Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks - Návrat

(série)
  • USA The Return
Promo 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 18 h (Minutáž: 60 min)

Režie:

David Lynch

Scénář:

David Lynch, Mark Frost

Kamera:

Peter Deming

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, David Lynch, Miguel Ferrer, Chrysta Bell, Naomi Watts, Robert Forster, Laura Dern, Kimmy Robertson, Harry Goaz, Don Murray (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Nový osmnáctidílný limitovaný seriál, režírovaný výlučně Davidem Lynchem, pokračuje 25 let poté, co obyvatele svérázného městečka na severozápadě USA šokovala děsivá vražda jejich místní královny, mladé studentky Laury Palmerové. Scénáristy a výkonnými producenty Twin Peaks jsou tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost, výkonnou producentkou je Sabrina S. Sutherlandová. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Promo 2

Recenze (141)

oLí 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stal se zázrak a jedno z mých starých nesplnitelných filmových přání se vyplnilo - dočkal jsem se pokračování Twin Peaks ( tím druhým vždy bylo pokračování Terminátora 2 s Arnoldem a režií Jamese Camerona ). Trvalo pár let, než jsem se odvážil do The Return nastoupit, protože ho většina fanoušků popisovala jako něco úplně jiného, než byly původní dvě série a měl jsem velký obavy, jestli mi to sedne, přecijen u mě v případe Twin Peaks jde o něco víc, než jen o oblíbený filmový svět, je to srdeční záležitost. A asi je dobře, že jsem na to byl předem připravenej, protože tohle pokračování jiný je. Ale jelikož - a to je to hlavní důležitý - si to celé vzal na svá bedra sám David Lynch, je tohle pokračování/rozšíření světa Twin Peaks nejen vytouženým návratem, ale taky pěkně solidním mindfuck námrdem alá starej známej badass motherfucker Lynch. "Starring KYLE MacLACHLAN na konci každého dílu mluví za vše. To co tu předvádí hlavní představitel starého dobrého Agenta Coopera je naprostej nářez a to se starého dobrého Coopera dočkáme jen na pár desítek minut. Vynikajicí hudba, staré i nové postavy, camea a ten konec... Jako celek perfektní záležitost, prostě perfektní, v dnešním světě a trendu televizní i filmové zábavy opět nevídané, odvážné, ale ve svých základech pevné, fungující. Nikdy nic nebude takové jako Twin Peaks. 9/10 ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Směšná a roztahaná taškařice, která vaří z hodně řidkýho hovna a opakujících se motivů. Naprosto zbytečná série, bez níž bychom se v klidu obešli. Lynch v pozici, kdy si může natočit, co ho první napadne a nikdo mu do toho nebude kecat, natočil opravdu veškerou banalitu, která ho v jeho senilní palici jako první napadla. V roce 2017 jsem nezvládl dokoukat ani půlku. Po 3 letech sbírání sil jsem se rozhodl, že je na čase zjistit, jestli jsem jen nebyl v tom pravym rozpoložení. Nebyl, po celou dobu jsem měl pocit, že koukám na nějakou vzdálenou nekonečnou parodii, která se ne a ne někam pohnout. Prakticky do 16. epizody se "děj" nikam nevyvíjí a až na pár výjimek je většina epizod utrpením sledovat, protože nemá žádný rytmus vyprávění, o atmosféře nemluvě. Na hnusnou civilní digitální kameru už jsme si sice od INLAND EMPIRE museli zvyknout, ale evokovat původní vibe seriálu to fakt nepomáhá. Dokoukal jsem s vypětím všech sil a jenom z úcty hodnotim, tak jak hodnotím. ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mých očích už jen pouhá onanie a sebestřednost, parodie sebe sama. To co dělalo původní Twin Peaks tak neopakovatelným a atmosferickým je nadobro pryč. Zbyla pouhá pachuť a nic neříkající samoúčelný guláš, až se mi dere na mysl, že tímhle návratem Lynch celý kult znásilnil. Také se domnívám, že drtivá většina místního hodnocení je pouhé pozérství- stejně jako celá tahle série. Ty rádoby filozofické žvásty a hledání významu a kam to Lynch posunul- ruku na srdce- Lynch se utrhl ze řetězu a ztratil u toho vkus i schopnost s divákem komunikovat. Jeho rádoby nové pojetí mu nežeru. Možná to u většiny projde, jelikož je to přece Lynch- tudíž i hovno bude mít význam. Tohle ale z Twin Peaks kult neudělalo- a troufám si tvrdit, že nebýt prvních dvou sérií, tak by tohle skončilo v propadlišti dějin. Děs a hrůza. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Lynch je jediný režisér na světě, který může 18 hodin totálně vyjebávat s divákem a beztrestně mu to prochází. Pokud čekáte na vysvětlení otazníků, které zůstaly na konci druhé série, tak na to rovnou zapomeňte. Lynch do třetí série naporcoval rekordní množtsví svých bizardností a divných věcí, nových postav, které se baví o věcech, které jsou pro děj naprosto irelevantní, starých postav, z nichž většina je pro děj naprosto irelevantní, ale bez nich by to prostě nebylo ono. Ani na minutu si nemůžete být jistí, co se vlastně děje, Lynch nám sem sází jednu dějovou linii za druhou a pak většinu z nich bez vysvětlení opouští. Je to něco, co by pod taktovkou jakéhokoliv jiného režiséra vyznělo jako totální nesmyslný guláš, ale Lynch to celé ustojí a nezbývá nic jiného než ten jeho Twin Peaks guláš s obdivem sledovat a pak s někým podobně naladěným rozebírat a obdivovat všechny ty divné věci. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Is it future? Or is it past?" Není to jako staré Twin Peaks. Ne úplně. Je to moderní, temné a napínavé, orientované na děj a téma. O nic méně divné, ale lépe uchopitelné a oproštěné od soap opery. Většina obyvatel Twin Peaks je do toho hozena jenom tak na okraj. Mají své malé archy, ale spíš je to jenom bonus. Ono nakonec i samotné město hraje roli až v pozdějších epizodách. Především se tu řeší to, po čem se The Return jmenuje – Cooperův návrat. A to skrze Gordona, Alberta a další agenty FBI. Kyle MacLachlan tomu naprosto vládne v roli snad čtyř postav, z nichž každá má jiný slovník, výraz, držení těla a gesta (dejte tomu chlapovi nějakou cenu!). Důležitější je taky Hawk a dáma s polenem. A pak spousta nových charaktery v různých lokacích od Washingtonu po Las Vegas. Samozřejmě nechybí spousta zvláštního humoru, ale překvapivě ani spousta explicitního násilí. Co většinou chybí, je feeling právě starých Twin Peaks, nicméně, jak se události rozplétají a postavy stahují právě do něj a ke slovu víc přicházejí policisté, ta atmosféra je zpátky. Hutně melancholická, ale neméně podmanivá. A popravdě – ve výsledku je to dost možná lepší i než první série. Nesedla mi jen pilotní a osmá část. Jinak je to klasa a něco, co v televizi nemá konkurenci. A ve filmu nejspíš taky ne. Hail Lynch! ()

Galerie (450)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se od 9. září 2015 do 15. dubna 2016 v Kalifornii, Nevadě, státě Washington a ve Francii. (Varan)
  • Na konci epizody můžeme v kanceláři FBI vidět portrét Franze Kafky. Režisér David Lynch k tomu poznamenal: „Jeden z umělců, u kterého cítím, že by mohl být můj bratr, je Franz Kafka.“ Lynch obdivuje především povídku „Proměna“. (timmy321)
  • Jedním z herců, kteří se ve 3. sérii nevrátí, je Michael J. Anderson (známý jako trpaslík, v originále jako „man from another place“), se kterým se v novém obsazení vůbec nepočítalo. Hlavním důvodem podle Andersona měly být neshody ohledně platu. V srpnu 2015 pak Anderson na svém facebookovém účtu nepřímo obvinil Davida Lynche ze znásilnění vlastní dcery a vraždy herce Jacka Nanceho (Pete Martell), čímž sklidil mnoho negativních reakcí včetně samotné Lynchovy dcery Jennifer Chambers Lynch. (PierrevanH)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama