Reklama

Reklama

Stíny Manhattanu

  • USA Manhattan Night (více)
Trailer 1

Bulvár neřesti, bulvár zločinu. Oscarový Adrien Brody na stopě záhadné vraždy jako lovec senzací... Film natočený na motivy knihy "Manhattan Nocturne" od Colina Harrisona uvádí pohnutý příběh sloupkaře bulvárních novin. Porter Wren (Adrien Brody) prodává vraždy a tragédie, a cokoli, co se vydává za pravdu. Doma je oddaným manželem Lise (Jennifer Bealsová) a otcem dvou malých dětí. Alespoň do doby, než Portera vyhledá na koktejlovém večírku svůdná cizinka Caroline Crowleyová (Yvonne Strahovskiová), kde ho rovnou požádá o pomoc. Záhadná Caroline ukáže Porterovi policejní zprávu a fotografie zločinu, na nichž je zachycen její mrtvý manžel Simon Crowley (Campbell Scott), slavný kontroverzní filmař. Jeho tělo, nalezené nevysvětlitelným způsobem v troskách domu, nechává detektivy už měsíce bezradné. Porterova touha po pravdě, a po nádherné Caroline, novináře nutí, aby zahájil vlastní vyšetřování. V moderní verzi klasického filmu noir sledujeme Portera, jak je vtažen do velmi ošklivého případu sexuální posedlosti a vydírání, který ohrožuje jeho práci, jeho manželství, a nakonec, i jeho vlastní život. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

castor 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně. Adrien Brody se prostřednictvím svých sloupků v prestižních novinách dostává k těžkým lidským tragédiím, přežívá uprostřed chladných vztahů a nijak zvlášť vlídného New Yorku. Do cesty se mu připlete půvabná Yvonne Strahovski, která má nějaké to tajemství, ale hlavně by ráda poodhalila leccos ze smrti svého manžela. I následující minuty diváka zajímají. Jenže.. Ihned po skončení mi naskočilo hned několik otázek a nejasností, se kterými mě tvůrci ani zdaleka neuspokojili. Prostě mnohdy raději přistoupili k umělým popostrčením v ději, aniž by se snažili vymyslet něco uvěřitelnějšího. Nemá smysl být konkrétnější, abych některým uživatelům neprozradil moc. Nicméně už jenom atraktivní mladá dívka by si nikdy nevzala to výstřední hovado, na kterém nebyla špetka zajímavého. Historka s koněm navíc mou zvědavost zdaleka neuspokojila, stejně mdlý byl i obsah nahrávky, o který měl eminentní zájem pracháč Stevena Berkoffa. Za mě místy špatné uchopení celého tématu, takže na víc než tři hvězdy to opravdu není. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak sa zvláštne ten film plynie. Je pekne napísaný, ale nemyslím, že niekoho dokáže zmiasť a poentu s nástrelom záveru odhadne každý už niekde pred polkou. Obsadenie fajn, Brody podržal aj väčšie sračky. Neni to nič, čo by mi ustrelilo dekel, ale ani nič, čo by som dopozeral so znechutením a povinnosti. Takže fajn detektívka s trochu noir atmoškou, oddychovka. 3 z 5 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Manhattan Night je po většinu stopáže ryzím žánrovým průměrem, představující po tu dobu tříhvězdičkový filmový zážitek, odehrávající se sice ve velmi pozvolném tempu, což ovšem nepovažuji za nějakou zásadní chybu, jelikož to vynahrazuje jednak nenudící zápletka, vyvolávající především zájem, v co se to celé vlastně vyvine, a jednak i výraznější styl zpracování, nesoucí se v duchu klasických noir filmů, což se mu daří velmi působivým dojmem a napomáhá pak samozřejmě i ve  funkčnosti atmosféře, kterou nelze též určitě opomíjet. Důvod, proč ovšem nakonec hodnotím dvěma, místo zmiňovanými třemi * je, že pointa, respektive finální odhalení, které přijde v závěru a na které divák po celou dobu netrpělivě čeká, nestojí vůbec, ale opravdu jako vůbec za nic. Vlastně se navíc jedná dokonce o dvě tajemná vyústění, z nichž nicméně jedno vyznívá fakt směšně a druhé vyloženě nudně. Co se jinak týče postav a jejich hereckých představitelů, tak obojí patří k těm výraznějším položkám, Adrian Brody je prostě Adrian Brody a Yvonne Strahovski je přesně sexy femme fatale jak má být. Co bych mohl této podívané ještě jinak vytknout, tak určitě absenci jakéhokoliv napětí, a chybí tu i jakékoliv emoce, takže zkrátka v rámci žánru se sice jedná o snesitelný, neurážející počin, nicméně těch nedostatků má ale ve výsledku tolik, že uspokojit dokáže asi skutečně jen skalního a opravdu méně náročného příznivce kriminálních thrillerů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oldschool, s nádechem noir, kde se všichni snaží vypadat jakože se na plátně odehrává remake Basic Instinctu. Ve finále to tak slavné není, nicméně tvůrcům se nedá upřít fakt, že se jim podařilo vytvořit vcelku podmanivou, tajemnou atmosféru, do toho napasovat spletenec zajímavých postav (Berkoff je trefa do černého) a tahoun Brody zajistí potřebný drajv a zvučné titulky. Nepustíte si to znovu, ale je to fajn odvedené řemeslo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V celku zaujímavý thriller, ktorý je atraktívny najmä vo svojom jadre, ale s blížiacim sa koncom neprichádza vyvrcholenie, ale odhalenie, o ktorom tak nejak tušíte po celý čas. Pianista je fakt herec útrpného charakteru, je to o jednej póze, na tom sme si už ale zvykli. Od Yvonne som zase čakal viac ako len odhaľovacie scény, chápem, že niektorých oko to poteší, ale herecký výkon ženských rolí by mal byť viac ako o odhaľovaní či afekte. Z mojej strany ale celkovo spokojnosť, jednohubka, z ktorej nie som sklamaný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak i jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama