Reklama

Reklama

Denverský střelec

(TV film)
  • Velká Británie The Batman Shootings
všechny plakáty
Velká Británie, 2012, 58 min

Režie:

James Gurden

Hrají:

Barack Obama (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

V Denveru ve městě Aurora bylo při půlnoční premiéře filmu Temný rytíř povstal zabito 12 lidí a dalších 50 bylo zraněno. Čtyřiadvacetiletý James Holmes, vybavený pistolí, brokovnicí a poloautomatickou puškou, namířil z první řady do lidí a začal pálit. O 14 dní později přijíždí na místo incidentu reportérka Amal Fashanuová, aby si od přeživších vyslechla, co se té noci odehrálo...
Ti, kdo přežili útok střelce v Auroře, v šokujícím dokumentárním filmu promlouvají na kameru a mluví o kriminálních činech spojených se střelnými zbraněmi. Dokument natočený po podobně otřesných tragédiích na střední škole Columbine a univerzitě Virginia Tech se zabývá smrtonosnou střelbou, ke které došlo během půlnočního promítání filmu Temný rytíř povstal v coloradském městě Aurora. Přeživší a členové jejich rodin se se slzami v očích ohlížejí za událostí, během níž ozbrojený útočník v kině hodil do hlediště granáty se slzným plynem a pak začal do diváků pálit z několika různých střelných zbraní. Než se ho podařilo zastavit a zneškodnit, na místě zůstalo 12 mrtvých a 58 zraněných. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě slova psychologa: V americké společnosti jsou muži vychováváni k tomu, aby nebyli emotivní a řešili si své problémy sami, nemluvili o nich. To velmi často vede ke zlosti, frustraci, vzteku. K myšlenkách na pomstu. Přeživší útoku musejí asi trpět posttraumatickou stresovou poruchou. Pro mě je americká společnost zdegenerovaná. Původní bílá většina se není schopná ani reprodukovat a počet obyvatel už od 50.let strmě roste díky přistěhovalcům z Afriky, Asie a Arábie. Takový myšlením fašistický stát. Dokument neříká, jak byl střelec odsouzen - tady je Wikipedie: James Eagan Holmes (* 13. prosince 1987, San Diego, Kalifornie, USA) je Američan odpovědný za střelbu v kině Aurora na premiéře filmu Temný rytíř povstal 20. července 2012. Zastřelil 12 osob a dalších 59 zranil.[1] V srpnu 2015 byl odsouzen k dvanáctinásobnému trestu odnětí svobody na doživotí. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Špatný to dokument jehož název hodně klame. Hlavním tématem totiž není až tak střelba na premiéře filmu The Dark Knight v Denveru, jakožto spíše obecná dostupnost a prodej zbraní v Americe. Možná to někomu bude znít povědomě, protože něco podobného tady už natočeno bylo panem M. Moorem někdy v roce 2002. Kdybych měl oba dokumenty mezi sebou porovnat, tak je to však nebe a dudy. Zdejší redaktorka je příšerná a skáče od jednoho tématu k dalšímu aniž by se ve zbraních sama vyznala. Původně jsem chtěl dát jen jednu hvězdu za to něco málo informaci co dodala k případu jehož název nese tento brak, ale když se na scéně objevili i pamětníci střelby na střední škole Columbine a něco málo k případu zase přidali, tak přidávám ještě jednu. Nic to však nemění na faktu, že tento dokument se hrubě neprofesionálně nepovedl a je jen ztrátou času... ()

cartyci 

všechny recenze uživatele

Nuž je to celé o zbraniach.Američania majú povolene vlastniť zbrane,budu mať povolené a nevzdajú sa toho.Na oplátku sa im budu diať takéto masakry a môžu si za to sami. ()

Reklama

Reklama