Reklama

Reklama

Párty hrůzy

(neoficiální název)
  • Kanada Death Weekend (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dej filmu sa odohráva počas 24 hodín v chladnom novembrovom dni na vidieku v Ontáriu. Diane (Brenda Vaccaro), bývalá modelka, sa zoznámi s bohatým playboyom Harrym (Chuck Shamata). Obaja tak prichádzajú na víkendovú párty v Harryho odľahlom vidieckom dome pri jazere. Onedlho ich ale začne terorizovať gang šialených mladíkov vedených Lepom (Don Stroud)... (westerns)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení tento nízkorozpočtový kanadský "Rape and Revenge" ('70) exploitation, teprve druhý film režiséra Frueta, který se snažil vydělat na úspěchu proslulé klasiky žánru "Last House on the Left" (72). Vůbec bych to tedy tak špatně neviděl, naopak rád jsem filmu hodnocení nepatrně, ale přece jen trochu zvedl. Na filmu jsem si cenil jednak vynikající dramatické složky, ale i inteligentního příběhu - zatuchlý venkov, velmi dobrá sleazy atmosféra, pevná akce, všudypřítomné napětí i nějaký ten plátek různého druhu násilí. Herecké obsazení bylo podle mého názoru kvalitní, každý ve své roli i co se týče charakteru, odvedl maximum. Kvarteto zlých psychoušů terorizující mladý pár, zejména jejich vůdce (Stroud), radost pohledět. Finále, kdy Diane (úžasná Vaccaro) vezme odplatu plně do svých rukou a snaží se bránit všemi dostupnými prostředky (jde jí o přežití), mi trochu svou vynalézavostí připomíná australskou klasiku "Fair Game" natočenou o celých 10 let později. "NEJ" scéna? Když opomenu ono pomstychtivé a značně znervozňující finále, tak jistě domovní velmi vyhrocená a intenzivní scéna a následující totální demolice baráku, anebo zahajovací automobilová honička byly natočeny velmi zručně. Nezbývá mi, než tento film doporučit...Kanaďané v této době mnoho takových snímků nenatočili a tento shocker, bohužel, patří k těm hodně nedoceněným. Podobné filmy: "Last House on the Left", "Straw Dogs", "I Spit On Your Grave", "Night Train Murders", "Last House on the Beach", "House on the Edge of the Park" atd. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nenudiaca, svižne plynúca kanadská home invasion s rape and revenge vyvrcholením sprvoti banálneho konfliktu mestskej dvojice s bandou vidieckych grázlov. Film bol pre svoj údajne obscénny obsah svojho času zakázaný vo Veľkej Británii, čo je vzhľadom k tomu, že sa tu vlastne žiadne explicitné zvrhlosti nedejú dosť puritánsky verdikt. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Model hlúpučkej, za peniazmi prahnúcej modelky je tu obrátený celkom naruby. Modelka sa ukáže byť skvelou šoférkou, mechaničkou a pri záchrane života aj premýšľavou slečnou. Tupé mužské hovädá, prahnúce len za pomstou, chľastom, sexom, likvidáciou či naparovaním sa veľkosťou majetku, sa dočkajú zaslúženej odplaty uprostred močiarno-jazernej krajiny. Nekomplikovaný príbeh, skvelé zobrazenie, zahrňujúce i zopár humorných scén. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

I keď podľa otrepanej šablóny, no zato celkom solídne podaný "Rape and Revenge", ktorý napriek nižšiemu rozpočtu ďaleko výraznejšie dosahuje pocitov znepokojenia, ako filmy za rapídne vyšší budget. Zabudnite na gore či explicitné násilie. Je ho málo, režisér vsádza všetky karty na dej a s tým súvisiace hrotenie situácií, bez potokov krvi, nejakých nastražených pascí ako v moderných hororoch. Adekvátny priemer. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další zástupce "Rape & Revenge," tentokrát z Kanady a od tvůrce mého oblíbeného Funeral Home (1980). V porovnání s Cravenovým debutem sice působí trochu jako nedomrlý bráška (a to hlavně v oblasti násilí), ale oproti němu je zase technicky mnohem lépe zvládnut. Death Weekend potěší svižným tempem, které odstartuje úvodní automobilovou honičkou a končí až klasickou naháněčkou. Tu navíc diktuje hrdinka, jež je nečekaně zdatná jak psychicky, tak hlavně fyzicky - ta vám totiž dokáže na člunu opravit motor a bez klíčků nastartovat auto. Grázlové jsou sice čtyři, přesto nedostanou sebemenší šanci! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • William Fruet řekl, že inspirací pro úvodní silniční útok ve filmu mu byla vlastní zkušenost. Fruet a jeho přítel se jednou proháněli po zapadlé silnici v Albertě v Kanadě,  když je začali otravoval opilí gangsteři, kteří se je snažili nabourat. (hladass)
  • Scenárista a režisér William Fruet se inspiroval skutečným příběhem, který se stal v Kanadě. (hladass)
  • Brenda Vaccaro se obávala vzít roli Diany. Před natáčením filmu ji nabídli roli v televizním seriálu a ona se obávala, že role v tak násilném filmu ji poškodí image. Ale nakonec to riskla. (hladass)

Reklama

Reklama