Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spagheti western s Morriconeho hudbou a hvězdami Giuliano Gemmou a Mario Adorfem obsahuje převážně komediální prvky. Bandité, vedení zabijákem Prattem, přepadnou dostavník a postřílejí všechny cestující. Mrtvé pohřbívá podvodníček a proutník Tim Larry (G. Gemma) a s kopáním mu pomůže poněkud prostomyslný zlatokop Harry Jim (M. Adorf). Když Tim pomůže Harrymu ve rvačce vzniklé při konfliktu při hraní karet, stávají se z nich přátelé. Bandita Pratt se však chce také vypořádat s Timem, který má na svědomí smrt jeho synů. Když se Tim s Harrym snaží vést poklidný život na Harryho zpustlé farmě, obklíčí je bandité... (Mariin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Film začíná jedním z nejkrásnějších úvodů ze všech spaghetti westernů, které jsem zatím viděl. Lví podíl na tom má nádherná Morriconeho skladba. Poté se ovšem tón filmu změní v komedii. Někdy vtipnější (scéna s falešnou telegrafní stanicí, Gemma balící čerstvou vdovu), někdy míň (povinné rvačky), ale za každých okolností jej táhne sympatická dvojice v podání Giuliana Gemmy a především Maria Adorfa. A to navzdory rozdrobenému scénáři, který je spíš sledem epizod, v nichž se samotný děj posune vpřed klidně až po půl hodině trvání, občasným skokům od veselohry k dramatu a poněkud drsnějším scénám z finále snímku. Nic z toho mi nevadilo, akorát některé vedlejší linie mohly být propracovanější. Režisér Giulio Petroni ("Muž proti muži", "Tepepa") snad zklamat neumí a ve výsledku jde o hodně příjemný film. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Fakt nemám rád multižánrové spájanie westernu s komédiou a práve toto nemiestne, občas až infantilne pôsobiace humorné poňatie mi tu nesmierne vadilo. Navyše to považujem aj za mrhanie potenciálu Giuliana Gemmu, ktorému podľa mňa takéto komediálne postavy vôbec nesvedčia. V záverečnej polhodine našťastie príbeh nadobudne o čosi vážnejší ráz, žarty idú na chvíľu bokom a k slovu sa konečne dostanú aj strelné zbrane, čo bolo v tomto prípade doslova vykúpenie. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zábava! Jeden z najlepších Gemmových filmov a asi najlepší z jeho komediálnych westernov. To spojenie odľahčeného podvodníckeho filmu (s dobrými nápadmi a vtipnými a pritom nie blbými scénami) s nečakane krutými výjavmi a krvavými prestrelkami s množstvom deravých hláv u mňa fungovalo celkom dobre. Adorf je tu sympatická variácia na Spencera a Gemma láme jedno ženské srdce za druhým. K tomu výborná hudba Morriconeho a Nicolaia. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Petroniho špageťák, co jsem viděl, ale pořád poměrně slušný. Je to jakási předzvěst filmů se Spencerem a Hillem, nicméně pořád obsahující prvky, které do čistých komedií nepatří - hlavně banda brutálních záporáků. Místo Hilla je tady Giuliano Gemma, který do téhle role sedí celkem dobře, místo Spencera Mario Adorf, postava je ale úplně jiná. V ději se střídají komické prvky (které obstarávají oba hrdinové, především Adorf v roli dobrosrdečného trouby) se scénami které jako by vypadly z těch nejdrsnějších špaget (mučení, vraždy...). Hlavního záporáka hraje špagetovej hnusák č. 1 Federico Boido (Rick Boyd), čímž je řečeno vše. Dohromady by to mohlo působit nepatřičně, ale Petroni to s pomocí obou hlavních herců a Morriconeho hudby (skvělá hlavní píseň) zvládá. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kombinace klasického brutálního italowesternu s westernem komediálním. V hlavních rolích nesporně herecké hvězdy, Giuliono Gemma a Marido Adorf (zde v netypické roli relativního klaďase). Přibližně 80% filmu se nese spíše v duchu parodie, zbývající procenta doplňuje typicky krvavě zabijácký prvek, v němž si marxismem infikovaní Italové libují. Celkově bych hodnotil takto: pokud je divák předem připraven na to, že se bude dívat na italských brak pozdních šedesátých let, pak se nudit nebude; místy se lze i zasmát černému humoru, Gemma je sympaťák s chlapskou jizvou a chlapeckým úsměvem, Adorf - zde v roli mírně retardovaného, ale jinak morálního zlatokopa- je pan herec (ačkoliv je nejlepší v jednoznačně záporných rolích), a Morriconeho hudba dodává tomuto rodokapsu trochu umělecký punc. Odpad to není, ovšem žádné veledílo také ne. Zábava pro relaxaci s vypnutým vypínačem intelektu určitě ano. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama