Reklama

Reklama

Jack Rozparovač: Skutečný příběh

(TV film)
  • Česko Jack Rozparovač - Konečný příběh (více)
Velká Británie, 2011, 2x45 min

Obsahy(1)

Tento neobyčejný dokument vás vezme zpátky do roku 1888 a vyvrací mýty i omyly, které už dlouho obklopují temný případ Jacka Rozparovače. Díky rekonstrukci v trojrozměrné virtuální realitě uvidíte původní budovy i s jejich osvětlením a stanete se svědky událostí, ke kterým skutečně došlo každou osudovou noc brutálního vraždění. Dokument nabízí podrobný pohled na policejní vyšetřování, včetně tehdejších výpovědí svědků a koronerových zpráv. Všechno, co jste si kdy mysleli, že víte o vraždění Jacka Rozparovače, se tím pádem už navždy změní. Teprve tohle je kompletní, ucelený a definitivní příběh. (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

Genero 

všechny recenze uživatele

Stal se roky prověřenou legendou a jedním z největších britských národních pokladů. K Anglii patří stejně neodmyslitelně jako libra, James Bond, smrt princezny Diany a Big Ben. Ke svým nekalým rejdům zvolil časy královny Viktorky, kdy byla nejmodernějším výkřikem kriminalistické techniky lupa, pytlík sádry a píšťalka a k obelstění londýnské mordparty člověk rozhodně nemusel být žádný Moriarty. Dokument nabízí dramatickou rekonstrukci pochmurných uliček starého dobrého Whitechapelu, kudy nestor všech šáhlých pouličních hrdlořezů prchal, když mu zákon šlapal na perka. Uděláte si celkem ucelenou představu, kde bylo vždycky na svatého Patrika nablito a u kterého patníku se chcalo během pajdavé cesty z Vosího hnízda. Samozřejmě si jako třešničku na dortu autoři vycucali vlastní teorii o jeho identitě. Ale co si budeme povídat. K legendám se nečichá a je mi úplně jedno, jestli skočil do Temže, zavřeli ho do blázince, nebo ho v podjezdu zastrašil Danny Trejo. Jistě si všichni chceme uchovat Jacka Rozparovače v paměti jako toho chlapíka v buřince a s dlouhatánským nožem v ruce, který s maniakálním smíchem mizí za rohem místního bordelu. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka informácií, som maximálne spokojná i keď veľkú časť z nich dávno poznám. Avšak tá trojrozmerná virtuálna realita celý dokument strašne špatila keď tam boli herci. Vyzeralo to naozaj odpudzujúco a nepáčilo sa mi to jednoducho.. Tvrdiť, že tento dokument je definitívnym príbehom je podľa mňa trošku odvážne. Tak či tak ako som spomínala za informácie má tento dokument u mňa veľa bodov k dobru ale čo sa týka vyobrazenia veľa ich stráca. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavé, obsahově taky (ale druhá část už tolik ne), i když jak pro koho, a navíc se mi ta teorie s Kosminským prostě nechce líbit, a klaním se k tomu, že vrahem byl královský chirurg. I přes poněkud diskutabilní závěr, je tenhle dokument ale velice kvalitní, obzvlášť když takových moc není a navíc, jak už jsem psal, je to dost promakané, vypadá to realisticky a navíc je tam spoustu herců, takže u mě za 85%, pěkná podívaná, i když jsem už dost informací věděl, pár novinek tam přece jen bylo. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Autoři dokumentu si dali asi hodně práce s vytvořením modelu Whitechapelu z roku 1888. Možná i jejich finální teorie o identitě skutečného Jacka byla pravdivá, ale nemůžu si pomoci že tato rekonstrukce 125 let starých mordů je pouhou domněnkou. Určitě ale doporučuji shlédnout k oživení oněch temných let v chudinské části Londýna. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Veľmi dobrý dokument, ktorý nám pekne zrekonštruuje príbeh jedného z najznámejších sériových vrahov. Film má dĺžku 2x45 min. Pridám aj linky kde sa dá pozrieť. Prvá časť https://www.youtube.com/watch?v=tDIxtDhELok... Druhá časť https://www.youtube.com/watch?v=E32gFEktg4w... Uvidíme tu celý príbeh Jacka Rozparovača. Jeho príbeh začne ešte pred prvými jeho oficiálnymi vraždami a končí pár rokov po vraždách. Ukážu nám systém vyšetrovania v roku 1888 a ukážu nám tiež starý Londýn. Taktiež sa dozvieme niekoľko typov na vraha a tiež odhalí toho správneho vraha. Správna osoba je odhalená síce len na domienkach zo starých svedectiev, zápisov a nových spôsobov vyšetrovania. Na konci vám nechá otvorené dvere aby ste sa na základe dôkazov rozhodli, či s nimi súhlasíte alebo nie. Dokument môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama