Reklama

Reklama

Fidelio, Alicina odysea

  • Česko Fidelio - Alicina odysea (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alice je třicetiletá námořnice, která nechá svého přítele na souši a vydá se na palubě staré nákladní lodi na moře. Tam se však dozví, že je pouhou náhradnicí za muže, jenž zrovna zemřel, a že kapitánem lodi je její první velká láska Gaël. Co se stane na moři, zůstane na moři... Alice je zamilovaná, ale svobodná třicetiletá námořnice. Zatímco na ni její přítel Félixe čeká na břehu, ona se vydává na moře jako druhý mechanik staré nákladní lodi jménem Fidelio. Na palubě se však dozví, že je náhradnicí za muže, který zrovna zemřel, a že kapitánem lodi není nikdo jiný než její první velká láska Gaël. Alice ve své kajutě narazí na deník svého předchůdce a po přelouskání jeho obsahu - v němž se autor rozepisuje o technických problémech, sexuálním dobývání a zhrzených citech - k velkému údivu zjistí, že se zápisky maximálně ztotožňují s jejím vlastním životem. Zatímco loď staví v nejrůznějších přístavech, Alice se jako jediná žena na palubě potýká s mužskými členy posádky i strmými výkyvy citů, přičemž se snaží udržet kurs. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Atmosférický snímok nazierajúci ho hĺbky duše (a aj niekde inde) jednej námorničky. Vcelku podarený film. To jediné čo mi snáď vadilo, bol nevyužitý potenciál kamery, ktorá zaujímavé exteriéry na lodi nevyužila ani zbla. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Kazdodenni zivot na obrovskem tankeru v sobe ukryva napinavy pribeh o odchazeni a cekani a take otazky po tom, jaka je opravdova laska a co muze vztah dvou lidi unest. Pro me jednoznacne jeden z nejvetsich zazitku festivalu v Karlovych Varech. Borleteau je dalsi velmi talentovana francouzska reziserka. ()

Reklama

jopal 

všechny recenze uživatele

Povodne som, chcel dat odpad, ale zato ze bola kurva a nekutocne ma iritovala, nemozem znizit hodnotenie filmu ktory sa mi vryl pod kozu a neopusta ma... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Samotná ženská na rozbouřeném moři držící se otěžní jednoho rybářského katamaranu. Já nevím jak Vy, ale já se divil, že už v úvodu nám nějaký vypravěč neřekl, že Alice je nymfomanka a jezdí se na moře nechat ojíždět od mořskejch vlků. To, co tam pak následovalo, mě vůbec nepřekvapovalo a popravdě jsem se v průběhu celého toho filmu spíš nudil. Nic zásadního se v něm nedělo, nic určitého nepřekvapilo a jediné, co na něm bylo hezké, tak prostředí mimo rybářskou loď, na které se tento film ve většině času odehrával. ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelka zahrála skvěle všechny role, včetně těch sexuálních, ALE konec je rozpačitý a chování postav mi připadá nedodělané. A co mi skutečně vadilo, že měla celý film jedny a ty samé kalhotky... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama