Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

xargos 

všechny recenze uživatele

Tato minisérie má (měla) nesporný potenciál být něčím víc, než jen předčasně zaříznutým seriálem. Jsem překvapen, dostal jsem od tohoto dílka to, jsem čekal a i něco navíc. Pro mne žádné zklamání z těch odvysílaných epizod. Ale velké mínus, že Ascension nepokračuje. Samotný nápad je originální, kombinace stále na Zemi stojící mezihvězdné lodi a psychologická studie lidí uvnitř (ale i těch vně), kteří netuší, že nikam neletí. Díky alespoň za těch pár epizod. V té poslední je vidět více směrů, do kterých se mohl seriál rozvíjet.... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Minisérie od stanice Syfy, která mě dokázala zaujmout hned od začátku. V úvodu totiž představí zajímavý příběh o tom, jak část populace byla vyslána na dlouhou cestu napříč vesmírem, aby našla nový domov. Na vesmírné lodi všechno zdánlivě do okamžiku, kdy se najde mrtvá dívka. Postupně se příběh více rozvíjí a v závěru prvního dílu přichází velmi překvapivý zvrat. V hlavních rolích ostřílená dvojice Tricia Helfer (Battlestar Galactica) a Brian Van Holt (Cougar Town) a i zbytek obsazení se zdá vcelku příjemný. Má to dobrou atmosféru a celé to příjemně utíká. Víc mě bavil příběh z lodi než ze Země. Jako obvykle by se našly věci, které by zasloužily být lepší, ale vesměs jsem spokojen. Velkým plusem je fakt, že je to minisérie, protože to nestihne zabřednout do romantických mnohoúhelníků. I když je škoda, že závěr není víc uzavřený. Takhle mě totiž mrzí, že nebude pokračování a že neznám všechny odpovědi. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Námět Ascension by s trochou snahy navíc utáhl jak delší seriál, tak i opravdovou minisérii. Místo toho ale tvůrci pouze spojily dvě epizody regulérního seriálu do jednotlivých dílů, a na prostor šesti takto zamaskovaných epizod už ve výsledné podobě námět nemá ani náhodou. První díl tak sice dokáže skvěle navnadit na zajímavou premisu a povedené kulisy, jenže ve druhém se na zdejší střízlivé a sympatické mystérium s nádechem Lost a příměsí Firefly balancující na hranici uvěřitelnosti svou dávkou konspirací nabalí kopa vztahového a politického balastu, který z průměru vyniká jen otřesným herectvím nemalé části zdejšího osazenstva. Přitom se před závěrečnými čtyřiceti minutami stihne ještě udát hromada nesmyslů, odkecat ještě víc zbytečných romantických blábolů a startrekovských plků, a teprve poté přijde na řadu více než slušné vybruslení ze stále více se rozjíždějící hlavní příběhové linky. Ta samotná, ač se nakonec svou velkolepostí úplně vymyká v úvodu naznačené atmosféře, dokáže oslnit a jako jediná ze všech těch nakousnutých konfliktů skončí povedenou pointou. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidně vystavěný příběh se zápletkami nejen z kategorie scifi. Prolínání vědeckého experimentu se současným světem působí neotřele a děj má snad všechny atributy,nutící k myšlenkovým úvahám,kam až to může zajít (hlavně v momentech,když srovnáváte iluzorní svět kosmické lodi a ten reálný). A pochvalu si může připsat i casting,který dokázal vybrat dost neznámých,ale solidně hrajících "tváří". ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý pilot. Seriál odstartoval na výbornou, ale přesto je tu mnoho co mu vytknout. Děj sice ubíhá svižně, avšak některé pasáže jsou zcela nadbytečné a bohužel i značně nudné, k čemuž nepřispívají ani nepřesvědčivé herecké výkony. Avšak celkově se jedná o velmi zdařilý počin, jenž vychází z velice zajímavého námětu. Co však potěší nejvíc je mistrný scénář, jenž dává příslib parádní sci-fi podívané a hlavně množství zvratů, jenž snad budou s dalšími díly přibývat. Na pět hvězd to sice není, ale slušných 80% se zajisté dá udělit ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama