a tanec dobrá, ale problém je tu so zvoleným prístupom k príbehu. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

"Have you seen him? Dances like a diva!" -- Film, který jede na amfetaminu ze soulové muziky, stejně jako jeho postavy a vyloženě vás nakopne. Jednoduché, úderné. Někdy je vášeň víc než psychologická drobnokresba. Já se svezl parádně, samozřejmě i díky tomu, že se mi ta hudba líbí. Britské překvapení roku. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Film o malo zname epizode hudebni historie ukazuje, ze nejen punkem byla frustrovana britska mladez ziva. Stopaz neni plencana na nejake prohlubovani charakteru, ale pro ucely pribehu je rozehrani postav vic nez dostacujici. Ustredni bromance taky nefunguje na sto procent, ale predstaveni rozvijejici se tepajici sceny se povedlo na vybornou a o to tu slo v prvni rade. K tomu vsudypritomna skvela hudba, ktera si proste zaslouzi oprasit a mame tu vyborny a celkem i dulezity film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, zajímavý, v konečném důsledku romantický příběh, který ukazuje, jak se žilo v 70. letech v Británii. Ty postavy jsou zajímavé, stejně jako je zajímavá doba, o které se vypráví. Nesedne to každému, ale mně se tohle docela líbilo. Není to velké umění, ale copak to vůbec vadí, když jen potřebujete trochu načáchnout atmosférou? ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

"an authentic and uplifting tale of two friends whose horizons are opened up by the discovery of black American soul music" .. připsal bych zde za sebe něco hodně urážlivého až rasistického, ale jsem kultivovaný jedinec a nechám si to pro sebe ... odporní závisláci + otřesná hudba = retro atmosféra ale fakt super ... ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama