Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam a Chow-Yun Fat boli kedysi špičkou. Ich filmy som mal neuveriteľne rád a Ringa som považoval po Woo-ovi za jedného z najlepších režisérov hongkongskej akčnej školy. Jeho nový počin má veľa atributov ktoré oceňujem. Herecké duo Koo a Yue. Skvelý vizuál nočného Hong Kongu a v zásade nenútený a ľahko plynúci dej. Kde ale bohužiaľ stále čakáte, že sa tam stane niečo čo pripomenie zašlú slávu jeho starých filmov, ale nestane sa tak. Scenáristicky je to neprekvapivé a akákoľvek snaha o presah a význam ide mimo diváka, ktorý je skúsení aj s touto časťou svetovej kinematografie. Nie také uspokojivé ako som dúfal, ale podobne ako u nového Wooa ani žiadne rapídne sklamanie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam řádil v 90. letech, ale dnes už nemá čím zaujmout. Musí se mu uznat, že nemá problém s vizuálem a technickou stránkou a také nemá problém sehnat do filmu jména jako Louis Koo, Shawn Yue či Simon Yam, ovšem to nestačí. Film má velmi tuctový a nezajímavý příběh, podpořený pomalejším tempem a akce za moc také nestojí, je zde nějaká naháněčka, občas krvavá scéna ( Především scéna s lodním motorem byla fajn), ale na mne málo uspokojivé. 55% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ringo patřil společně s J.Woo a Tsui harkem k silný trojce akčního hong-kongu,přesahující až do Hollywoodu.Že by neměl v dnešní době co říct je možná pravda,ale to ani nebylo posláním akce.Jenže v tomhle filmu,na kterej sem se dost těšil,se držel nějak zpátky.Málo fightů,krve taky poskrovnu,emoce dost v pozadí,prostě spíš taková bečková amerika.Nic moc.50%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapen, co za kvalitu k nám z Asie přichází v oblasti kriminálního filmu. Mnohokrát raději si dm nějaký kriminální film z Asie než třeba z Anglie, která je v tomhle ohledu plodná, ale ne zrovna až tak kvalitní. Tohle je film, který není úplně top, ale to mu nebrání v tom, aby měl správnou atmosféru a dovedl vás strhnout. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Standardní akční thriller s nepříliš nápaditou zápletkou. To v žádném případě nemusí být na škodu, obzvlášť pokud vše šlape jak má. Poctivá žánrovka totiž mnohdy potěší víc než rádoby revoluční film. Velmi vlažné přijetí kritiků je dost neférové, protože Ringovi to i po dlouhé režisérské odmlce šlape velmi dobře. Drobným problémem je občas skřípající logika chování postav, nicméně ta je ohýbána ku prospěchu tempa a zábavnosti filmu. Veterán jako Lam by se asi takto laciných berliček chytat neměl, ale v rámci převážně průměrné žánrové mizérie několika posledních hongkongských let je Wild City (aspoň místy) příjemným závanem klasiky. Osobně jsem měl velké obavy z toho jak se Lam popere s Red Epic kamerou, protože na první pohled Wild City vypadá jak typická post-process omalovánka, která je v HK a mainland Číně poslední dobou tak populární. Na pohled druhý ale drtivá většina Wild City vypadá velmi dobře [flashbacky bohužel mají (ne)chtěný TV-look]. Ringo Lam tedy dokazuje, že to není vždy nutně o hardwaru ale o tom, kdo za ním sedí. Wild City tedy možná není nejoriginálnější a nejchytřejší krimi thriller, ale ta kvalitní režie tam přeci jen je. Akce má říz, obsazení je fajn a film se směle žene vpřed bez jediného hluchého místa. City on Fire to v žádném případě není, ale od Drug War lepší HK akci seženete těžko. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní roli měl mít původně Daniel Wu, ale z časových a osobních důvodů (úmrtí matky) mu účast ve filmu nevyšla. (Vavča)

Reklama

Reklama