Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (966)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Captain Marvel se mi ohromně líbí, že se odehrává v devadesátých letech a je tedy natočená ve stylu tehdejších akčních/sci-fi filmů z kin i videopůjčoven. Akce tak není (moc) přeplácaná a akční scény nebývají dlouhé, dobré vtipy jsou proložené dobrými vážnějšími scénami, které se ale až tak úplně vážně neberou, na postavách a na tom, co dělají, mi pořád záleží. Zejména tedy na titulní supersympatické Carol, již Brie Larson pojala jako rozjuchanou mladou ženu, která je natěšená na akci a užívá si, že trénink skončil a ona může konečně něco dělat. Podobně jako nedávno u Ality - stačil jeden potměšilý úsměv a měla mě v hrsti. Její minulost navíc odkrýváme spolu s ní, je to zajímavé odkrývání a je dobře, že tak trvá, protože chytře odvádí pozornost od jiných postav, které se postarají o nejedno překvapení (ten největší dějový zvrat mi udělal děsnou radost). Vizuální stránku asi nemá cenu moc komentovat, protože je skvělá, nicméně vyzdvihnout musím digitálně omlazené postavy, které jsou stoprocentně realistické a kdo o těch tricích neví, ani si jich snad nemůže všimnout. Suma sumárum je mi tenhle origin o něco (konkrétně o jednu hvězdičku) sympatičtější než přece jenom tradičněji pojatý Doctor Strange, a těším se, co Captain Marvel předvede příští měsíc.____P.S. Je to první film, který mě dojal už během úvodního loga. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Versová (Brie Larson) si nepamatuje nic ze své minulosti. Její mentor a velitel Yon-Rogg (Jude Law) se z ní na planetě Hala, kterou obývá rasa Kree, snaží při společných trénincích udělat neporazitelnou bojovnici... Film jsem si užil a z kina odcházel spokojený. Marvelu se podařilo rozšířit filmový vesmír o postavu, která může diváky zavést do velmi vzdálených koutů vesmíru. ZAČÁTEK MOŽNÉHO SPOILERU Stan Lee má cameo, které odkazuje na jeho roli ve film Flákači neboli v originále Mallrats (1995). Versová (Brie Larson) narazí na Stana ve vlaku, kde čte scénář k Mallrats a zrovna si opakuje repliku: „Trust me, true believer.“ Versová Stana schovaného za scénářem držícím před obličejem divákům v kině odhalí a oba se na sebe příjemně usmějí. KONEC MOŽNÉHO SPOILERU THANK YOU STAN LEE. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Do najhorších marveloviek (Thor 2, Captain 1, Black Panther) to určite nepatrí. Páčilo sa mi napojenie na Avengers, príjemne ma z neho mrazilo (pager, Iniciatíva Avenger, oko, Ronan). Logika si brala občas dovolenku (anonymná žena a týpek s odznakom Shieldu majú problém dostať sa do megastráženého vojenského objektu, ale následne sa v pohode prehrabávajú citlivými armádnymi dokumentami v zložkách prísne tajné, následne do objektu v pohode nabehne hneď niekoľko agentov Shieldu a premávajú sa po ňom so zbraňami a vy nevidíte ani jedného vojaka). Páčilo sa mi, ako sa film hrá s očakávaniami fanúšikov (to, čo sa nakoniec vykľulo zo Skrullov alebo prvá potitulková scéna). Humor je z jednoduchších (ale Goose potešil) a akcia nie je príliš ťažkotonážna (no bitka s babičkou pobavila). Uvítal by som viac žmurknutí na 90. roky (videopožičovňa, extra pomalé otváranie súboru na počítači) a určite urobili veľkú chybu, že sem dali tak málo pesničiek (keď vo finále jedna zaznie, je to pecka a scéna vďaka tomu chytí parádny drajv). Trošku mi vadilo, že z Nicka Furyho urobili komického ťulpasa; na niekoho, kto neskôr rozpumpuje jednu z najlepších akčných scén marveloviek vôbec, mi to prišlo trošku... ponižujúce (ale tak jasné, uznávam, vtedy bol ešte mladý a nezomletý mašinériou a vlastne, ale nie, to nemôžem povedať, to by bol spoiler). I tak ale za mňa spokojnosť a palec hore za koláž s padaním a následným vstavaním; veľké klišé, veľká pravda. Ďakujem, Stan. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stěží najít v marvelovské kino frančíze méně charismatického superhrdinu (ano, existenci Ant-mana, Wasp i Scarlet Witch beru v potaz). Což je znásobeno tím, že Captain Marvel je již z podstaty nezajímavá; nemá slabinu, její schopnost(i) jsou überpřepálené, naturelem nezajímavé a vizuálně se projevují čistě skrze CGI čili jakmile nastoupí do akce, tak po Brie Larson ani vidu ani slechu klidně několik dlouhých minut na úkor jakési zmatené blikající animačky s čírem. A to je škoda, protože i když Brie není úplně přesvědčivá, tak pořád jako Carol aspoň působí dojmem, že v ní něco přeci jen je. Přesto, navzdory všemu uvedenému, jde o jeden z vůbec nejlepších Marvel originů. Má to tempo, Jackson, postavy a košišta kolem Carol to táhnou "co to dá", devadesátková stylizace také sedne a především díky Skrullům to má, u Marvelu trestuhodně často opomíjené, "srdíčko". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $152miliónovTržby USA $426,829,839Tržby Celosvetovo $1,131,416,446 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $47,962,280║ Tržby za predaj DVD v USA $19,473,385║ Tak trochu dochádzajú Marvelu sily a hlavne nápaditosť. Je to už strašne stereotypné schématické, tuctové. Neponúkne to žiadny silný element, ktorý by to niečim viac povýšil, dal tomu význam. Postavy sú už na jedno kopyto, hlavne ich motivácie, činy, myslenie. Výber hercov nie je úplne zlý Brie Larson je fajn, nie moc okukaná ale chybou je že jej postava nakoniec vyznie aj tak akosi plocho, patrične neohúri, nestrhne. Skôr taký mladík ako Samuel L. Jackson si to tu dosť slušne kradne pre seba, vie si utrhnúť sústo, či pobaviť, prípadne čo to aj tá mačka spraví. Zas Jude Law mi tu nesedí vôbec. Triky a akcia také, že priemer nič viac. Fakt si neviem predstaviť chuť aby som sa k filmu vrátil opätovne. Nepomôžem si ale pri takýchto filmoch mi chýbajú ďaleko zručnejší režiséri tipu Cameron, J.J.Abrams, či zjavenie ako James Wan. /videl v kine: 70%/ ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Brie Larson (Captain Marvel) musela během natáčení brát prášky na alergii, jelikož má alergii na kočky. Kocour Goose má přitom ve filmu velkou roli. (CinemaRanger)
  • Ve filmu Iron Man (2008), který se odehrává 13 let po událostech z Captain Marvel, se agent Coulson (Clark Gregg) představuje jako agent Strategicko-humanitární intervenční elitní logistické divize (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division) s tím, že na názvu ještě zapracují... a až na konci použije zkratku S.H.I.E.L.D. Ve Captain Marvel se však Nick Fury (Samuel L. Jackson) už představuje jako agent S.H.I.E.L.D.u. (Ištván87)
  • Natáčelo se od 19. března do 6. července 2018 v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama