Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka romantických knih pro ženy Theresa Gorenová je zamilovaná do mnohem mladšího tenisty Waynea Jenningse. Tomu však jde jen o její peníze. Jedné noci Theresa zcela nečekaně Wayneovi zavolá a rozrušeným hlasem mu oznámí, že se za něj nikdy neprovdá. Wayne netuší, že ve skutečnosti volala Theresina starší sestra a zároveň její literární agentka Jess McCurdyová. Mladík zastřelí Theresu její vlastní pistolí. Poručík Columbo ovšem zjistí, že ve chvíli, kdy kulka pronikla do Theresina srdce, byla žena už nějakou dobu mrtvá. Stopy vedou k Tess. Jenže nic není tak jednoduché, jak by si to skutečný vrah přál, zvlášť když má případ v rukou Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přiznat, že tady mě autoři pěkně napálili. V půlce filmu se dozvídáme, že ten koho jsme celou dobu považovali za vraha nemusí být vrahem. Moje pozornost se upjala na sestru oběti, ale spletl jsem se (ona to nebyla, i když za smrt tak trochu zodpovědná byla). Skvělý a zamotaný díl se spoustou zvratů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otlučený Peugeot 403 s vrzajícími dveřmi je v přítomnosti červeného Jaguaru zahanben a tak se poručík, který zhruba třetinu vyšetřování svírá či nosí po kapsách uvařený produkt nosnice (odtud zřejmě Columbovo vejce), zahojí na jeho majiteli. A tenisový gigolo, který je jen o kousek vyšší než síť a co za celý díl stihne svést naprosto všechny ženské postavy (pochopitelně vyjma paní Columbové), půjde tam, kde žena bude on a bude to bolet. A nebo ne..? Mírný odklon od zavedeného schématu je fajn, ale mám pocit, že hlavní usvědčující důkaz by u soudu neobstál. No nic, alespoň odhalil, že kromě doutníků je další poručíkovou neřestí kalhotkový fetiš.. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Ano, dočasné kalkulačky si nemají stěžovat, jsou jen pojistkou.“ Až do druhé půlky mi trvalo uvědomit si, že ten vrahoun má asi být neuvěřitelně charismatický a sexy, že se do něj každá ženská ihned zamiluje. I poté jsem ale nevěřícně kroutil hlavou. Tento díl se vymyká Columbovu standardu, protože po první třetině opravdu nevíme, kdo je vrah. I takový stav ale lze zpracovat zajímavým způsobem. V tomto případě tomu tak není. Postavy nejsou dobře napsané a jejich motivace jakbysmet. Je těžké se v ději orientovat a vlastně ani nevíme, kam směřuje poručíkovo vyšetřování. Bohužel ani závěr se nepovedl. Je tak nejednoznačný a usvědčení vraha tak vágní, že by to u soudu neprošlo ani náhodou. Celkově vzato patří tento díl mezi ty nejhorší. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autoři detektivek se doslova předhánějí v tom, jak rafinovanou vraždu dokáží vymyslet, jak složité je tuto vraždu vyšetřit, jak neprůstřelné má vrah alibi, jak důvtipně dokáže detektiv vraha vypátrat a usvědčit... Skutečný život i skutečná smrt je ovšem většinou o dost banálnější záležitostí... Hodnocení detektivky je potom dosti dvojlomné, zvlášť, nejde-li o knihu ale o film. Hodnotit především herecké výkony? originálnost? napětí? vtip? Nebo snad dokonce reálnost příběhu? Vražda v Malibu je z těchto hledisek zvláště vypečená, neboť je velmi chytře vymyšlená a je i poměrně zručně natočená... Pokud na něco dojíždí, tak je to totálně nezvládnutá psychologie postav. Není to ovšem chyba herců, ti totiž dělají co mohou... s nepravděpodobnou a naprosto překombinovanou zápletkou však zkrátka nelze dělat veliká kouzla... Celkový dojem: 65% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrí prekombinovanosť, nevierohodnosť a mätenie diváka k atribútom kvality filmu, či epizódy série? No, podľa mňa ani náhodou. Tento diel som sledoval bez väčšieho záujmu a jediným motívom môjho počínania bolo, že som v danej chvíli nemal lepší nápad. Videl som zatiaľ asi polovicu z nakrútených častí columbovskej série, ale štvorhviezdičkových hodnotení je iba tretina, pričom táto epizóda rozhodne do nej nepatrí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama