Reklama

Reklama

Oči draka

  • USA Dangerous Passages (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vše se točí kolem tří posvátných sošek, které obdrží tři významní bojovníci, vítězové soukromého turnaje. Všechny se ale rozhodne získat Armstrong, jeden z těchto tří šampiónů. Vyzve majitele dalších sošek k souboji, kdy vítěz bere vše. Z ameriky přijíždí půvabná Loren, která má zástupce jedné strany na zápas připravit, jako náhrada za mistra, který se ocitnul v nemocnici. Zůstanou sošky v držení právoplatných vlastníků, nebo skončí v rukách proradného Armstronga? (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (4)

Tai_K_B 

všechny recenze uživatele

Toto je opravdu prazvláštní a svérázný počin. Rovnou přiznávám, že jsem ho poprvé po pár minutách nevěřícně vypla a až teprve napodruhé jsem odhalila jeho skryté kouzlo. Zkraje totiž působí jako opravdu velmi nevyvedený amatérský snímek – herecké výkony hodny ochotnického divadla, souboje naprosto příšerné. Ovšem od první vteřiny, kdy se na scéně objevila Cynthia Rothrock, jako by někdo přepnul stanici na úplně jiný pořad. Rázem je z toho skutečně vtipný film, zábavně a nenuceně zahraný, herci si dokonale rozumí, báječně interagují, dobírají se a úplně z toho dýchá pohodová atmosféra, která musela na place panovat a dodatečně byla notně podpořena rozvernou hudbou. Dokonce i scénář najednou působí, jako by se ho ujal někdo jiný. Tedy, stále se sem tam vyskytuje pár řemeslnných přešlapů (tak třeba: spolu s herci si opakovaně zahrál i mikrofon, který v nestřežených chvílích zvědavě nakukuje shora do záběrů) a obecně to působí jako… přinejmenším „experimentální“ záležiost, hodně nevyvážená co do střídání scének pubertálních až dětinských se scénkami hodně morálně povážlivými. Za všechny bych vypíchla pasáž, v níž v jednu chvíli sensei opěvuje svoje morálně bezúhonné studenty, a ti se v další chvíli vzdor jeho příkazu seberou, vezmou útokem rezidenci hlavního zloducha (který během celého filmu nikoho nezabil!) a bez mrknutí oka mu při tom povraždí půlku ochranky. Venkoncem je to děsný úlet plny extrémů, ale sympaticky sebeironický a já se u něj zkrátka dobře pobavila. Super pohled byl kupříkladu na Cynthii, jak si zamyšleně kráčí středem horkého nepřátelského území, v jedné ruce samopal, druhou ruku ležérně v kapse. A opravdu od srdce mě rozesmála scénka, ve které se tvrdošíjně naváží do Richarda Nortona (ano, to je samozřejmě ten hlavní zloduch), který se ji snaží galantně svádět a projevuje při tom vskutku svatou trpělivost, vezmeme-li v potaz, že výsledkem je drahý italský koberec politý šampaňským, zákusek se šlehačkou v obličeji… a venku hromadně masakrovaní zaměstnanci. A následná lechtivá, vlastně pardon, lechtavá scénka zakončená parodickým řetězcem čtyř postupně se odzbrojujících „číhačů v záloze“ zkrátka neměla chybu. :-D Tento film rozhodně nelze brát vážně, ale vzhledem k tomu, že ani on sám se tak nebere, není to mínus. Jen je potřeba vědět, co vás čeká a mít na to tu správnou náladu. Nemůžu se rozhodnout, jestli mu dát plný počet za tu nehoráznou nadsázku, skvělou hereckou chemii a povedenou hudbu nebo palec dolů za tu nehoráznou blbinu, školáckou kameru a přízemní bojovou choreografii. Tak dávám něco uprotřed (3/5). ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Cynthia Rothrock, byla ženským idolem a představitelkou velkého množství filmů s tématikou bojových umění v 80-90 letech. I tenhle snímek není vyjímkou a i když nejde o u nás zrovna rozšířený titul, tak rozhodně stojí za to ho vidět. Příběh je sice jednoduchý, zápletku si přehrajete v prvních minutách, ale zase vzhledem k roku vzniku nejde o žádné průšvihové céčko. Choreografie soubojů je sice místy trochu úsměvná, ale Cynthiin osobitý styl v nich jde jednoznačně rozpoznat :-) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ UČITELKOU NA BOJOVÁ UMĚNÍ JE CYNTHIA ROTHROCK! Tady se sešli opravdu dobří herci,kromě Cynthie a Richarda je tu ještě do počtu Chuck Jeffreys. Jako učitelka bojových umění se Cynthia ukázala být tou nejlepší. Chtěl bych se u ní učit to je sice pravda,ale projít až do konce to chce opravdu výdrž,kterou ona má. Richard jí dá taky pěknou ránu do obličeje což se ukáže jako chyba a Cynthia ho kopne do bazénu. A hlašky taky bodují. Cynthia. "TO SPÍŠ NAUČÍME CHODIT PRASE PO LANĚ" Chuck. "NE,NE,NE JÁ NEJSEM,ŽÁDNEJ BRUCE LEE. JÁ JSEM ČERNEJ,ROZUMÍŠ." George. "TEN CHLAP NENÍ ŽÁDNEJ RAMBO,TO JE PSYCHOPAT." A jako asi její největší fanoušek na CSFD si dovoluju zmíňit,že tu má zase jeden ze svých krátkých účesů,které jí vždycky tak moc seděly. Pozor,existují více verzí,kdy na začátku jsou samé rvačky ve škole bojové umění a pak v ringu kdy jeden černoch postupně zmlátí pá borců,jiná je ze začátku více ukecanější.!!! Celkově se to ze začátku nese jako normální film o přípravě tréninku,poznání sama sebe,chystaném souboji a najednou Cynthia dřímá v ruce samopal a likviduje ochranku Richarda Nortona. A to kvůli posvátným soškám. ()

Zajímavosti (2)

  • V jedné ze scén si Sensei (Cynthia Rothrock) čte komiks „Ronin“ od Franka Millera. Jde o příběh samuraje z feudálního Japonska, jenž byl reinkarnován v dystopické budoucnosti. Tato komiksová minisérie byla inspirována dílem Kazuo Koikeho „Kozure Ōkami“ (anglický název „Lone Wolf and Cub“). (Lorge)

Reklama

Reklama