Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

Lavinia 

všechny recenze uživatele

1. a 2. epizoda: velmi pomalé, poněkud romanticko-fraškovité plácání se, navíc je hned od začátku jasné, že se neletí nikam (tedy divákovi) a vyvolává to dost pochybnosti, zda sledovat dále. 3. a 4. epizoda: náhle se aspoň něco děje, zájem probuzen, snad to nebude tak zlé, má to nějakou pointu a směr. 5. a 6. epizoda: nic než zmar a nevěřícné zírání na studpidní děj i otevřený konec. Takže ten nesympatický uječený spratek teleportoval ty dva, či jednoho - kam? A co tam bude dělat? Typická snaha o pokračování seriálu, což vzhledem k zmršené koncepci (hierarchie na palubě opsaná z klasických scifi, nedůslednosti v technickém pokroku, míchání designu 50. a 70. let, absurdita soběstačnosti - to jako stačilo těch pár prasat k obživě?) zůstává v rovině snů. Nedoporučuji. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ascension je zajímavá jednohubka bez potenciálu, která se snaží hrát první ligu. Pochopitelně neúspěšně. Není to jen vinou proklínaného scénáře. Ano, je hloupý. A to tak hloupý, že na onu zázračnou pointu musíte přijít během prvních deseti minut stopáže. Měla by na ni přijít i posádka, protože těch drobounkých nesrovnalostí a dírek v logice, velkých tak že by jimi prošla myška, protáhla se kočka a nebo jimi bez problémů proklusalo stádo slonů, je až moc. Ale i když nechám stranou koncept a s přimhouřením očí budu předstírat že všichni na palubě trpí deficitem logického myšlení, který se ovšem omezuje jen na vnější svět, tak musím kritizovat dál. Z dialogů trčí sláma a zápletka lehce a nezadržitelně sklouzává do mýdlové opery. Ono se není co divit, co taky chcete dělat na vesmírné lodi která letí odnikud nikam, než intrikovat. Herci, druhá klíčová složka úspěšného seriálu, se vděčně přizpůsobili nastavené laťce. Někteří jsou špatní, většina jich je ještě horších a několik málo je docela slušných. Pokud SyFy zůstane u třech dílů, tak Ascension za vidění stojí. Ale nevěřím že s nastavenými pravidly by vyplodili něco lepšího, než protahovanou a donekonečna opakovanou nudu a nebo fantasmagorii, ke které ostatně v posledních pěti minutách zdatně nakročili. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejprve tvůrci věnují úvodní třetinu minisérie vystavění nosného a vůbec ne hloupého konceptu i světa a rozjedou v něm zajímavě rozehrané konflikty i linie. A je to skvělé i navnazující na další dění. Ve druhé třetině v tom ovšem nepokračují ani to nerozvádějí; a co hůře, dokonce ani nepracují s tím, pro co si vytvořili základy a spokojí se s čistě tuctovým mlácením již dávno vymlácené žánrové slámy koketující s béčkovou videoprodukcí let devadesátých. A je to aspoň snesitelné, když nic jiného. V závěrečné třetině pak již tvůrčí tým razí přístup "kašlem na vše" a skáče po hlavě do nechtěně směšných céčkových vod ("dějem", "dialogy" i po herecké stránce, kdy speciálně ústřední dívenka by měla být za své neherectví a fyzickou bolest, kterou způsobuje divákům, učiněna plně trestně odpovědnou), kdy nestíháte samým zoufalstvím ani mlátit hlavou o stůl. A je to k nesnesení debilní. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Minisérie od stanice Syfy, která mě dokázala zaujmout hned od začátku. V úvodu totiž představí zajímavý příběh o tom, jak část populace byla vyslána na dlouhou cestu napříč vesmírem, aby našla nový domov. Na vesmírné lodi všechno zdánlivě do okamžiku, kdy se najde mrtvá dívka. Postupně se příběh více rozvíjí a v závěru prvního dílu přichází velmi překvapivý zvrat. V hlavních rolích ostřílená dvojice Tricia Helfer (Battlestar Galactica) a Brian Van Holt (Cougar Town) a i zbytek obsazení se zdá vcelku příjemný. Má to dobrou atmosféru a celé to příjemně utíká. Víc mě bavil příběh z lodi než ze Země. Jako obvykle by se našly věci, které by zasloužily být lepší, ale vesměs jsem spokojen. Velkým plusem je fakt, že je to minisérie, protože to nestihne zabřednout do romantických mnohoúhelníků. I když je škoda, že závěr není víc uzavřený. Takhle mě totiž mrzí, že nebude pokračování a že neznám všechny odpovědi. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda nezvládnutej réžie, pretože premisa bola zaujímavá a ani všetko okolo nej nebolo na zahodenie. Možno by tomu pomohlo viac peňazí, rozhodne však schopnejší režisér(i), ktorí v tomto prípade vytvorili do istej miery neprehľadný guláš charakterov s nejasnými motiváciami a celý seriál sa o spomínanú zaujímavú premisu akoby iba obtrel. O to viac zamrzí, že v záverečnej scéne poslednej epizódy tvorcovia akoby naznačili možné pokračovanie (hoci už iným smerom) ale paradoxne svojím vágnym spracovaním predchádzajúceho, nato už nemohli dostať šancu. Ak by slušne prepísaný scenár chytil do rúk talentovaný režisér s väčším budgetom, tak verím že z toho mohla byť pecka. Objektívne je to za tri, ale niečo ma núti jednu prihodiť. Možno tá predstava ako to mohlo vyzerať a kam sa to celé mohlo ešte posunúť... ééj, škoda. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama