Reklama

Reklama

Zatracená noční dřina

  • Česko Nikdy není pozdě (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

V malém bistru se nad ránem setkává skupinka mladých lidí, kteří slouží noční šichty. Sean dělá lapiducha v nemocnici, Jodie pracuje u pásu, Lenny v telefonní centrále a Vincent jako skladník v obchodním domě. Všichni mají oprávněný pocit, že vedou zbytečný život plný nudy, ale nevědí, jak z toho ven. I lásky, které prožívají, jsou tak trochu bezvýchodné, a vlastně ani nevědí, zda se společné posezení u skleničky nebo nad pizzou dá nazvat přátelstvím. Vźdyť se téměř neznají! Neplánovaná nevěra však zamotá vzájemné vztahy natolik, že všichni čtyři musí vystoupit z ulity, v níž se skrývají před životem. Někdy je totiž třeba začít věci řešit a ne před nimi utíkat. (spiegelman)

(více)

Recenze (47)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je skutečná a pravdivá realita, která ukazuje i stinné stránky tržního a spotřebitelského kapitalismu. Lidé pracující po nocích, které nikdo nevidí, a jejichž život se pomalu rozplývá v nikdy nekončících nočních šichtách. Mladí, kteří si těžko mohou užívat "horečky vášnivých nocí". Za tuto pravdivost - 4. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Základní nápad se mi hodně líbí - ostatně taky sedím po každé noční v hospodě. Dalo se to udělat různě. Tvůrcům však evidentně šlo spíš o inteligentní zábavu, než o velké umění. Mohl to být klidně průser, ale není. I když je to o generaci, která je úplně někde jinde než jsem já, neuráželo mě to. Tahle parta se mi jeví přece jen mnohem sympatičtější a víc ze života, než hrůzní, načinčaní, a hlavně prudce nesnesitelní "Přátelé". (Fuj.) Navíc ty noční šichty a následné ranní odreagování v restauračním zařízení - to nás od začátku spojovalo. Tomu jsem rozuměl. Jasně, má to i nějaká ta slabší místa, kdy se našinec obvykle kroutí, ale nakonec vše zachránila scéna s autorádiem, které nejde vypnout ani přeladit. Pohled na trance & dance mládež, kterak hodiny trpí při pop rockových baladách osmdesátých let (např. Heart) byl jednoduše k nezaplacení. A to už je druhý neotřelý nápad tohoto snímku, vzniklého v dobách, které si s originalitou a neotřelostí zrovna netykají. Proto neváhám jít o hvězdičku výš, než by mi asi měla diktovat objektivita. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

2006 Tuhle devadesátiminutovku křtím na ostrovní Samotáře. Příběh kamarádů, kteří se znají pouze z kavárny kde se vždy po noční směně slézají a řeší své problémy. Film těží z unavené atmosféry a černého humoru. Mé velké Dík patří pokaženému autorádiu díky němuž je snímek doprovázen hity z osmdesátek. 2014 Film mám v topce od počátku mé registrace tady, viděl jsem ho snad třicetkrát ale už je to nějaký ten pátek kdy tomu bylo naposled. Vím, že jsem ho měl na VHSce a to je zařízení které nepoužívám dobrých 8 let. Jdu shánět originální znění a jsem strašně zvědavej jestli se film za tu dobu nějak změnil :o) ___ještě víc zhořkl, světlo na konci tunelu je oslepující ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Čtyři pracovníci, čtyři různé životy a přesto mají něco společného. Noční směna v práci mění jejich život v poflakování se po barech, přemýšlením o tom, kde by mohli být kdyby neměli zrovna práci. Tahle komedie splňuje přesně požadavky na zábavu, která neurazí, ale zároveň zase tolik nenadchne. Zasloužená tří hvězda... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi rád, že jsem na tenhle film kdysi narazil při nočním vysílání na ČT1/ČT2 (stále ho mám nahraný na VHS). Není to nic zázračného - je to "jen" obyčejná konverzační dramedie. Do karet jí však v mých očích hraje zajímavé prostředí nočních směn, odpočinkový soundtrack mísící jazzovou kytaru a hity 80. let, promyšlený scénář, uvěřitelné herecké výkony (což je důležité, když většinu času filmu je před kamerou pouze ústřední čtveřice) a dostatek fajn "hlášek". Těžko říct, jestli je to zrovna tím, že jsem si nedávno připomenul jedním videem rozebírající finále Seinfelda, ale chtěl bych vidět více pořadů s tímto složením, scházejícím se v kavárenské kabince a jen tak volně diskutující. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Většina scén byla natočena ve skotském Glasgow, tunel na konci filmu vede pod řekou Clyde. (Marek#33)

Reklama

Reklama