Reklama

Reklama

Šanghaj, město kontrastů

(TV film)
  • Švédsko Shanghai, City of Contrasts
Švédsko, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Moderní a rušná „Paříž východu", která žije dnem i nocí. Šanghaj se znovu stala jednou z největších světových metropolí. Stále živé jsou vzpomínky na zašlou slávu dvacátých a třicátých let. Západní svět tam zanechal své stopy, avšak město zůstává ryze čínské.
Šanghaj se rozkládá na březích řeky Chuang-pchu. Se třiadvaceti miliony je městem s největším počtem obyvatel v Čínské lidové republice.
Tamní vláda jen pozvolna mění svoji ideologii a v komunismu připouští i prvky kapitalismu. Důležitým nástrojem této proměny je podnícení obyvatelstva k vyšší spotřebě.
Šanghaj byla vždy hlavním městem čínského obchodu. Dnes je i nejmódnějším městem, udávajícím trend celé zemi. Je městem kontrastů. Městem, které nikdy nespí. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Una111 

všechny recenze uživatele

Fascinoval mne tenhle pohled na Čínu, na její rozlohu a rozmanitost, na její neustálý vzestup! Ať se nám to líbí nebo ne, Čína má před sebou obrovskou budoucnost! Tenhle dokument - sice jen o Šanghaji - to velmi pěkně ukázal.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dokument, který neřekl nic a mluvil mnoho + absence byť minimální hloubky v čemkoliv a nemnoho zajímavého (to by si mohl dovolit tak maximálně dokument o vesnici uprostřed ruských stepí, ne o jedné z nevýraznějších metropolí současného světa). ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Miláčku, vzpomněla jsem si, že jsi opravdu dlouho neuklízel, zameť to tady a pak pořádně i v kuchyni !!" ;) Tak tahle hláška nasadila korunu té vůbec nejpozoruhodnější a zároveň i nejbizarnější pasáži skrz naskrz průměrného dokumentu, která měla diváka přesvědčit, že a proč vlastně šanghajští muži údajně patří mezi ty nejlepší muže v celé Číně.. Tak by mě zajímalo, zda čínština zná výraz pro ryze český idiom být pod pantoflem..;) A švédština ?? ()

ppospisil 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý pohled na východní oblast Číny.Fantastické záběry které známe spíš z produkce BBC k tomu přidávají ještě další rozměr.Doporučuji všem milovníkům Dálného Východu a nejen jeho. 80% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama