Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Mile len ako priemerne klise pre krpatych. HNUSNA-ODPORNA amikovska hamburgerova muzika, vitazna, trubky, huslicky, na plnegule.. budu zvracet.. Pomiesany Never ending story, King Kong, E.T., Avatar - z kazdeho filmu daky motiv, nic jedinecne. Do toho ta ODPORNA USA-hamburger kapela.. Velmi nepresvedcivi herci, neuprimne usmevy, nepresvedciva mimika.. Desne schematicke a americke cele, policajne auta, vybuchy.. ale deti sa potesia, takze na 2* to vyjde :-) ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Nová pohádka od Disneyho, která vyšla v podobnou dobu, jako Spielbergův Obr Dobr, mi nejde jinak než srovnávat právě s Obrem. A právě tento minisouboj, který tak nějak rozhodl o tržbách, zcela jednoznačně vyhrál Dobr. Můj kamarád drak, je pohádka bez potenciálu, protože příběh ač je miloučký, tak je prostě o ničem. Vizuálně se mi ani nijak moc nelíbil drak. Který má být roztomilý, ale je takový nijaký. Podivná zelená barva a vlastně podivný celý drak. Ale na druhou stranu je to velmi zajímavě natočené, ale přesto je to takové zklamání pro mně. Ale přesto věřím, že pro děti je to pěkná pohádka, kterou nic nezkazíte….50%. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disney povedlo! Konečně nádherný rodinný film bez jakýchkoliv blyštivých světýlek a načančaných kostýmech z rukou Disney. Po celou dobu si se mnou tenhle snímek emocionálně zahrával, tak jak chtěl. A fungovalo to! Prvotřídní práce. Rozhodně doporučuji všem co mají v oblibě ryze rodinné filmy. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niektoré pasáže Petea a jeho draka sú nádherné. Tklivé, smutno-krásne, lyrické, poetické. Kamera sa v nich úžasne prechádza geniálnymi lesmi Severnej Ameriky (alebo nad nimi lyricky prelieta), hrá do toho nostalgicko-melancholická pesnička a je to dojemné, super, bombové a hodné 4*. Navyše v tom hrá Robert Redford. A Bryce Dallas Howard získala zrejme prvú sympatickú rolu v kariére, k čomu jej gratulujem. Koniec je dojemný. Bohužiaľ, scenár je jedným slovom hrozný. Plný klišé a predvídateľností (odchyt draka). Absurdne pôsobí finále, kedy iba kladné postavy (veď aj Karl Urban je vlastne dobrý) páchajú blbosti. Drak je dobrý, ale všetkých chce spáliť plameňom a potom ich prácne zachraňuje pred pádom do priepasti. Karl Urban chce chytiť draka, ale inak je to vlastne fajn brat, ktorého nakoniec teší najmä to, že sa nikomu nič zlé nestalo. Strašne dopadol aj samotný drak, ktorý vyzerá príliš rozprávkovo. Skoro určite šlo o nejaký zvláštny umelecký zámer, každopádne smutným faktom je, že keď sa v krásne poetickej scéne objaví toto „kreslené" monštrum, ide nálada, atmosféra a kvalita rapídne nadol. A vadili mi aj logické prehrešky; chápem, že je to rodinný film, ale aj tak (viete, koľko toho DENNE musel zožrať taký gigantický drak? Dieťa, ktoré X rokov strávilo v lese, by vyzeralo a správalo sa skôr ako hororová bytosť, než ako zle učesaný chlapec. Atď.). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tahle indie variace na ET mimozemšťana a Zachraňte Willyho je největším překvapením letošního léta, a rozhodně nejlepším rodinným filmem za dlouhé roky. Už prvních pět minut nadchne dramatičností i příjemně naladí na malý příběh o velkém přátelství, a zbytek filmu úvodu nezůstane nic dlužný. Víc naplňuje škatulku se žánrovými nezbytnostmi než aby chrlil originalitu, ale činí to tak neskutečně příjemným stylem, že se pro mně automaticky zařazuje právě mezi výše zmíněné klasiky. 9/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo na Novom Zélande. (Astonko)
  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)

Reklama

Reklama