Reklama

Reklama

Terorismus: obchodní centrum v Keni

(TV film)
  • USA Terror at the Mall

Obsahy(1)

21. září 2013 se zapsalo do dějin díky teroristickému útoku v nákupním centru v Keni, za nímž stála skupina Al-Shabaab - somálská odnož hnutí Al Kaida. Dokument přináší svědectví o události, která si vyžádala 71 mrtvých a stovky zraněných. Keňa. 49 hodin, 71 mrtvých a stovky zraněných. To je nemilosrdná bilance teroristického útoku na nairobský obchodní dům Westgate Mall, který somálská odnož Al Kaidy Al-Shabaab obsadila 21. září 2013. Dokumentarista Dan Reed přináší svědectví o tomto nelidském činu prostřednictvím záběrů stovek bezpečnostních kamer, fotek pořízených v průběhu celé události a svědectví přeživších i zachránců. Film věrně popisuje děsivou atmosféru během krutého útoku na nevinné nakupující obyvatele a zároveň vystihuje odvahu obyčejných lidí tváří v tvář masové vraždě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Drsný a veľmi emotívny dokument o jednom z najhorších teroristických útokov v histórii. Takýto dokument tu ešte nikdy nebol. Vďaka bezpečnostným kamerám a miestu, ktoré si teroristi pre svoj útok vybrali, sme mali jedinečnú možnosť vidieť celý priebeh teroristického útoku, presne tak ako sa stal. Od začiatku do konca. Žiadna rekonštrukcia, žiadne hrané emócie. Všetko je tu až desivo skutočné a reálne. Najviac zo všetkého však na tomto dokumente nešokuje ani tak správanie sa samotných teroristov ako skôr neuveriteľná reakcia keňanských úradov. Prvé policajné hliadky sa dostali na miesto za 90 minút!! Prvá organizovaná akcia špeciálnych jednotiek začala po neskutočných troch hodinách a skončila fiaskom. Pri tom sa jednalo o najväčšie nákupné centrum v hlavnom meste krajiny. Pozrite si to sami, budete krútiť hlavou rovnako ako ja. V rámci žánru veľmi kvalitná vec! 90 % ()

Pacas 

všechny recenze uživatele

Uf, těžko to překousnout. Hodně silný, emotivní a plný "obyčejných" Hrdinů kteří překonali absolutní neschopnost ""bezpečnostních"" složek Keni. Ještě jednou uf, takhle napjatý, dojatý a kdovíčeho ještě -tý jsem opravdu dlouho nebyl. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh o pomstě a muslimském temné myšlení. Dokument se skládá z vyprávění pamětníků a skutečných záběrů z kamer ráje konzumu. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama