Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 12
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 12

Recenze (326)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Strašně otravný oslavný film o chlápkovi, který zradil svojí vlast a přispěl k sračkám, ve kterých se teď svět nachází. Jelikož je mi hlavní postava nesympatická a zastávám názor, že za cenu bezpečí se prostě někdy platí částečnou svobodou, dalo se čekat, že mě jednostranně orientovaný film absolutně otráví. V tomhle filmu by v podstatě mohla být hrdinská i obsluha, nosící do spikleneckého pokoje občerstvení. Když opomeneme osobní postoj, sám film mi přišel celkem nudný a málo dramatický, přestože se mi líbily některé scény, kde se film snaží vysvětlit, co že je to ta svoboda a soukromí. Gordon-Levitt je za hereckého robota jako vždy a navíc mluví ve snaze napodobit Snowdena násilně hlubokým hlasem, což k němu moc nesedne; snad by stačilo tu postavu prostě hrát podle historie, ne být imitátor za každou cenu. Závěr je samozřejmě podbarven heroickou oslavnou hudbou a zbožštěním vlastizrádce, který v podstatě vůbec nepřemýšlel, že zveřejnění citlivých informací bude mít zřejmě ještě jinou dimenzi než boj za svobodu soukromí. Naštěstí Stone nezašel tak daleko, aby zobrazil spokojeného Snowdena žijícího s přítelkyní v báječném Rusku, zemi blahobytu, lidských práv a svobody, ehm ehm ehm. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone patří mezi ty zkušenější režiséry jeho U-Turn a Savages mám hodně rád, ale po 4 leté pauze přichází opět s průměrným filmem. Zpočátku jsem byl víceméně hodně spokojen, Levitta mám rád, ale zde mě po hodině filmu přestal bavit. Jakmile se ve filmu začla řešit politika šlo to do hajzlu, alespoň pro mě, jednak mě nezajímá a ta Americká už vůbec. Dokoukáno s mírným utrpením, každopádně Snowden je zajímavá osobnost.50% ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jasné, že príbeh Eda Snowdena neprešiel vedľa mňa bez povšimnutia. Mám pocit, že práve od vtedy mám na notebooku ten malý kúsok farebnej lepiacej pásky. Keďže som ho nemala extra naštudovaný, tak ma obsah filmu zaujal, aj napriek tomu, že nie všetkému som rozumela. Spracovanie sa mi páčilo, film mal slušné tempo, Joseph veľmi presvedčivý a páčila sa mi aj muzika. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Stone sice točí filmy dlouhé, levičácké a občas ne úplně srozumitelné, ještě nikdy ale nenatočil film vyloženě špatný. Snowden je pak přesně tím klasickým Stonem od začátku až do konce, jediný mínus bych v podstatě zmínil pouze otravnou snahu děsit diváky velkým zlým bubákem v podobě NSA. Já chápu, že to ve filmu o Snowdenovi moc jinak nejde, ta urputná snaha ale sráží nohy jinak docela OK dramatu, kterému zoufale chyběl lepší pohled z opačné strany a taky silnější vyústění. Je to takový jednou a dost. 6/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sněhonorník si za profláknutí Velkého bratra dozajista respekt zaslouží, nicméně na nějaký zábavný film ty jeho trampoty fuckt nejsou. A nehnul s tím ani samotný Kámen, proto dostanete dvě a půl hodiny sice angažovaného, avšak ukrutně nezáživného kopírování na flešku a unylého žvanění s hyenami. I samotná závažnost tématu je řekněme poněkud vyčpělá v době, kdy už nikdo nemusí nikoho odposlouchávat či sledovat, protože každý retard cpe rád a dobrovolně Gůglu do mraků a džímejlů svá soukromá data, bezhlavě odsouhlasuje Chrómu přímé šmírování, nechává se s radostí sledovat Androidem a sdílí s ním kontakty a fotky svého obnaženého pohlaví, pravidelně zasílaného nezletilým figurantkám a figurantům. NSA jen prostě po skandálku změnila záhlaví a korporát je ústavně z obliga, tak se pak nedivte, až na vás jednou, když to budete nejmíň potřebovat, vytasí vaši osobní složku i s fotkou toho obřího čuráka na titulní straně. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2017 v San Diegu. (ČSFD)
  • Špinavé praktiky NSA a CIA sú odkazom na Veľkého brata z antiutopického románu "1984" Georgea Orwella. V románe vystupuje antagonista O'Brien, vo filme šéf CIA O'Brian (Rhys Ifans), čo má byť priamy odkaz k postave, ktorá podobne ako v románe vtiahne hlavného hrdinu do vnútra systému, zasvätí ho, no potom sa z nej stane úhlavný prenasledovateľ. (Biopler)

Reklama

Reklama