Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Rekord nejdražšího seriálu, čímž byl doposud The Pacific, padl - a těch 90 melounů je vážně znát - výprava seriálu je naprosto úchvatná, stejně tak exteriéry; herci odpovídají svým rasám i etnikům, včetně Marca Pola, jenž je Italem... jenže v čem je smysl mýt takovou rozmanitost, když všichni opět mluví angličtinou a každý každýmu perfektne rozumí? Marco řekne jednu krátkou citaci v italštině a tím to hasne... I když lingvistika není příliš hodnověrnou stránkou seriálu, zde se nadšenci do kung fu a všech podobných asijských bojových umění přijdou na své - vše vypadá realisticky a proveditelně (ne jako ty artové nesmysly typu Tygr a drak, kde všichni popírají gravitaci) a dosti surově - to se týče všech bojových scén a závěrečná bitva je vážně majestátní. Když jsou peníze, tak jde všechno - a tak tenhle seriál je spíše desetihodinovým filmovým opusem z dob čínských dynastií a doposud vzdorující mongolské provincii s Khanem všech khanů v čele. Pokud tedy čekáte, že se s Marcem Polem vydáte na cestu kolem světa, tak na to rovnou zapomeňte - seriál je hlavně o kruté politice Mongolska a Číny, jenž si jde po krku, které je Marco svědkem. Prostě Game of Thrones po asijsku. Těším se na druhou sérii. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co má vlastně Marco Polo vzor 2014 společného s Marcem Polem? Tohle je spíš sex, kung-fu a akční rokenrol... A proč tam jako všichni (Mongolové, Číňané, Italové...) mluví anglicky? Asi aby si všichni v tom Kublajchánem globalizovaném světě rozuměli. S nostalgií vzpomínám na báječný italský výpravný seriál... ()

Reklama

Redi

všechny recenze uživatele

Season 1: Seriál Marco Polo je zatím(?) takový slabší křížený bráška Říma a Vikingů (někdo by k tomu přidal i GoT, ale to je mimo. Marco je dost přímočarý a z historického hlediska pochopitelně bez fantasy prvků). Proč slabší? Hlavně proto, že mám problém si tam opravdu oblíbit nějakou postavu, včetně ustřední postavy Marca, který je takový jalový, a tedy je trochu problém, se do toho zezačátku pořádně vžít. A když už bych si nějakou tu postavu i oblíbil, tak je to buď warriorka (nebojácné, pěkné, střelené střevo), která se tam ale objevuje velmi zřídka... v dalším případě by mohl mít nějaké sympatie Marcův nový mongolský parťák, který ale zase vypadá jak nějaký pudl nebo jiný pes s dlouhýma plandavýma ušima (dost jsem v něm viděl Goofyho), a tak ho taky nejde brát moc vážně. Absence něčeho záhadného, tajemného, po čem bych měl potřebu pátrat, taky nedopomáhá k tomu, aby seriál hned od začátku chytil a nepustil, takže tomu je potřeba dát z počátku nějaký čas. U čeho jsem však nejvíc trpěl a nepřenesl se přes to až do konce řady, je univerzální jazyk, kterým tam všichni mluví... a tím je samozřejmě angličtina. Mongolci, Číňané, Peršané, Italové atd. No problema. Na mě to celou dobu doléhalo až odpudivě, byť jsem čekal, že se přes to po pár ep. přenesu... omyl. A to beztak jen kvůli přiblblým amíkům, kteří jsou shnilí (případně neumí) číst - světová velmoc plná negramotů. Samozřejmě by to taky znamenalo více práce pro tvůrčí tým, ale o to přece u pořádné kvality čehokoliv jde. Po vlažném úvodu a přes mé výtky se nicméně těším na další řadu (Vikings taky nebyli hned zezačátku úplně top, ale postupně tam nezastavitelně směřují... ba už tam po dvou řadách dokonce i jsou). ()

Happens 

všechny recenze uživatele

S klidem se dá seriál přejmenovat na Kublaj Khan. Marco Polo objevil všechno možný, jen ne charisma, i ten nejposlednější mongol tu má větší osobnost, seriál se díky tomu nedostal do popředí a upadl do zapomnění, což při tak rozsáhlém budgetu, jaký měl, je smuténka. Seriál je trochu na styl Game of Thrones - intriky, sex a prapodivný kung-fu boj připomínají pohádkový Tygr a Drak. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Bolo len otázkou času kedy sa aj populárny Netflix pustí do nejakej veľkolepejšej seriálovej tvorby a bude chcieť tiež svoj hit po vzore Hier o Tróny alebo Vikingov. Prvou lastovičkou sa stal populárne taliansky cestovateľ Marco Polo. Vyčlenilo sa tak niekoľko miliónov dolárov, zabezpečilo medzinárodné obsadenie, veľkolepá výprava, drahé kostými, kvalitné digitálne efekty a vznikol seriál ktorý oku vizuálne lahodí priam v každom zábere, ale zabúda sa na to hlavné a tým je príbeh. Dejovo je totiž pilot neskutočne prázdny a samotná postava Marca Pola je pre neho takmer nepodstatná. Po vzore iných populárnych historických seriálov sa Marco Polo snaží prvoplánovo udivovať a tak nechýba občasná akcia (kung-fu výcvik so slepým majstrom) a hlavne plno sexu s obnaženými Aziatkami. To všetko tu už však bolo a tak než sa začne v úvode seriálu skutočne niečo diať, tak divák je natoľko otupený, že to je už aj jedno. Chýba tomu napätie, atmosféra alebo silná postava ktorá by to tiahla. Kochať sa vizuálom síce je možné, ale to všetko tu už bolo. A v prípade Marca Pola zatiaľ tvorcovia nič iné neponúkli. Vidieť je na tom doslovne každý cent, ale zatiaľ to vyzerá tak, že fascinujúca výprava, pútavé lokality a nadpriemerné digitálne efekty pravdepodobne zhltli väčšinu rozpočtu a na scenáristu, ktorý by napísal aj zaujímavý príbeh veľa neostalo. Prúser to síce ani zďaleka nie je, ale pri takejto produkcii by som čakal, že si to Netflix vyladí do najmenšieho detailu. Takto ostane po skončení epizódy akurát pocit „bolo to fajn“, ale žeby sa mi chcelo pozerať aj na ďalšie epizódu, to veru vôbec nie a u toho asi aj ostanem. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Na nakrúcaní scén z Mongolska a Číny, boli v Súľovských skalách ľudia zhruba 20-tich národností z celého sveta, napríklad z Nového Zélandu, Austrálie, Kazachstanu, Číny a Mongolska. (YoZo8)
  • Celkový rozpočet produkcie druhej série bol približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku sa preinvestovali viac ako 2 milióny eur. (mh825)
  • Produkciu seriálu zabezpečoval vyše 300-členný medzinárodný štáb s britským režisérom Seanom Cameronom Guestom, ktorý spolupracoval aj na filmoch November Man (2014), Red 2 (2013) alebo Ghost Rider 2 (2011). (mh825)

Reklama

Reklama