Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film francouzského režiséra Yvese Angela Zloděj života natočený podle stejnojmenné knihy Steinunn Sigurdardottirové je dramatem tří žen, které žijí na staré faře na skalnatém pobřeží jakéhosi ostrova, kde moře nepřestává bouřit a chlad je všudypřítomný. Olga a Alda jsou sestry, zatímco krásná chladná Alda střídá milence a láska a city jsou jí poněkud vzdáleny, její starší sestra Olga je duší rodiny", která se stará o dodržování rodinných i krajových zvyků a tradic. Součástí této poněkud netradiční rodiny je dcera Olgy, dospívající, rozjitřená Sigga, která těžce nese rozpory mezi sestrami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

kinej 

všechny recenze uživatele

I přes skvělé herecké výkony hlavních představitelek a dobré ztvárnění mě film nezaujal. Jeho význam mi asi zůstal skryt. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný francouzský snímek. Existenciální drama dvou sester žijících nad hřbitovem na pobřeží. Jsou to dva extrémy. Jedna „užívá“ života, ale není schopná skutečného citu a ničí mužské protějšky, jako na běžícím páse. Druhá je milá, hodná, pečující o ostatní, ale zase postrádá odvahu žít ... ()

Mrxyz 

všechny recenze uživatele

Inteligentne natocena psychologicka studie ze zivota tri zen (dve sestry a dospivajici dcera jedne z nich), jejichz komorni zivot ´na samote u more´ probiha ve znameni jakehosi citoveho propletence naplnenych a nenaplnenych ambici, osobnich snu a tuzeb v realiich francouzskeho venkova a malomesta. Hodnoceni bych videl nekde mezi 3 a 4, protoze ale nejsem zena (pricemz tento film ma bez urazky trosku blizko cervene knihovne:o), vyjde mi z toho vyse uvedeny pocet hvezdicek. Jen drobna pozn. k textu distributora: nezaznamenal jsem, ze se pribeh odehrava na ´jakemsi ostrove´, ale na francouzskem morskem pobrezi. Mimo to si presne nepamatuju, jestli hlavni hrdinky bydli na opustene fare, spise ve vezi nebo majaku blizko hrbitova (?) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Až příliš smutné, až příliš depresivní, přesto alespoň stojí za zmínku výborné výkony ústředních představitelek - E. Béart nezvykle s krátkým sestřihem a umně vykreslená ponurá atmosféra ostrova omývaného rozbouřeným mořem. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama