Reklama

Reklama

Forest Man

Obsahy(1)

Srdceryvný příběh Jadava Payenga, indického muže, který vlastními silami vysázel les o rozloze více než 570 hektarů na ostrově Majuli. (HellFire)

Recenze (6)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Je úžasné a inspirující zároveň, vidět živoucí důkaz nepokrytosti a velikosti lidského srdce, které se rozhodlo na rozdíl od 99% lidské populace nežít ve spěchu velkoměst a technologií, ale ve stínu lesa, který sám vysázel. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Veľmi inšpiratívny príbeh jedného aktivistu (Jadav Payeng), ktorý sa rozhodol znovuzalesniť degradovanú pôdu indického štátu Ásám, a v roku 1980 tam začal sadiť stromy. Vďaka nemu je tam dnes les s rozlohou 5,6 km², v ktorom žijú slony, nosorožce, tigre, srnky a iné zvieratá, ktoré boli pred desaťročiami z týchto území vyhnané. Muž, který sázel stromy, ale v realite. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně nádherný příběh o muži, který sám a bez jakýchkoliv vedlejších úmyslů vysázel les, kde se shromažďují rozličné zvířecí druhy. Na druhé straně obraz lidské chamtivosti a touze po vlastním obohacení za cenu ničení přírody. Lidstvo se holt poučí, až bude žít na zničené planetě. Nejhorší je, že i když někteří lidé názorně ukazují, že změna je možná i v krátkodobém horizontu, většinou se tím změní máloco, protože lidstvu trvá adaptace desítky či stovky let. https://youtu.be/HkZDSqyE1do ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Inspirující myšlenka, úžasná práce, ale pokud mám hodnotit pouze dokument, tak velká nuda. Čili Jadav má 5*, režisér tak 2*. ()

Reklama

Reklama