Reklama

Reklama

Tumbledown

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Spisovateľka Hannah (Rebecca Hall) sa pokúša preniesť cez smrť svojho manžela, ľudového speváka, keď stretáva Andrewa (Jason Sudeikis), drzého spisovateľa z New Yorku, ktorý má na túto nešťastnú udalosť odlišný pohľad. Táto netypická dvojica musí spolupracovať, dať dohromady príbeh slávneho speváka, Hanninho manžela, a napísať ďalšiu kapitolu svojho života. (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (26)

Camus 

všechny recenze uživatele

Klasický indie film, ve které komediální část funguje díky vtipným dialogům fajn postav. Filmu podráží nohy hlavně poslední čtvrtina, kterou jsem u podobných filmů viděl tisíckrát, na druhou stranu je na tenhle snímek podivně neorganicky naroubovaná. Jakoby původní verze vypadala jinak a někdo se zalekl netradičního konce a tak rychle napsal a dotočil něco naprosto fádního a neurážlivého. Hlavně mít happy end. Druhá věc, která mi na filmu vadila byla ta "zázračná hudba", která je v konečném důsledku stejně generická jako zbytek filmu. Mám ten hudební směr celkem rád a asi o to víc mě uráží, když mi někdo předhodí líné rádoby líbivé akustické balady zpívané vysoko položeným mužským hlasem jako něco mimořádného. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film. Nechutne nesympatická Rebeca Hall vo dvojici s dvorným šašom Jasonom Sudeikisom. Chcelo sa to hrať na vážny žáner s nejakou myšlienkou, zároveň ale do toho pridali pseudokomediálne prvky, ktoré sa sem tam vydarili, ale nie vždy do deja zapadli. Sudeikis môže ostať v komédiách, na to má ksicht, ale pestovaná brada mu nič nepridala na dramatických kvalitách. Romantický nádych filmu tu u mňa končí, keď si Sudeikis vyberie slečnu Rebecu Hall a zavrhne svoju priateľku Diannu Agron. To by fakt urobil len aktívny užívateľ brailloveho písma. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Milovali ho oba. Ona byla jeho manželkou, on jeho obdivovatelem. Další milý malý film. S dokonalou pečlivostí se proplétá po známých cestičkách, ale jde mu to navýsost slušně. Velkou zásluhu na tom mají zejména herci. Jason Sudeikis, kterému věříme snad každou polohu, dokazuje, že nepatří jen mezi komediálně schopné herci. Herecký projev Rebeccy Hall mě baví dlouhodobě, přesvědčivý, citlivý, umírněný, přitom je ale z jejích gest a pohledů znát, že její postavu něco silného tíží. Jasné, tragicky přišla o manžela, zbožňovaného hudebníka, ale také ona si klade nejrůznější otázky spojené s jeho náhlým odchodem. Tyhle dva spojí práce na psaní hudebníkova životopisu. Jak to asi dopadne? Základ je tak sice ohraný, ale tvůrci ho pojí hodně silnými dialogy a liniemi, což se jim potom příjemně vrací. Jsou citlivé a výborně zahrané. Závěr je trošku na sílu, bojí se být jiný, ale nakonec ok. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Trochu nevýrazné a konec odfláknutý a moc urychlený. Univerzitní profesor chce v rámci svojí práce poznat blíže jednoho zesnulého hudebníka a rozhodne se proto oslovit jeho ženu. Ta bohužel stále truchlí i po mnoha letech od smrtelné nehody jejího muže. Nechce, aby se někdo šťoural v soukromí jí a její lásky. Zatím stále není schopna milovat někoho jiného. Proto má profesor stíženou práci. Ale Jason Sudeikis mi doslova vyrazil dech. Že je rozený komik, to jsem věděla, ale že dokáže i udržet vážnou tvář a je přitom velice přirozený, to jsem netušila. Scénář je plný poznávání sebe sama, druhých, přemýšlení o životě a osudu, ale také se sem tam objeví i jiskřička budoucnosti. Jen mě mrzelo, že konec byl strašně uspěchaný a bylo to jako rána z čistého nebe, protože během filmu takovému rozuzlení nic moc nenaznačovalo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas akosi dokážu prekvapiť aj filmy, od ktorých človek vôbec nič nečaká. "Tumbledown" by som presne zaradil do tejto kategórie. Plus je to romantický film, ktorý skutočne potvrdzuje všetko, čo som napísal vo svojom komentári pre film The Choice. Pretože takto vyzerá príjemný romantický film. Má dobré a zaujímavé postavy, príbeh, ktorý chceme sledovať a zaujímavé momentky, ktoré z neho robia príjemné pozeranie. Soundtrack filmu je podľa mňa absolútne fantastický a dopĺňa ho o vynikajúcu atmosféru. Každý podľa mňa vie ako to na konci dopadne a k čomu film bude smerovať, ale to môžeme pri všetkých týchto romantických filmoch čakať. Záleží od toho, ako to bude na človeka pôsobiť. Uveriteľne a príjene ako napríklad tu, alebo presladene, melodramaticky a iritujúco, ako pri "The Choice." Som rád, že tento film išiel cestou akou išiel. Jason Sudeikis sa predstavil aj v trošku inej role, no súčasne mu nechýba jeho humor a myslím si, že film funguje celkom dobre. Je asi len jedno, čo mu neviem odpustiť a to je fakt, že sú scénky, kde k niečomu prídeme a potom sa už k tomu nevrátime, ako napríklad veci v gitarovom puzdre, alebo vzťah medzi Andrewom a jeho priateľkou sa rozbije - prečo? Neviem. Ale to je asi jediné, čo by som tak výrazne vytkol. Inak je to príjemný film na príjemný večer a myslím si, že ak máte romantickú náladu, tak si ho pokojne pustite. Budete spokojní. Hodnotenie: B ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama