Reklama

Reklama

Nelly a pan Arnaud

  • Francie Nelly et Monsieur Arnaud (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nelly ztratila práci v redakci. V lhostejnosti a znuděném přijímaní životního stereotypu nacházíme i jejího manžela, který již ani žádnou práci hledat nechce. Nelly se alespoň snaží vydělávat různými brigádami. Jednoho dne jí vzdálený známý, starší bohatý pan Arnaud nabídne splacení dluhů za nájem. Jeho nabídka je seriózní a bez postranních úmyslů, Nelly ji však přesto nejprve odmítá. Po rozhovoru s manželem si ale uvědomí, že s ním již nechce dále sdílet jeho lhostejnost a půjčka by jí mohla pomoci s novým začátkem. Přijímá zároveň i nabídku pana Arnauda na práci při přepisováním jeho pamětí. Tak se před námi začnou rozvíjet životy mladé hledající dívky a starého, úspěšného, ale se sebou nespokojeného muže a jejich křehký vzájemný vztah. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása a tento film je krásný hned ve dvojím provedení. Když má tvůrce cit pro film, dokáže i z jednoduchého, místy banálního příběhu vykouzlit oslňující podívanou stojící výhradně na silném herectví a funkčních dialozích (viděno v českém dabingu). Poutavost některých scén byla neodolatelná, např. když sledujete rozhovor Arnauda s Nelly. V hlavním záběru je on a ji divák může sledovat v odlesku zrcadel, krásná hra pohledů a očí. Ovšem hlavní jednoduchou krásou tohoto snímku je Nelly v podání neuvěřitelné Emmanuelle Béartové, naprosto neodolatelná ženskost v každém detailu. Velká část francouzských hereček jsou nádherné ženy, ale Emmanuelle, ač hrála "šedou myšku" zcela obyčejnou ženu, je svou jemnou ženskostí někde úplně jinde, pro mě určitě. "Každý touží po lásce, ale když ji potká, zalekne se. Najednou se jí bojí". Film to není pro každého, jen se zde mluví a všecho tak poklidně plyne. Nikde nic nebouchá, nikdo nesouloží, krev nestříká a nikdo vulgárně nenadává. Kdo tyhle věci ve filmech nepotřebuje, určitě si tento příjemný kousek užije. Na plný počet to asi není, ale jako poděkování, že jsem díky němu objevil Béartovou (a patrně i Sauteta) jdu do plných. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Emmanuelle Béart. Francouzský film ve všech významech, pod nimiž si FRANCOUZSKÝ FILM dokážu představit. Všechno funguje, všechno je autentické, psychologicky správně rozpracováno, a i když se zdánlivě nic neděje, děje se a hodně. Emmanuelle Béart i Michel Serrault rozehrávají solidní komorní drama o nečekaném poutu mezi dvěma lidmi, jejichž životní osudy se náhodou protnuly. Film, jenž mě moc potěšil. Emmanuelle a její Nelly rozzáří všechny mužské obličeje, které s ní přijdou během 100 minut do kontaktu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi zajímavej kousek, jehož největší síla spočívá v pocitech, který vzníkají s dobrých dialagů,ale především ve vynikajících hereckých výkonech madam Beart a pana Serraulta. Jejich společný scény jsou typickou ukázkou perfektní francouzský herecký školy, kdy vzájemný pohledy dokážou mít v sobě větší obsažnost než tuny keců. Filmařská lahůdka pro fajnšmekry a filmový frankofily současně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Veškerá síla tohoto filmu tkví ve dvojce Serrault a Béart. Ten jejich vztah neměl obdoby a celé se to točilo ohledně toho, jak šarmantně se oba k sobě chovají. Od toho se odvíjí i veškeré pozitivní nálady a pocity, který tento film přináší. Hra očima je tady dost zřejmá. Poctivá Francie, u mě ale s problémem, že jsem se nedokázal přenést přes tu filmově až moc poklidnou atmosféru. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Trápiš sa? *Hrozne! *Konečne ťa to postihlo...*Som asi trošku oneskorený." Veľmi trefná konverzácia vystihujúca mnohé v tomto filme, čo zostáva nevypovedané. Film som si pôvodne vybrala kvôli jeho sympatickému názvu. Hlavná hrdinka sa totiž volá rovnako ako moja dcéra. Vôbec však túto voľbu neľutujem. Tento typ filmov mám rada. Príbeh starého pána a jeho mladej "zapisovateľky" Nelly je kľudný a pomalý napriek tomu je plný života a emócii. Jednoducho správna voľba. Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama