Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (966)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nálepky typu “nemastné, neslané”, ale přesně takový tento film je. Captain Marvel je svým způsobem taková milá a nenáročná komiksovka, která se žalostně drží při zemi a nevyužívá svůj plný potenciál. O nejmizerněji napsané ústřední postavě MCU, která si projde doslova nulovým vývojem charakteru, se asi není ani potřeba nijak rozepisovat. Po velmi dlouhé době marvelácká origin story, která mě sice neurazila, ale vyloženě mě nebavila. Za nečekaný twist ve stylu třetího Iron Mana ale dávám opatrný palec hore. Byl to sympatický a dobře vymyšlený krok od komiksové předlohy, který to tentokrát vzal bez snahy mě nakopat do koulí zbytečným a nefunkčním humorem, a díky tomu fungoval absolutně bez problému. 5/10 (Infinity Saga: IM 7/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10 Avengers: IW 9/10 AM&tW 6/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fury by kupoval Whiskas. Teda ne jako špión za Studené války v Bělehradě, to by bylo podezřelé.. Brie Larson je sympatické stvoření i v tom kostýmu zlatohlávka, ale až v poslední třetině to začne být alespoň trochu atraktivní i pro ty, co si myslí, že Stan Lee je otec Bruce Leeho. Produkt marvelovské pásové výroby, který ani moc nezakrývá, že jeho maximální ambicí je vyplnit těch pár týdnů čekání před velkým finále.. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympatická oddechovka bez velké dramatizace Avengerů, kterou ale nepotřebuje. Emocionálně rozebírá pouze hlavní postavu, ostatní jsou buď pro pobavení, nebo záporáci s plánem překvapit. Zasazení do Los Angeles (a pouštního okolí) devádesátych let nabízí spoustu cool vtipů, určuje celkový odlehčený tón filmu (Samuel je nesmrtelný!). Tím mě Captain Marvel bavil nejvíce. A Brue Larson moc fajn. Že do její role nevybrali supersexyci typu Amber Heard filmu jenom prospívá. Larson je lidovější, přirozenější a cute. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomhle filmu bylo asi sledovat svatou válku, která ho provázela na internetu. Seriously? Tolik emocí kvůli tomuhle? Co takhle vytáhnout na chvíli hlavu z YouTube bublin? V rámci Marvelovské výstavby příběhu a tvorby charakteru Kapitánka ničím zvláštním nevybočuje a nevyčnívá. Vyjma přepálených schopností, díky kterým by celou řadu mohla odehrát pomalu sama. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Marvelovka o silné ženě pro silné ženy, avšak stále o poznání méně nápaditá, než podobně laděná DC Wonder Woman. Brie Larson je OK a to důvtipné pomrkávání po devadesátkách je samozřejmě nonšalantně elegantní (včetně omladěného Samuela L Jacksona), jenomže všechno devastuje stále stejná omletá písnička o záhadných emzácích s cílem zlikvidovat naší Zemi, potažmo si alespoň v lepším případě podmanit vesmír. To už prostě po dvacáté páté vidět nechcete ani v sebelepším provedení. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Brie Larson, která představuje Carol Danversovou/Captain Marvel, a Lashana Lynch, jež ztvárnila zkušební pilotku Marii Rambeauovou, společně navštívily vojenskou leteckou základnu Nellis Air Force Base v Las Vegas, aby zde podstoupily velice exkluzivní výcvik a na vlastní kůži si vyzkoušely let ve stíhacím letounu F-16. Brie Larson měla také možnost setkat se a strávit čas s brigádní generálkou Jeannie Marie Leavittovou, která se v roce 1993 stala první stíhací pilotkou americké Air Force a byla také první ženou, která byla pověřena velením letky stíhacích letounů. (Zdroj: Falcon)
  • Ve filmu je přibližně sto záběrů na kočku Goose, z nichž téměř 80 je vytvořeno pomocí digitálních triků. (Geralt z Rivie)
  • Pri natáčaní pomáhala svojimi radami dvojica pilotov U.S. Air Force. Jeden z nich, major Stephen "Cajun" Del Bagno, zomrel 4. apríla 2018 pri tréningovej misii letky Thunderbirds v Nevade. Stalo sa tak len týždeň po tom, čo s hercami a tvorcami konzultoval ohľadom filmu. Brie Larson (Captain Marvel) dala vyrobiť odznaky s jeho podobizňou a rozdala ich členom štábu. Film je venovaný jeho pamiatke. (megajalec)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama