Reklama

Reklama

China se po vraždě svého otce stane šerifem v rodném městě a se svými přáteli začne šlapat na paty místní mafii. Ta však má na její snahu úplně jiný názor. Pokračuje boj na život a na smrt, kdo bude lepší zvítězí... (Golden Crown)

Recenze (16)

jondoe 

všechny recenze uživatele

Cynthia Rothrock bola moja najoblubenejsia herecka mojho detstva a je zaujmave, ze tento film s nou mi v tom mojom mladom veku nejako unikol. Dnes tento film uz asi nikoho nezaujme. Pribehovo je nudny, rezisersky je amatersky a akciovo nie moc zaujimavy. Keby som to videl v mojej mladosti mozno by som dal z nostalgie aj viacej hviezdiciek, ale dnes davam iba jednu.A ta patri Cynthii. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po 18ti letech od vydání a nevím kolika letech od vhs-kopie sledování jsem byl stejně jako u jedničky zvědav, jak si film stojí ve srovnání s dnešními akčními filmy a to zejména v akčním směru (samozřejmě nikoliv jako film ...). Děj samotný je příšerný, ale přece jen maličko lepší než u prvního dílu. Ale to zde vůbec není důležité, důležité jsou souboje - "fighty", které byly v prvním dílu choreograficky na skvělé úrovni. A zde jsou dokonce ještě lepší. Některý zákroky, hlavně ty od Cynthie, mi připoměly dokonce i "krále" Tonyho Jaa. Rychard Norton, ač předvádí výborný styl "úmímprostěvšechno" dostal na rozdíl od prvního dílu mnohem méně prostoru pro předvedení svého umění, naopak k mému velkému nadšení dostal mnohem více prostoru k akci můj oblíbenec Keith Cooke. Už jsem jej zmiňoval v komentáři k prvnímu dílu. Keith Cooke, karatista, učitel bojových umění, kaskadér a neuvěřitelný talent se měl stát dalším akčním hrdinou, ale nakonec neprorazil a věnuje se výuce bojových umění, příležitostně dělá kaskadéra. Každopádně po bojové průpravě to je a byl ve své době neuvěřitelný talent a pokud sledujete jeho kopačky, zvlášť v druhém díle, nestačíte je ani postřehnout. Navíc je vidět, jak si akci a boj vyloženě užívá. V jednom z posledních fightů se utká dokonce s tehdy další začínající akční hvězdičkou Billy Blanksem. Blanks sice dostane dost rychle nakládačku, ale i tak je vidět neuvěřitelná fyzická průprava obou karatistů. Blanks je sice asi dvakrát mohutnější než drobný Keith Cooke, zato Keith je asi dvakrát rychlejší ... je to úplně krásně vidět. Navíc Keith dá v tomto díle kopačku už skoro fakt z každé pozice a kamkoliv se mu zachce. Prostě po akční, bojové stránce a bojové choreografii je China O'Brien II stále na špičkové úrovni. Zvlášť, pokud si uvědomíme, že je to USA film ... Fighty jsou dynamické, rychlé, kontaktní (!!) a nesestříhané (možná by se z nich i Steven Seagal mohl trochu poučit ...). Dávám ještě vyšší hodnocení než jedničce, filmy se musí hodnotit podle žánru či subžánru a v tomto ohledu je China stále pecka ... ()

Reklama

Al90 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film,nic jsem od něj převratného nečekal a nakonec díky němu jsem poznal další borce co se umí ohánět rukama i nohama :) (Norton,Cooke) bitek je tu dost,do toho ,,mrazivá,, melodie za doprovodu syntelizátorů či co to bylo,zahrál si tu aj dokonce můj oblíbenec Blanks i když velmi krátce a ještě dostal na tlamu od ,,Dakoty,, :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

China O´Brienová bola v prvej časti zvolená do funkcie policajného šerifa vo svojom malom rodnom meste, vysporiadala sa s miestnym zločineckým gangom a pomstila smrť svojho otca. Teraz musí čeliť vyčíňaniu drogového priekupníka Charlesa Baskina. Podarilo sa mu újsť z väzenia a rozhodol sa, že si vybaví účty s tými, čo ho dostali za mreže. Jeden z jeho cieľov žije v meste, ktoré spadá pod právomoc šerifky Chiny O´Brienovej. Takže China bude musieť znova zjednať poriadok. Druhé pokračovanie titulu "China O´Brien" bolo natočené rok po uvedení pôvodného snímku. Na režisérskej stoličke opäť sedel Robert Clouse a titulnú úlohu si opäť zahrala tvrdá, neporaziteľná, americká karate tigrica Cynthia Rothrock. Ja som sa pri tom dosť dobre pobavil. Škoda, že sa nepodarilo zrealizovať aj ďalšie dva naplánované diely tejto akčnej série. Iste by som si ich pozrel. *** ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (GOLDEN CROWN) = JIŘÍ SVOBODA --- Pecka aj po 20 rokoch. Tento film je totiž o súbojoch a tých je tu 2x toľko ako v jednotke a sú 2x také dobré. No a KEITH COOKE opäť exceluje. Apropo na IMDb je zlý copyright (podobne ako pri jednotke), takže som si to tu na ČSFD dovolil opraviť. (12.6.2009) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Cynthia Rothrock se ve svém youtubovém příspěvku z 24. 4. 2020 svěřila, že spolu s režisérem Gregem Robbinsem vážně zvažovali natočení pokračování, „China O’Brien III“, plány však vázly na skutečnosti, že nebyli schopni dohledat, kdo je vlastníkem filmových práv. (Tai_K_B)

Reklama

Reklama