Reklama

Reklama

Detective Byomkesh Bakshy!

  • Indie डिटेक्टिव ब्योमकेश बक्षी (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše sa rok 1942. Druhá svetová vojna je v plnom prúde a japonské vojská sú práve teraz na hraniciach s Barmou. Ich cieľ je Kalkata, kde je i zasadený dej príbehu o mladom a úspešnom detektívovi, bengálskom Sherlockovi Holmesovi, ktorý sa volá Byomkesh Bakshy (Sushant Singh Rajput). Jedného dňa je požiadaný mladým mužom menom Ajit Banerjee (Anand Tiwari), aby mu pomohol s pátraním po jeho nezvestnom otcovi Bhuvanovi. Avšak po tom, ako Bakshy súhlasí a začne sa o prípad tohto náhleho a záhadného zmiznutia vytrvalo zaujímať, začnú sa diať podivné udalosti sprevádzané náhlymi a početnými úmrtiami. Detektív po čase zisťuje, že nezvestný muž nebol len obyčajným, radovým občanom Kalkaty... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Věru slabší kus. Úvod velmi slibný, nicméně od okamžiku, co se pachatel přiznal, to šlo jen dolů. Poslední ¾ hodina měla být asi pocta Agathě Christie, kdy se všichni sejdou v jedné místnosti a rozebírají „jak se to stalo“, vzhledem k tomu, že ale všichni víme, KDO zločin spáchal, zhruba tušíme JAK a PROČ, celý znovu vyprávěný děj jsme viděli, nedává takový postup smysl. Nejvíc zarážející byl vynucený romantický závěr. Borec dostal poslední ženu, která zůstala stát (ze dvou). Prostě to tak musí být, i kdyby spolu ti dva předtím neměli vůbec nic společného. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Vcelku to ušlo, akurát mám z celého filmu pocit akoby chceli robiť paŕodiu na nejaký kreslený film... a to mi trošku vadilo. Prirovnať Byomkhesha k Sherlockovi bolo teda riadne odvážne, žiadnu podobnosť som nepochytila.... ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Bengálsky Sherlock Holmes vyšetruje tajomné zmiznutie otca jedného týpka, ktorý zmizol bez stopy. No a ako tak pátra, ľudia v jeho blízkosti začínajú skapínať a on postupne zisťuje, že chlapík, ktorého zmiznutie vyšetruje nebol len tak hociaký ''hej ty,poď sem'' občan. Musím povedať, že zo začiatku sa mi to veľmi páčilo. Ide o celkom dobré retro so zelenými filtrami na kamere a za doprovodu hardcore/ death metalového soundtracku, z čoho mi absolútne hlava nebrala (v pozitívnom mienení) a taktiež hneď tá úvodná facka v 7. minúte filmu ma rozhodila brutálne! Takú scénku som v živote v indickom filme nevidel! Som skoro odpadol... No, čo už...Všetci Sherlockovia (vrátane tohto indického) sú už ale iba na jedno kopyto. Bohužial... 40% ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Ukázky naznačovaly solidní a netradiční podívanou, která mohla být velmi příjemným zpestřením a osvěžením toho, co jsem zatím z indické kinematografie viděl. Začátek vypadal slibně, ale jak děj pokročil, tak jsem už tak odvázaný a nadšený nebyl, protože se vše pomalu sunulo do krajů šedi a nudy. Základ příběhu byl v pořádku, ale nějak se to nepovedlo udělat zajímavější, smysluplnější a napínavější. Možná, že šlo ještě více barvitěji využít prostředí a tu dobu, ve které se tato detektivní zápletka odehrávala. Odbyté to však rozhodně není. Hlavní hrdina a detektiv v jedné osobě je asi přesvědčený pacifista, protože při tomto nebezpečném úkolu nemá u sebe ani nůž, natož vidličku. Konečně jsem se zde dočkal postavy Brita, který je normálním člověkem a není připodobňován k arcilotrovi ze sluje pekelné, který pojídá malé děti a o ostatní Indy si nanejvýše čistí boty. Tvrdá a moderní hudba k prostředí let minulých moc nepasovala, ale říkám si proč ne? Zajímavé a docela to i k tomuto filmu sedlo. Čekal jsem ale něco lepšího, takže jsem z výsledku zklamaný a celkové vyřešení konce mi navíc moc nesedlo. Tři hvězdy, sice silnější, ale na lepší hodnocení jít nemůžu. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama