Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 1
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (1 545)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Avengerů jsem se tehdy nechal zlákat do kina, hned poté, co bylo vyhlášeno druhé kolo s extra pěti minutami. Moje prvotní dojmy byly velmi dobré a byl jsem spokojený s tempem jakým se film vyvíjel. Jde o další skvělý počin a bezpochyby se zařadí mezi to nejlepší, co Marvel může nabídnout. Akční scény svým provedením tvoří dominantu tohoto díla a stejně jako předchůdce, i zde je příběh protkaný poměrně silnými scénami plných emocí. Zvolené téma o cestování časem je velice zajímavé, ale jeho kouzlo bohužel tkví v překvapení. To je také jeden z hlavních důvodů, proč úspěch Infinity War nebyl překonán. Jednak druhé shlédnutí není tak uspokojivé a navíc ačkoli je Endgame svým způsobem legendarní, jisté faktory tento film od začátku sráží a pokračování tím pádem nemá žádnou šanci. Zprvu jsem byl nadšený především ze dvou věcí: hlavně, že většina tobsahu traileru se udála již během úvodních 5-ti minut a také to, že Captain Marvel zde neměla moc velkou úlohu. Zničený Thor byl také moc dobrý nápad a finální bitva byla naprosto bezkonkurenční řežbou. Na rozdíl od Infinity War jsou však některé momenty trochu zdlouhavé a vyskytuje se tu celá řada umělých politicky korektních scén. Takové momenty fanouška vyloženě otráví. Samozřejmě mám především na mysli nechvalně známý holčičí ,push uprostřed bitvy, kdy se z ničeho nic objeví všechny slečny a bezpečně dopraví rukavici k cíli. Tuto scénu jsem jako jedinou z bitvy shlédl zcela chladně a na konci obrátil oči vsloup. Samotný Thor už na podruhé také nebyl tak vtipný a rozhodně se mi více líbí jeho silný a nebojácný originál. Kvalitou se sice snímek zařadí mezi mé nejoblíbenější fílmy (cca TOP 30), ale i tak je patrné, že celý příběh hodně ztrácí, když ho divák dobře zná. Proto si myslím, že stačí vidět 1-2x. Ale to hádám ještě ukáže čas. 94% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na závěrečný Avengers jsem se připravoval jak na státnice, před projekcí jsem sjel od Marvelu všechno co dům dal, donesl jsem si domů šest kamenů z nedalekého parku a přemýšlel, že vezmu kladivo a probourám zeď k sousedovi. Jak se ukázalo ani tahle příprava, ale ani má bujná fantazie na kluky a holky od Marvelu nestačila. Celkem rychle totiž tvůrci mým fantaziím o vývoji posledních avangers udělali papá. Tito Avengers pro mě nejsou o kolosálních bitvách, o humoru ani o efektech, byť vše ve filmu najdeme, ale poslední Avengers jsou pro mě především o Avengers. Samotnou zápletku dostanu na talíři vlastně až v půlce bijáku a to se mě na tom velmi líbilo, že tvůrci pracují s mým očekáváním, snaží se ukázat že i sebelepší superhrdina cítí stejnou bolest a lásku jako my všichni ostatní, ale nezapomíná ani na humor, návrat Thora na scénu to je první liga humoru a už tak sympatická postava tohoto světa u mě hned poskočila o několik pater výš. Asi se mně až dodneška ještě nestalo, aby stačil záběr na nějakýho superhrdinu, jako tady na Thora a já se válel smíchy. Chvilky pro dojetí tam jistě jsou a za mě krom té největší, i jedna málo nápadná (sestry ) to se mě fakt dostalo do srdce. Určitě to není díl, který má nejrychlejší tempo, epochální střety, osudové proslovy, tohle je díl, který má ovšem nejvyzrálější filmařinu, krásně pracuje s detaily a rozumí duši i srdci svých postav a to je úplně to nejlepší co jsem mohl od Avengers dostat, emoce. ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Jednimm slovem spatne, nekolik let nas masiruji na neco, co na konci vypada jako vsechny ty predesle filmy sestrihane do jednoho. Pripomina mi to Anthem (hra, ktera mela neuveritelny potencial a uplne vyhorela). Rikal jsem si, ze Captain Marvel je kravina, ale tak potrebuji nejaky film, ktery jen predstavi dalsiho hrdinu, ale End Game mi prislo, jako neco na koleni sepsane, tak aby nezemrelo tech hrdinu moc a mohli dal tocit a zdimat. Obrovske zklamani, hodne premyslim, jestli to nezmenim na jednu hvezdu. Jak rekl Deadpool "This is just lazy writing!" ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jako poslouchat "best of" oblíbený kapely. Není v tom tolik originality, odvahy a srdíčka jako u sólo desek, ale hraje to jednu pecku za druhou, čemuž se hrozně těžko odolává. Plnokrevný fan servis, který ale umí být i intimní a nebojí se na chvíli zastavit. Jen ta lobotomizace Thora po waititiovsku mi prostě furt přijde příšerná. Byť se jí tu snaží maskovat jako PTSD. P.S.: Napodruhé to podobně jako IW hodně slábne. Wow momenty nahrazuje vnímání líného scénáře a nefunkčnost řady linií. 7/10 a potřetí ani náhodou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $356miliónovTržby USA $858,373,000Tržby Celosvetovo $2,797,800,564 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $83,892,489║ Tržby za predaj DVD v USA $23,951,994║ Pre mňa nakoniec skôr sklamanie, rozhárané ako u Age of Ultron. Prvá hodina dosť ukecaná, vatová, nehybná. Dramatické obluky nefungujú tak akoby mali. Anthony Russo a Joe Russo si s týmto utrhli až pri veliké sústo, ktoré nedokázali patrične spracovať. Ako sú tam dobré nápady ale nedotiahnuté, niekedy ako z rýchlika ustrelené, buď to má pomalé alebo rýchle tempo. Neberie to tak akoby som chcel. Na vrch to zabíja bachratý Thor, to už trošku zbytočne ustrelili cez čiaru, to sa tam dosť bije, táto ako že komediálna linka tam moc nefunguje. Najviac herecky upúta Ant-man a Hawkey. Celkovo odľahčené scény tu tak nezaberajú, fakt málo ich skutočne pobaví. 3D takmer zbytočné, je tu veľa tmavých scén na tento efekt. Hromadná bitka na záver tiež moc nestrhne, v podstate akcia tu je na x-tej koľaji nevýrazná. Emócie na záver prídu ale že by mi po tomto 3hodinovom uvlečenom komikse trhalo srdce nemôžem povedať. Pre mňa dosť premárnená šanca na veľké finále. /videl v kine 3D verziu: 75%/__ Na 2D sa lepšie pozerá, som sa bál že druhé pozretie v priebehu pár dní budem dosť trpieť ale prežil som ale pocit nedotiahnutého záveru tohto univerza a nevyužitého potenciálu ostal. __/videl v kine 2D verziu: 80%/__ ()

Galerie (136)

Zajímavosti (214)

  • V záverečnej scéne filmu, v ktorej Kapitán Amerika alias Steve Rogers (Chris Evans) a Peggy Carterová (Hayley Atwell) tancujú v ich dome, sa Peggy usmieva. Jej pocity a emócie boli skutočné, Hayley Atwell, ktorá stvárnila agentku Peggy Carterovú, sa v interview pre The Hollywood Reporter nechala počuť, že bola veľmi šťastná, že jej postava sa dočkala tohto okamihu a dej filmu sa uzavrel happyendom. K tomuto záveru boli naklonení aj režiséri Joe and Anthony Russo, ktorí mali pocit, že takýto koniec si obe postavy zaslúžia, navyše budú s ním spokojní aj fanúšikovia oboch postáv. (AxelWers)
  • Film se v červenci 2019 stal po překonání Avatara (2009) nejvýdělečnějším filmem všech dob. Ačkoliv, aby toho tvůrci dosáhli, poslali snímek znovu do kin, obohacený o vystřihané scény. Díky tomu se Endgame dostalo na první místo a sesadilo dlouho vládnoucího Avatara. (PlayEasy)
  • Chris Hemsworth si nejvíc oblíbil okamžik, v němž si jako Thor prohazuje zbraň s Captainem (Chris Evans). Supervoják totiž omylem přivolal Stormbreaker, zatímco Bůh hromu musel vzít zavděk svým původním kladivem Mjølnirem. (tyzmrde)

Související novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

včera

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Reklama

Reklama