Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ještě než bohatý průmyslník Gaston Rodier vydechne naposledy, dělá si starosti, co bude dál s jeho majetkem. Dcera Christine (Michèle Mercier) mu musí slíbit, že se pokusí z dědictví ubránit podíl pro svého bratra Guye (Daniel Gélin), kterého se rodina zřekla po té, co byl ve druhé světové válce odsouzen za kolaboraci s fašisty, a od té doby přežívá na neznámém místě kdesi v Africe. Christine se tedy proti vůli ostatních dědiců i svého slabošského manžela vydává do Tambory, nejnebezpečnějšího města černého kontinentu, aby Guye našla a přivedla zpět do Francie. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film Pod africkým sluncem není tak špatný, jen ho semlela raná novácká dramaturgie 90. let, stejně jako celou řadu starších filmů mylně uváděných v ta všední dopoledne. Však z toho také byla nejedna aféra a během let se dramaturgie změnila a Vladimír Železný si opět mohl gratulovat v tom svém okénku. Nicméně vzpomínky Michèle prozrazují nesnadnou produkci filmu. V oáze Ouargla bylo příliš horko, v okolí probíhali nepokoje, nefugovalo letiště, došlo k požáru... náhradní bydlení bylo plné švábů a zmijí, technika kolabovala vlivem horka, takže nakonec se vše dokončilo v písečném moři Jeana Richarda v Ermenonville. A ačkoli herci odvedli profesionální výkony a Michèle tehdy zvažovala, že už se po třech filmech o Angelice do série nevrátí, změnila názor po prožití tohoto extrémního natáčení. Je tedy s podivem, že ve výsledku je Pod africkým nebem napínavým akčním dobrodružstvím se zajímavými exteriéry, velice sexy Mercierovou a zajímavou pointou. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl kdysi v televizi, dopoledne, ve všední den (uvedeno s názvem Pod africkým sluncem). Tvůrci televizního programu dobře věděli, proč takové nasazení. Protože je to velmi nezajímavý film. A jen dokazuje, že Michèle Mercier je herečkou jediné a nepřekonané role. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi taliansky film, ktory je nepravom podceneny. Pribeh divaka zaujme, rezia je sice priemerna, ale zrucna a herci slapu slusne. kedysi este tusim v 90 rokoch to slo na Nove. 65 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všechno jde jako na drátku. Problém je v tom, že dobrý dobrodružný film prostě zápletku potřebuje. V českém znění: Tamara Kotrbová, Milan Hloušek, Petr Motloch, Pavel Lajcman, Karel Hofman, Eva Daňková, Karel Semerád, Hynek Kubasta, Vladuna Polanská, Pavel Majtus, Rostislav Marek, Jiří Juřina, Ivan Řehák, Jiří Kopecký a další. Překlad: Irena Novotná Zvuk: Ladislav Procházka Produkce Eva Michalíčková a Marcela Bártová Dialogy a režie českého znění: Dušan Sypek České znění připravila Akciová společnost Ateliéry Zlín, vyrobila ČNTS Nova 1995. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....scenár nie veľmi originálny...napätie žiadne...nudnéééé.....jediné pozitívum M.M. v hlavnej úlohe v čase slávy série o Angelike....asi netreba viackrát pozrieť. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama