Reklama

Reklama

Milionářský expres

  • Hongkong The Millionaires' Express (více)

Když se Fong-Tin Ching (Sammo Hung) vrátí do rodného městečka, které dosud žilo poklidným životem, je vše vzhůru nohama. Nepřišel s prázdnou ale s velkým plánem. Chce vykolejit vlak plný boháčů, kteří by při nucené zastávce mohli zvesela utrácet a přispět tak k rozvoji města a také jeho peněženky. Ching však netuší, že kromě nových zákazníků vlak přiveze i trojici záhadných samurajů, kteří mají v patách tajnou policii, a z hor se na ně řítí banda lupičů. Místní šerif Tsao (Biao Yuen) bude mít plné ruce práce! Těšte se na pořádnou akci, spoustu kaskadérských kousků i výborný humor v podání těch nejlepších z nejlepších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Bláznivá akční komedie - jen posuďte: likvidace pout za pomocí vlaku, samurajové stínající hmyz, procházky po střeše, obírání nemrtvých vojáků, agenti 002 až 00něco, malý Wong Fei-hung a standardně výborná akce (TM Sammo) s šílenými stunty. Já jsem byla spokojena a ještě teď se uculuju nad nepřekonatelnou stínovou sledovací technikou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslel sem, že to bude nějaká dobrodružná zábavná jízda s kung fu sádlem Sammo Hungem, což ale rozhodně neni, sice Sammo Hung se nikam neschoval, taky jak by moh, že jo, ale po úvodní sněhový scéně, kdy to vypadá na velkou honbu po celým světe, to zakotví na jednom místě v takovým mini městečku v hotelu a to je trochu škoda, sice vtipný situace to dokáže vykouzlit a akční scény taky, navíc to nepůsobí hongkongsky bláznivě a trhle, ale chybí tomu právě ty změny prostředí a lokací, soustředí se to nakonec na něco jinýho než to původně vypadalo ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Sammo,že by porazil Cynthii Rotrhrock? Pche,to určitě,ten by nikdy neporazil a on to dobře ví. Podle mě ten nejlepší film Sammo Hung Kam - Bo. Vadí mi sice,že ze sebe dělá až moc velkého neohroženého a neodoalteného hrdinu jako ve většině ve svých filmů. K dokonalosti snad chybí Wo Pin a Jackie Chan,ale bitky nemají chybu a dokázal udělat tu atmosféru udělat komedii s plno postavama a ke konci bojovné inferno. HK na vrcholu svých sil. A Cynthia vs Sammo je podle mě ta nejlepší rvačka v celém filmu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Parádny 80.-tkový akčný komediálny kung-fu skoro-spaghetti western, ktorý prekvapí (ale istotne len hanebných neznalcov žánru ako som ja) vynikajúcou choreografiou, dokonale načasovanými údernými hláškami a humorom, ale aj viacerými dejovými líniami, v ktorých sa poľahky pri troche nepozornosti stratíte. Je tu vidieť, že je to hodne "fan" vec, plná odkazov, citácií (aspoň tú Peckinpahovu Divokú bandu som identifikoval) a paródií, ktoré, žiaľ, neviem, na čo odkazujú, ikon žánru (Sammo Hung, Bolo Yeung, Richard Norton, Cynthia Rothrock, Biao Yuen a mnoho ďalších), ktoré poznám len z počutia. Nuž, budem si zrejme musieť doplniť vedomosti. I tak však nápaditá a nesmierne zábavná jazda, aká sa dnes už nevidí. 90% P.S.: Adrianov postreh ohľadom The Good, The Bad and The Weird je správny a ja si myslím, že je tam ešte jedna postava, ktorá tvorila predobraz inej - nehovoriac o celej zápletke. Ale to už zachádzam do detailov... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady tohle by se dalo nazvat nějak jako "MADE IN HONG KONG" ... Sammo Hung vzal snad skoro všechny možné "martial arts postavy" hong kongských kung fu filmů a vyloženě je narval do jednoho filmu. A to se mi na filmu líbilo asi nejvíc, zřejmě muselo být zábavné hlavně natáčení a vzájemné setkání tolika akčních hvězd a martial arts mistrů. Excelentní je duel Sammo Hung vs Cynthia Rothrock, hodně srandovní pak Richard Norton vs Yasuki Kurata (kde můj oblíbenc bohužel prohraje ...). Film se skládá ze třech částí, seznámení s postavami filmu, kterých jsou doslova desítky, pak humorná vložka a eskapády, které si holt nemohl Sammo Hung asi odpustit a v poslední třetině je to řežba všech se všemi, každý má svůj vlastní záměř, sleduje vlastní výhody, cíle a než aby se vzájemně snažili postavy "vyšachovat", nakonec se to začne všechno vzájemně řezat hlava nehlava... a to je fajn, protože choreografie soubojů a kaskadérské kousky jsou samozřejmě špičkové. Dobrá oddechovka a trochu něco jiného, na co jsou možná příznivci "hong kongského kung-fu" zvyklí ... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Dick Wei v souboji udajně přerazil čelist Cynthii Rothrock. (Epistemolog)
  • Richard Norton si na Filipínách při práci na filmu Smrtící hledání (1986) rozsekl koleno o kámen. Po několika týdnech, když bylo v Hongkongu zahájeno natáčení Milionářského expresu, mu koleno začalo natékat v důsledku stafylokokové infekce, které si však v té době ještě nebyl vědom. Ve své první bojové scéně měl provést kop na hlavu, který mu Jasuaki Kurata měl vyblokovat předloktím. V Hongkongu se běžně souboje točily na plný kontakt, takže Norton po této ráně do holeně téměř ztratil vědomí a noha mu silně krvácela. (Tai_K_B)
  • Choreografiu bojových scén vytvárali Sammo Hung Kam-Bo, Yuen Biao, Yuen Wah a Lam Ching-Ying. (Michal123)

Reklama

Reklama