Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozvedený rozhlasový psycholog Jack Black je zcela oddán své práci a doplatil na to zejména jeho vztah k dětem, desetileté Ashley a staršímu Joshovi. Aby alespoň trochu napravil škody a zlepšil vztahy se svými dětmi, vezme je sebou na prázdniny do krásného kanadského kraje, do chaty na břehu jezera v Glenorky. A není to jezero ledajaké, protože tu prý žije americká obdoba anglické lochnessky, obrovský předpotopní ještěr přezdívaný místními Orka. Jack sice sobě i dětem sliboval, že s nimi bude trávit veškerý čas, velmi brzy podlehne vábení práce a pustí se do psaní knihy. Netrvá dlouho a místo her s dětmi sedí zavřený v chatě, obklopen papíry, zvonícím telefonem, laptopem a nechce být rušen. A tak zatímco on cvaká do paměti počítače řádku za řádkou, jeho zklamané děti se vydají na průzkum. Netrvá dlouho a Ashley se podaří to co málokomu. Zahlédne bájného netvora. Bratr se jí směje a otec samozřejmě nevěří, ale Ashley je tak vážná, že se to vzbudí Jackovu pozornost. Společně s dětmi se pustí do dalšího pátrání a objeví toho mnohem víc než jen skutečně žijícího bájného praještěra, který ovšem zdaleka není tak krvelačný jak by se mohlo zdát, "objeví" totiž své děti, nalezne k nim cestu a usmíří si je, a navíc zjistí, že i tam venku, mimo jeho svět zahlcený prací existuje báječný život plný krásy. A navíc potká novou lásku a všem se jim společně podaří zastavit podlého místního průmyslníka , který vody jezera znečišťuje vypouštěním toxických odpadů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

blekekeke 

všechny recenze uživatele

už jen kvůli tomuhle odmítám chodit na návštěvy. To je vždycky stejný, neměnitelný program a tak nic jiného nezbývá. Tohle bylo ale opravdu šlápnutí vedle a raději jsem se mohl věnovat drbům u kafe. Od začátku do konce to bylo neskutečně ujetý. Vím, bylo to natočeno pro děti, ale ty přeci nemůžou takové psycho pochopit ... ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Rezisersky ciry amaterizmus, bez hereckych vykonov a bez tempa. Pricom tematika je dobra - toxicke odpady v jazere. Zas klasicky priklad toho, ze kvalitna tema neznamena kvalitny film   : 0 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-americký rodinný film o zaneprázdněném tatínkovi, jezerní příšerce a toxických odpadech, natočen tak podivně až to není hezký. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film získal v Kanadě ocenění Genie, a to za kameru a zvuk. (Terva)

Reklama

Reklama