Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (349)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle určitě není žádná rodinná komedie pro děcka! Já bych se nedivil, kdyby v kinech rozdávaly sáčky na zvracení, protože některé scény vskutku dávící reflex nakopávají solidně, až se divím tak pozitivnímu všeobecnému přijetí. Já jako hororový gurmán jsem otrlý a zvyklý na podobné záležitosti, takže já se při Komedii zasmál i nahlas, byť při scénách jako Kanibal kráva požírající vnitřnosti druhé krávy, atraktivní kočka zajetá kamiónem či koupel v hovnech a mrtvolách diváka spíše zarazí a pošle tisíc WTF signálů do mozku,ale potěší spousta Cameii jako Keegan-Michael Key, Chevy Chase, Michael Peňa,Norman Reedus a skvělý Chris Hemsworth, který si zde svou svůdnou roli užívá na sto procent. Drsným, sprostým, nechutným až morbidním humorem Vacation nepochybně disponuje a já se bavil skvěle. Not for everyone!80% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo děcka, teď vám prozradím jeden fígl jak si tenhle film užít, je to jednoduchý takže : prostě si tenhle film nespojujete s původními filmy a když tenhle film, budete brát jako další praštěnou komedii, tak si ho užijete. Tento tip můžete uplatniti i u jiných dalších filmů a bude fungovat, je to zaručené a ověřené a nejlepší na tom je že je to zdarma !! No film se tady nebojí dělat z Američanů, to je dost odvážné, v dnešní době kde je všude samý terorista, uprchlík - terorista co dělá že neni terorista a tak dělá uprchlíka, ale přitom je to ten terorista, však šance že je to uprchlíky je stoprocentní) film hlavně naráží na klasický stereotyp Amíků, toť jest každý rok ten samý výlet, každý měsíc ta samá poloha v sexu, každý týden ty samé noviny, každý den to samé jídlo a aby to bylo fakt hořké, tak každá hodina je prostě ubíjející. No tohle nefunguje jen v Americe, ale všude po světe, i u vás doma bohužel, takže za tohle bod k dobru to chtělo odvahu. Takže mladej (teď velkej) Rusty Griswold, místo toho aby vzal svoji ženu do nejromantičtější země vůbec,(nééé Antarktida to fakt neni) je to Francie a svého syna - vagínu šoupl do holčičího tábora a toho druhé k SEALS, tak se rozhodl že je vezme do přes celou Ameriku do Walley Worldu. Takže opakuje chybu svého otce, protože ten jejich výlet byl cesta smrti, trapnosti, zoufalství a ke konci i šílenství. A ani teď to nebudou mít jednoduchý, do cesty se jim postaví násilnický kamioňák, tupý burani a jejich žumpa, vyvinutý nad samec vaší ségry, kráva, kanibalistický býk, neurotičtí policajti, přecitlivělí instruktor, slušná a morálně čistá rodina a nakonec albánské auto se svastikou, které je ještě korejsky seřve za to, že na něj sahají a ať to nedělají ! Jo a aby se neřeklo, že sem snad proti původnímu filmu, tak malé připomenutí https://www.youtube.com/watch?v=IbL3NfWJUQs . Takže pro mně komedie z minulého roku, rozhodně top. PS : Navíc ta bitka ke konci byla perfektní :-D . ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Hledání opravdu zábavných prvků aby si divák s mozkem vzal lupu. První oázu představuje vůz, který spořivý tatík půjčí, „albánská honda“, jejíž navigace křičí na řidiče říznou korejštinou. Druhý zdroj vtipu poskytuje fakt, že mladší z bratrů šikanuje, ba drsně tyranizuje staršího. Do třetice si člověk vychutná vzácný návrat černého situačního humoru při otcově laškování se svůdnou slečnou na dálnici. Ovšem jinak se taškařice točí kolem sexu – méně zkušení si ve slovníku dohledají podrobnosti praktiky zvané v angličtině rimjob – a kolem vyměšování všeho druhu. Maminka během pokusu vzkřísit bezuzdné studentské radovánky mohutně zvrací, tatínek si zase v koupeli splete přírodní léčivé prameny s odpadem plným výkalů, což se do slova a do písmene rozmazává.Z legendy zbyl televizní sitcom na čtyřech kolech, únosný leda pro deštivý večer, kdy vyhoří knihovna a ostatní kanály mají výluku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to úplne na zahodenie, ale ani nič prevratné. V podstate taký priemer, štandard aký som od tohto voľného pokračovania legendárnych Griswoldovcov vlastne aj očakával (teda skôr som sa bál, že to bude o kus horšie). Síce som už videl kopu lepších road-comedies, ale aj toto malo viacero dobrých momentov, na ktorých sa dalo slušne zasmiať. Bohužiaľ, bolo tu aj kopu nechutného humoru, ktorý ja obzvlášť nemusím a zbytočne to pôsobilo občas príliš silene a neprirodzene. Ale tak, dalo sa to - z časti aj vďaka výbornému hereckému obsadeniu. No a to zaradenie KISS FROM A ROSE, to sa mi fakt páčilo. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tohle ne. Ne že by původní série byla kdovíjak vysoký humor, nicméně v rámci nastavených mantinelů fungovala slušně a díky tomu se z ní pro mnoho lidí, včetně mé osoby, stal klasika na kterou se nezapomíná. Tohle je ovšem neumně navrstvená zhovadilost, která se více než zoufale snaží přiživit na klasickém filmu. Pár humorných momentů tam je, to nebudu zapírat, nicméně to množství do extrému zahnaných zhovadilostí poničí veškeré pozitivní dojmy, které z filmu mohly být. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Píseň, kterou si Rusty Griswold (Ed Helms) rád zpívá během celého filmu, je "Kiss From A Rose" od britského zpěváka Seala. (Duch217)
  • Scéna na raftoch sa natáčala na troch rôznych miestach. (Game90)
  • Jako Walley World posloužil filmařům zábavní park Six Flags Over Georgia v Atlantě. (jenik71)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama