Reklama

Reklama

Maska rudé smrti

  • USA Masque of the Red Death (více)

Obsahy(1)

Zbohatlý parvenu pozve na svůj procovský zámek vysokou společnost na maškarní ples. Kromě pozvaných přijede i reportérka, která chce tajně nafilmovat dění na zámku. Kromě ní je však přítomen ještě jeden nezvaný host - fantom v rudé masce, který postupně zabíjí nejbližší přátele majitele zámku. Proč zabíjí a kdo přežije? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Určitou inspiraci poeovského stylu nelze přehlédnout, z větší části však s patrným vlivem, pro již osvědčenou precizní promyšlenost anglických detektivních románů. Zde, však také s řemeslně vystavěnou linií děje se zvlášť kladeným důrazem na rozličnost a výrazovost postav, kde každá z nich má v tomto děsivém příběhu, více..či..méně, důležitou roli.;)) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný slasher, který s Poeovou povídkou samozřejmě nemá nic moc společného, snad jen ten název... Naprosto otřesné herecké výkony všech zúčastněných, debilní dialogy, dosti amatérské a vysloveně levné gore, zcela nehodící se hudba (kapela na večírku byla příšerná), ale na druhou stranu měl film chvílemi docela spád a slušnou atmosféru... Než tenhle kus, rozhodně se příště raději podívám na Cormanovo zpracování s Vincentem Pricem v hlavní roli... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1964 si nechávám na lepší časy, takže jsem tím netknutej. Ale jestli je taky tak průměrněj jako tento film tak čekám spíše zklamání. Film sice zaujme hereckým obsazením typu herbert Lom či bratr Stalloneho, překvapí i poměrně slušivýma vraždama(kterých je ale proklatě málo), ale to je možná tak všechno. V dnešní době je t průměrný slasher hrající si na něco víc. BTW vrah byl tak něuvěřitelně předvídatelnej a špatnej, takhle se mi dlouho nestalo že bych věděl vraha od prvních minut. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výprava, začátek filmu a Herbert Lom jsou slušní. Ale jak se začne roztáčet kolotoč zabíjení, a hlavně od momentu, kdy se sepne jakýsi bezpečnostní systém (což má za následek jenom to, že davy lidí z hradu stihnout uprchnout, zatímco všechny už představené postavy tam bůhví proč zůstanou), začne to být hovadina k nevydržení. Dabing z Barrandova v čele s Oldřichem Vlachem, Janem Krausem, Mahdalem a několika uječenými ženskými (info pro dabingforum si tentokrát odpustím). Osmdesátková kapela se spíš líbila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro někoho průměrný slasher, pro jiné brak. Já jsem někde uprostřed. Film má sice zajímavou atmosféru, která místy skutečně nabere to správné tempo, ale docela mi vadila lacinost gore scén a zbytečně nudné pasáže, kdy se třeba 20.minut vůbec nic důležitého neděje. Docela se mi líbila hlavní hrdinka a Frank Stallone, ale o zbytku se to už říci nedá. 4/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, udělat z adaptace Poea kostýmový slasher a do jedné z rolí obsadit Stalloneho (no dobře, dobře, ale uznáte, že jsem to musel napsat), to chce fakt dost fištrónu. Základ je, nevnímat tohle jako remake Cormanovy adaptace, protože to žádný remake není. Ani náhodou. Ale ta kapela, TA KAPELA v tom filmu, ta to zvedá hodně vysoko. Dokonce převyšuje i druhou pozoruhodnou (dobře, třetí, zapomněl jsem na ty dvoje kozačky) věc na celém filmu, jednotlivé vraždy. Chci soundtrack! Chcete spoiler? Vrahem je Sandra! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pôsobí to skôr ako fraška a napodobenina italo hororov konca 80. rokov, ktorý predsa len mali aspoň nejakú dávku úcty k žánru a riadne korenili gorem. Amíci si len vylúhovali viackrát použitý čajíček a postrašili ( alebo uspali, záleží od vkusu ) pár divákov. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

http://uloz.to/5378813/maska-rude-smrti-1990.avi . Takže mladší Stallone svojí podobu se slavnějším bratrem nezapře. Je to taky jediná postava která ve filmu stála za to. Jeho hlášky a šermířský souboj nemá chybu. Slasher kterému chybí větší zábavnost při zabíjení, ale konec stojí samozřejmě za to :) do poslední chvíle sem si byl jistý kdo je vrah, ale milně. KDyby to mělo trochu víc gore efektů a mín filozofistických keců, bylo by jenom dobře. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Když jsem film v 90. létech párkrát viděl, tak se mě docela líbil, ale teď skoro po 20 letech je to hrozná pitomost, plná otřesných hereckých výkonů včetně Herberta Loma a příšerných dialogů. A děj se závěrečným rozuzlením je fakt klišovitá hovadina. Proč se mě to dřív líbilo, bylo asi kvůli některým krvavějším scénám a někdy takové zvláštní atmosféře. Jinak hrůza. A ta kapela, co tam na tom večírku hraje, to je tragédie! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Z počátku je to jen nezáživná blbost z večírku kdesi na hradě, jenže postupně tu někdo v červené masce vraždí a dostává to celkem slušný spád. K tomu je tu spousta pěkných ženských spoře oděných na což se dobře kouká. Hlavní postava půvabná a sexy reportérka Rebeca je téměř pořád v záběru. Za zmínku určitě stojí zmínit, když se objeví na veřejnosti mrtvola, tak lidé na večírku za nedlouho zase vesele tancují a baví se jako by se nic nestalo, poněkud zvláštní, pochybuju žeby se normálně někdo měl chuť bavit dál. Celé to má solidní atmosféru i dobrou pointu, kdy nesutále čekáte kdo že je vrah ps-zahradník to není.... ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazil jen náhodou. Už je to víc než deset let co jsem ho měl možnost shlédnout. Dnes již velmi ohraný scénář s poměrně lacinými triky by tohle dílo posunul nejspíš na spodnější stupínky hodnocení. Na mě ale v tu dobu zapůsobil celkem slušně. Zřejmě to bylo jen tím, že to byl jeden z prvních hororů vůbec, který jsem měl možnost vidět. Nebo prostě jen tou svojí jednoduchostí a tím pádem pro mě, jakožto velmi mladýho kluka, stravitelnější a zábavnější. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Je to hovadina a taky dost nuda. Na oslavě zemře ženská uškrcením a nikoho to nijak extra nerozhodí, oslavenec se zatváří jakoby nic a nenechá si tím zničit oslavu a všeci se vesele baví dál. Po psychologické stránce naprostá hovadina. Dost hloupý a nevěrohodný chování postav. Sem tam stylová vražda s dobrým nápadem, jinak nuda a blbosti. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

No tak kdovíjak nadšenej z tohodle slasheru zrovna nejsem, moc mě teda nebavil. U mě teda podprůměrnej ne moc zábavnej slasher, který sem tam nabídne slušný zabití. ()

rolly 

všechny recenze uživatele

v dobe keď som mal tú česť vidieť Masku smrti ako statný školák na základke (ca. uprostred 90. rokov) to na mňa zanechalo pozitívny dojem, na druhej strane mám obavy, že by sa odvtedy moje hodnotenie po eventuálnom repete posunulo rapídne nadol. ()

Honzissis 

všechny recenze uživatele

Trapnost, nuda, šeď, spousta dementních dialogů, nemožná hudba, chabá hlavní postava... pár dobrých vražd to je asi důvod proč tomu dám alespoň 1 hvězdu... 15% ()

Reklama

Reklama