Reklama

Reklama

Nezvěstní

(seriál)
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA / Velká Británie, (2014–2016), 15 h 40 min (Minutáž: 56–60 min)

Hrají:

James Nesbitt, Frances O'Connor, Tchéky Karyo, Jason Flemyng, Émilie Dequenne, Saïd Taghmaoui, Eric Godon, Arsher Ali, Anastasia Hille, Astrid Whettnall (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Keď sa päť ročný syn Oliver stratil počas dovolenky vo Francúzsku, nikoho vtedy ani nenapadlo, že prípad bude trvať ešte mnoho rokov. Seriál Stratený, je citlivý príbeh zobrazený prostredníctvom otca rodiny, ktorý sa nevie zmieriť so stratou svojho syna a aj po rokoch sa vracia na miesto činu a hľadá minimálnu nádej na jeho nájdenie. Príbeh je vyrozprávaný striedaním dvoch časových ôs. Jedna spätne rekonštruuje dobu, kedy Oliver zmizol a druhá sleduje príbeh Oliverovho otca Tonyho, ktorý stále, aj po ôsmych rokoch, nestráca nádej a neúnavne pátra po svojom synovi. Spolu s pomocou detektíva Juliena, chce dostať povolenie na znovuotvorenie prípadu. Je to mrazivý, srdcervúci príbeh o strate, živený nádejou a presvedčením, že na konci všetkého príde úľava. (STV)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (66)

kareen 

všechny recenze uživatele

The Missing pro mě nebylo rozhodně žádnou oddechovou selenkou. Prakticky skoro od prvního okamžiku jsem byla ponořena do neustálého pocitu deprese, beznaděje a citové vyprahlosti, která se se mnou táhla všech osm dílů. Přijít o dítě je nepochybně strašné a ochromující, ale ještě horší musí být ta nejistota, zda je naživu a pokud ano, jestli někde nelidsky netrpí. Jsem si jistá, že tohle všechno muselo probíhat hlavou manželům Hughesovým a k tomu ještě obvyklé sebeobviňování a obrovský pocit bezmoci. Celá minisérie je tak na jednu stranu podrobnou psychologickou studií jejich žalu a na druhou stranu zároveň zdařilou kriminálkou, plnou nejrůznějších zvratů. Postavy jsou vykresleny tak zdařile, že mě žádná z nich nenechala zcela chladnou, ať už to byli Hughesovi (Jak James, tak Frances jsou vynikající), Julien nebo dokonce i kontroverzní postava mladého pedofila Borga. Spojení BBC seriálu s francouzskými reáliemi tomu dodává zvláštní, originální atmosféru, jednotlivé linie jsou slušně rozpracované a emoce pracují na plné obrátky. Jediné, co bych tomu snad vytkla je ten závěrečný doslov, nevyřčená nejistota by tomu slušela přece jen o něco víc. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria: Psycho nakladačka ktorá nepustí od pilotu až do poslednej časti ktorá všetky vaše teórie o tom kam zmizol Olly rozmetá ako vietor múku. Ani jedna hluchá sekunda, ani jedna postava bez duše. Striedanie časových rovín správne načasované..prehľadné..vždy viete kto je na scéne a prečo. Dokonalá hudba ktorá sa vtiera drsne depresívne do hlavy. Maximálny herecký prejav u Nesbitta ktorý podal asi svoj životný výkon a otec ktorý stratil všetko ale bezhlavo ide dopredu nebola ešte nikdy zahraná tak grandiózne. Tchéky Karyo v úlohe múdreho, trpezlivého, starého detektíva ktorý vidí všetkú bolesť a špinu sveta a predsa stále stojí na tej správnej strane. Jeho Baptiste je jediný optimistický prvok v tomto pochmúrnom a smutnom seriály kde všetku nádej vzal čas. Dokonalosť ! P.S: Odkaz pre človeka menom : erased...chlape ak nevieš písať komentáre bez spoilerov tak ich radšej nepíš. Vďaka ! ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Síla toho příběhu je zdrcující a herecké výkony jsou skvostné. Ovšem přesně jak píše uživatel Marigold: "Samotná detektivní rovina trpí syndromem "logika podřízená pointě", ale naštěstí v závěru převáží magnetismus hlavní postavy, kterou na hraně únosnosti vysekl zdevastovaný James Nesbitt." Tím "zdevastovaným" James(em) Nesbitt(em), který to celé "vysekl" na hraně únosnosti je to výborně vyjádřeno. Samotný příběh je místy až možná zbytečně moc natahovaný a pointa celé této minisérie mi vyzněla tak trochu na prázdno. Celé je to tak trochu nekonzistentní a ten závěr jsem trochu nepochopil. Mám na mysli např. to video, kde je vidět únos hledaného chlapce... Jak že to tedy celé doopravdy vlastně bylo? Hmm.... Krom James(e) Nesbitt(a) jsem byl spokojený i s tím jak hrál Tchéky Karyo, popř. Frances O'Connor. Verdikt: 4* a 80 %. ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa o chlp lepší seriál ako True Detective. Tam kde TD bol vykreslovaný ako noir z amerického predmestia s filozofujúcim McCounagheym, ktorému som občas ani nerozumel, je The Missing priamočiarejší, jednoduchší a osobitejší. Postavy sú výborne zahrané, prostredie príťažlivé, stret rôznych národností exotické, dialógy a dej skvelo napísané. Mnoho twistov a prelínanie časových rovín len dopomáhajú skvelej atmosfére a dosahuje kvalít môjho obľúbeného The Killing. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 95%. Velmi hutná a tíživá kriminálka. Příjemné překvapení, že za ní sedí americká TV Starz, ale přitom se jedná výhradně o evropskou produkci. Ještě nejsem rodič a i tak mne příběh o ztraceném dítěti dostal. Depresivní i melancholické. A sešli se tu Bofur a Balin :-) Poslední scéna sice nechá otevřenou otázku, ale další série už bude úplně nový případ, tak jsem zvědav. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo v únoru 2014 za pomoci belgického vládního daňového programu. (Freshoun)

Reklama

Reklama