Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 6

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (326)

Happens 

všechny recenze uživatele

Neskutečně Levitt předvedl Snowdena, i to jak změnil hlas - smekám. Film jde ruku v ruce v odkazu Snowdena, a to nejen dějepisně přesně fakticky, ale hlavně politicky a filosoficky. Morální hodnoty převyšují vše. To je to, co Snowden chtěl, ale mně osobně to film posunulo příliš do politického pozadí celé té sledovací mašinerie a chvílemi nudilo. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Edward Snowden udělal to, co udělal, protože mu to jeho svědomí nedovolilo, tak nechat, i když nemusel a za to ho obdivuji. Takhle mohl mít klidný život a být dávno za vodou, tak ještě, že se mu alespoň dostalo azylu. Myslím si, že ho Joseph Gordon-Levitt hrál skvěle, dokonce mu byl i dost podobný. Podle mě je to povedené zpracovaní života Edwarda Snowdena a události, která se stala. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem mnoha počítačovým a jiným výrazům nerozuměla, to bych musela mít vedle sebe odborníka, ale říkali to tak vážně, jsem jim to všechno věřila a moc práce to nedá při vědomí, co v dnešní době všechno lze ukout s počítačovou technikou. Gordon to hrál přesvědčivě lišácky. Vůbec jsem se nenudila a to je plusem jak pro něj, tak pro celý film, který je asi spíš pro chlapy, takže zasloužený čtverec tomu dám a že to jméno zná snad každý, tak já tedy do včerejšího večera ne. A v duchu si říkám, že je to všechno čím dál tím víc v háji. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pořád stejně kritický, lehce hryzavý a zajimavý Stone. Trochu mám obavu, že už nic dalšího než pitvačky v kousavých problémech USA apod. tenhle patriot točit nebude a to je trochu škoda (boží a "jinak" pojatý Alexander). Na druhou stranu je Snowden zajímavé téma, slušně zpracované a pro obyčejného diváka neznalého věci dobře uchopitelné. Tedy i úplný negramot pochopí co se ve filmu děje a co má s čím souvislost. Pro skalní politology a rádoby vědátory to však asi nebude to pravé ořechové, Není to čistý dokumentaristický styl, tvůrci chtěli, aby se na to dobře chodilo i do kina a účel splněn. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch, som extrémne rád, že OLIVER STONE JE VO FORME, ako už dávno nie !!! Film, ktoré si nezobralo pod čepiec žiadne vplyvné štúdio, ale podieľalo sa na ňom množstvo zaujímavých ľudí. Kontroverzný tvorca skúma život okolo amerického WHISTLE - BLOWERA, čiže EDWARDA SNOWDENA, ktorý vytáral novinárom prísne tajné informácie o sledovacích aktivitách americkej NSA či britskej Government Communications Headquarters, čím sa to dostalo do všetkých televízii a novín na SVETE. To znamená, že sledovanie a odpočúvanie ľudí po celej Zemeguli bolo v plnom prúde, a ešte aj stále funguje. Snímok začína príchodom novinárky Laury Poitras do Hong - Kongu, na hotel, kde je ubytovaný Snowden, ktorý ide s pravdou von. Rozpráva vo flashbackoch o svojej kariére a súkromnom živote s priateľkou Lindsay Mills, a to od rokov 2004 - 2013, keď sprvoti začínal klasicky v armáde. Snowdena si zahral Joseph Gordon - Levitt, ktorý si s režisérom ROZUMIE, majú na to rovnaké názory. Nepodobá sa naň, ale čo chválim, je to, ako sa parádne ZHOSTIL tejto, nie príliš „prospešnej filmovej úlohy” , na ktorú nestáli určite dlhé fronty na castingu. Človek, ktorý mal všetko, výborný, ale stresový život s epilepsiami, priateľku, peniaze... Mal aj SVEDOMIE, ktoré mu nedovoľovalo, aby sa na tomto podieľal i naďalej. „Tajne stiahol tieto dokumenty, aby s nimi v rubikovej kocke vyšiel nenápadne von”... V snímku je vydávať fotografiu amerického prezidenta Kennedyho, zaujímavé, že som videl FILM PRESNE po 53. rokoch od dallaského atentátu. Inak, vyskytuje sa tu dynamická kamera, a taktiež vždy osožný STRIH, na ktorý si Oliver extrémne potrpí. Zaujala ma aj samotná výprava, kde Snowden všade pôsobil... Stone je tým typom filmára, ktorého je tu POTREBA. Výborné, výpovedné, s minimálnym pátosom prevedené, ukážkové, skvelé načasované DIELO, odborníka na túto PROBLEMATIKU, fakt si neviem predstaviť, kto iný by sa venoval tomuto projektu, s tak otvoreným zápalom po veci, ak nie Stone. Odporúčam, je to síce ukecané, s množstvom termínov, ktorým nerozumiem, ale zároveň geniálne prehľadné. Teším sa. Už aby sa opäť vrátil režisér s niečim zaujímavým... PS : EDWARD SNOWDEN je rozporuplná POSTAVA najnovších dejín. Ale treba si položiť otázku : „Urobil správne, to, čo urobil” ? „Na to si musí každý odpovedať sám, najlepšie podľa vlastného vedomia a svedomia. Ale komu by sa toto páčilo ? Ja to rešpektujem. Jeho rozhodnutie bolo správne” ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení začalo 16. února 2015 se zamýšlenou premiérou k 25. prosinci 2015. Nakonec ale byla odložena až do roku 2016. Oliver Stone vydal prohlášení, že vizuální efekty byly příliš složité, tak film nemohl být dokončen včas. (BloodMax)
  • Predlohy k scenáru boli vytvorené pomocou materiálov, ktoré vydal Snowdenov mediálny spriaznenec Luke Harding a ruský advokát Anatoli Kucherena. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Reklama

Reklama