Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 1
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (326)

POMO 

všechny recenze uživatele

“Väčšina Američanov nechce slobodu, chce bezpečie”. Prekvapivo živý a zábavný Stone s dobrým scenárom. Gordon-Levitt ako charakterný IT supertalent uveriteľný a sympatický, ostatné obsadenie príjemné (Woodley ako jeho priateľka, Ifans ako šéf CIA a k tomu novinári Quinto a Wilkinson). Podanie kontroverznej témy s napätím a súčasne odľahčene (postava Nicolasa Cagea) je režijne vyvážené. Patetické pošteklenie v závere znesiteľné, film vie čo chce povedať a robí to srdcom, čo je hlavné. [Cannes] ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nová doba nese nové a zákeřnější problémy. Sledování, hromadění dat a další kyber zločiny v rukou státního aparátu i extrémních skupin jsou špatně a díky Snowdenovi, alespoň částečně došlo k medializaci tohoto problému. Ten kluk musel mít velkou kuráž tohle udělat a Levitt v jeho podání je grandiózní. Velmi rád doporučuju. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

No co bych k tomu řekl, film Olivera Stona bych si představoval trošku jinak. Jedná se o kontroverzní látku, která se často démonizuje a je brána jen z jednoho úhlu pohledu, což mi už za ta léta leze na nervy. Bohužel celá životopis trpí tím, že je příliš jednoduchý, žádný zvrat se nepřichází a ve výsledku se wou kontroverze nekoná. Herecké osazení je výborné, ale první hodinu moc nedostávají prostor a jako divák jsem nudou trpěl. Celé je to rutina a když už ke konci dochází k zvýšení obrátek, k závěru, tak Vás čeká dalších nudných dvacet minut. Jeden z těch nejnudnějších životopisů, který trpí svým scénářem......5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone sa chytil príbehu, ktorý otriasol svetom, pričom po množstve zbabraných pokusov (ako napr. v prípade absolútne dojebaného snímku o páde dvojičiek), tento aspoň balancuje na hrane s priemerom. Prvá polovica je až na pár zábleskov v podobe prezentovania informácií neskutočne nudne podaná, pričom oproti dokumentu "CitizenFour", tento film celkovo vnímam len ako akého si "bubáka" bez efektu. Napriek tomu, že omnoho zaujímavejšia druhá polka, ktorá ponúkla zaujímavé, inteligentné riešenie ako vybabrať so svojím "nebezpečným" zamestnávateľom, na lepšie ako priemerné hodnotenie to skrátka nebude. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Snowden nebudí velkou kontroverzi, což je u Stonea možná překvapivé, ale filmu je to jen ku prospěchu. Žádná tvrdá kritika americké politiky, žádná honba za senzačními odhaleními (kde taky, když o Snowdenovi v digitální éře můžeme vědět první poslední?), jen deziluze a nevyhnutelnost volby, zda hrát za systém, který nás zklamal, nebo spálit mosty i se svou budoucností. Film se drží klasických životopisných schémat, která oživuje dynamickým vizuálním stylem a nechronologickým vyprávěním, zároveň překvapuje odvážnými příběhovými kroky, když vyprávění rámcuje natáčením nedávného oscarového dokumentu Citizenfour. Když Snowdena srovnám s WikiLeaks, kde se propíral Julian Assange, Stoneův uměřenější a moudře vystavěný portrét jasně vítězí. 85 % P.S.: Gordona-Levitta okradli o oscarovou nominaci. Beze srandy. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení začalo 16. února 2015 se zamýšlenou premiérou k 25. prosinci 2015. Nakonec ale byla odložena až do roku 2016. Oliver Stone vydal prohlášení, že vizuální efekty byly příliš složité, tak film nemohl být dokončen včas. (BloodMax)

Reklama

Reklama