Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Ohromne výpravné, do detailov vizuálne prepracované, technicky bezchybné. To je ale všetko. Marco Polo mal v sebe ohromný potenciál výpravnej udalosti od Netflixu s neokukaným prostredím, zaujímavými postavami atď.. O to viac je škoda, že tento potenciál ostal nevyužitý. Postavy nezaujímavé, ploché. Príbeh zbytočne naťahovaný, sterilný a popravde dosť nudný a pre diváka nezaujímavý. Dialogické varenie už dávno prevarenej vody začne byť po pár epizódach otravné... Marco Polo sa chcel podobať Game of Thrones možno Vikingom, no ostal niekde na polceste... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co má vlastně Marco Polo vzor 2014 společného s Marcem Polem? Tohle je spíš sex, kung-fu a akční rokenrol... A proč tam jako všichni (Mongolové, Číňané, Italové...) mluví anglicky? Asi aby si všichni v tom Kublajchánem globalizovaném světě rozuměli. S nostalgií vzpomínám na báječný italský výpravný seriál... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Netflix a Weinsteini si usmysleli, že také chtějí svou variaci na Hru o trůny/Vikingy/Borgie. Vzali tedy desítky miliónů dolarů, vydali se na mnoho kontinentů, na výpravě, kulisách či kostýmech nešetřili a dali tak vzniknout sérii, která staví na stejných základech jako úspěšné (pseudo)historické seriály konkurence; tedy pletichaření (a sexu), nečernobílosti charakterů (a sexu), bitkách i bitvách (a sexu), zákulisních intrikách (a sexu), nahých děvách a sexu. Chytře zamířili do sfér, které nabízejí značnou míru volnosti, exotičnosti i atraktivnosti bouřlivé doby plné změn. Jenže aby si snad západní divák neřekl "proč koukat na hromadu intrikujících Asiatů", tak je to zastřešeno "legendou" o Marcu Polovi (plnícího spíše úlohu Blackthornea z Clavellova Šóguna), byť je záhy jasné, že on není tím, kdo by scenáristy zajímal především a tak vesměs jen bloumá, nemá do čeho píchl (pokud tedy zrovna nepíchá) a tu a tam si dá lekci kung-fu u slepého zenová moudra pronášejícího mistra. Ostatně to je další z problematických aspektů; na jedné straně tvůrci budují (vesměs úspěšně, jakkoli pozvolna) vážné drama plné intrik a zákulisních mocenských her a na druhé si neodpustí v každé epizodě cca dva až tři přepálené momenty, které zapadají spíše do něčeho à la Třístovka. A tak je tu nejedna zpomalená scéna, nahá děva skákající do vzduchu jak čamrda a porcující plně ozbrojené strážné apod. Natočené je to oku lahodícím způsobem, ale do celkového konceptu seriálu se to nehodí. Také to především co se postav a dialogů není napsané zase až tak dobře (nezaměňovat se špatně) jako současné špičky žánru čili osazenstvo nemá zpočátku moc co hrát (první epizody stojí čistě na Benedictu Wongovi), což jde ruku v ruce s dosti pozvolným rozjezdem. Než se začně něco opravdu dít a o něco jít, tak je sice na co koukat a čím se kochat vizuálně, ale to je tak vše. Jakmile se to ovšem kolem poloviny série zajede a najde, tak je třeba uznat, že se tvůrcům přeci jen podařilo kvalitou se přiblížit svým konkurenčním předobrazům. A kdo ví, třeba v příštích sezónách půjdou ještě o ten pomyslný krok dále a plně se jim i vyrovnají; základy k tomu mají díky druhé polovině položené solidní. | S1: 3/5 | ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Historicky ne zrovna autentické, ale jinak zábavné načrtnutí mongolského světa třináctého století. I když tu dojde na akci, nahotu a podobné "nutné" propriety moderních historických seriálů, tak podle mě jsou hlavním tahákem skvělé dialogy hlavních i vedlejších postav (které jsou navíc obvykle velmi dobře obsazeny). Asi nic, co by se promítalo během hodin dějepisu, ale jako představení příběhu Marca Pola novodobému publiku to funguje. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mělo by se to jmenovat Kublaj Chán. Vždycky, když se na začátku objeví ten nápis Marco Polo, řekla jsem si, kdo to ksakru vlastně je. Tím narážím na to, že postava Pola se jeví jako zbytečná a stejně tak je k ní přistupováno. Sledujeme vše co je teď v módě - pletichaření na nejvyšších místech, krev a spousta, spousta sexu a nahoty, ovšem jen té ženské, běda, aby chlap ukázal aspoň kousek zadku, zas takový odvaz Marco Polo není. Co příliš nesledujeme, je Marco Polo. Vždycky se tam objeví, udělá něco nedůležitýho nebo řekne něco o hovně, což jsou zřejmě důvody, proč je z něj Kublaj celej pryč, a pak zmizí. Ale to neva, protože ostatní postavy jsou mnohem zajímavější. Samotný Kublaj Benedicta Wonga je parádní a nezaostávají za ním ani další postavy jako císařovna Chabi Joan Chen nebo zloun Chin Han. Prostředí i doba je hodně atraktivní a má dost co nabídnout. Výprava, triky, hudba a úvodní titulky jsou bezchybný. Příběh už moc nepřekvapí, prostě stará známá věc - boj o moc, zrada, láska, syn co se cítí méněcenně, princezna co se cítí méněcenně, indiánský kastráti, prostě vše, co máme rádi. Někdy už se to ale trochu přehání - jako ten slepej kung-fu fighter. Jsem ochotná věřit, že může bejt dobrej, klidně i hodně dobrej, ale aby si slepej a sám nakráčel do paláce, kde nikdy nebyl a pokosil tam pár lidí, tak to teda ne. A s tou nahotou by to taky nemuseli přehánět, vyznívá to spíš samoúčelně, než odvazácky. Jsem na konci první série a hodlám pokračovat ve sledování, jenom doufám, že to zase nezruší bez zakončení, jak se tak často stává. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Produkciu seriálu zabezpečoval vyše 300-členný medzinárodný štáb s britským režisérom Seanom Cameronom Guestom, ktorý spolupracoval aj na filmoch November Man (2014), Red 2 (2013) alebo Ghost Rider 2 (2011). (mh825)
  • Obě série vyrobily dohromady ztrátu 200 miliónů amerických dolarů. Proto Netflix 12. 12. 2016 oznámil, že se další pokračování ruší. (Jirka_Šč)
  • Celkový rozpočet produkcie druhej série bol približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku sa preinvestovali viac ako 2 milióny eur. (mh825)

Reklama

Reklama